Utresa från Thailand (in i Kambodja)

16 jan. 2015 13:29
Visningar: 418
Hej!

Jag hoppas att någon ska kunna hjälpa mig med detta. Jag och några andra flyger nu den 20:e mot Bangkok. Vi har inte ordnat visum i förväg utan har hela tiden tänkt att vi ska ha en utresa från Thailand till Kambodja då vi 10 dagar senare ska vi möta upp en kompis där. Vi utgår från att en utresa från Thailand ska kunna visas upp då vi går på planet till Bangkok?

Vi har tänkt att vi ska besöka Kaoh Yai nationalpark i Thailand innan vi åker över gränsen till Kambodja. Vilken gränsstation är då lättast? Men framförallt vart på nätet köper vi biljetter? Det har varit otroligt svårt att hitta.

Tack på förhand!
16 jan. 2015 14:27
Hej,
Ni ska inte behöva visa någon utresebiljett för att komma in i Thailand. Vi åkte fram och tillbaka till ett flertal gånger, både med flyg och buss till Thailand förra året och behövde då aldrig visa någon utresebiljett. Så, såvida det inte har ändrats så hade jag inte köpt biljett över till Kambodja från Sverige, ni lär få det betydligt billigare om ni fixar det på plats (och det bör inte vara svårt att fixa)! Ang. gränsövergång gissar jag på att den norra är närmst för er.
16 jan. 2015 14:31
Ser dock att det skrivits en del om att man behöver visa utresebiljett ur Thailand i Sverige, innan man går på planet. Vi kom aldrig till Thailand från Sverige så det kan jag inte svara på. Däremot har jag två kompisar som flög enkel till Bangkok i November från Kastrup utan bevis på några utresebiljetter.
18 jan. 2015 00:17
Norwegian kräver utresebiljett innan incheckningen.
Flera har drabbats, med olika flygbolag.