Utflykter Nha Trang

Av Matiros
29 jan. 2016 21:03
Visningar: 1114
Är det någon som kan rekommendera utflykter inåt landet när man bor i Nha Trang? Kan tänka oss att åka en bit om det är värt det. Vill gärna se mycket av kultur och natur.

Finns det exempelvis djungel i Vietnam?

Om någon har tips på öar så är det oxå välkommet.
8 feb. 2016 19:54
Vi är precis hemkomna från Vietnam, vi köpte en tredagars guidad motorcykeltripp med start i Na Trang och därifrån inåt landet. För vår del avslutade vi i Da Lat men de andra i sällskapet åkte tillbaka till Na Trang. Vi kan verkligen rekomendera den trippen, vi fick se så mycket genuint Vietnam som det bara går!! Natur, jordbruk, plantager, småskalig produktion och fantastiska vyer. Guiderna ville verkligen visa Sitt land. Och fantastisk mat! Fråga efter Papa Hanh, Easy Riders. Hälsa från oss isåfall 😎
Vi är 50+, och kallades Mom och Papa hela resan av ungdomarna.

Lena å Lasse
Av Matiros
8 feb. 2016 22:02
Låter verkligen häftigt, men måste man inte ha mc-kort då? Frun vill inte ens åka motorcykel hemma i Sverige så kan nog bli svårt att få med henne på en sån grej.... Finns d liknande utflykter fast med andra färdsätt? Skulle vilja se det du beskriver :)
8 feb. 2016 23:46
Hejsan,

Från havet (varmt) till den svala Dalat (berg, kullar, vattenfall, skog, minoritet folk) är mycket värt att besöka. Det blir mer intressant om du kan köra motorbike i den fantastiska sträckan. Taxi eller lokal buss fungerar det också.

Nhatrang och längs kusten är väldigt känd för sol och bad (från april till aug); så det är inte mycket för kultur eller likadant. Men du kan åka till Dien Khanh (ca 10 km från Nha Trang) för att se en gammal citadell och uppleva de lokala befolkningen omkring.

Naturen: det finns gott om detta, men tyvärr blir det inte för turister. (det r inte ett populärt resmål, utan att det är mesta lokal befolkningen som lockats dit); men du kan kolla Hon Ba Berg och Sko. (som ligger ca 60 km sydöst om Nhatrang, temperatur ligger mellan 16 -22 oC runt om året.

Eller kan du åka till Bai Dai stranden (söder om Nhatrang, ca 25 km). Cam Ranh bukten är mycket fint, men ni som är Non vietnameser, kunna inte åka in och på ön (Binh Ba som ligger i Cam Ranh bukten). Men en utflykt längs kusten är värt att besöka många tomta vackra stränderna.

Eller ni kan åka till Van Phong bukten, norr om Nha Trang. Det är väldigt känt och populärt för Six Sense Hideaway resort. Doc Let stranden och Whale island är bra alternativ.

Vattenfall: många turister åker till Yang Bay vattenfall; men själv tycker jag inte om detta eftersom det är för turistigt och finns ingenting att se på / eller uppleva...

Ha det trevligt!

Steve
9 feb. 2016 09:25
Hej igen, jag har aldrig åkt mc tidigare men min sambo är dock van förare. På vår tripp var det ytterligare två yngre par med, killarna körde då varsin moppe/vespa och deras tjejer åkte bak på guidernas mc, så hastigheten är inte spec hög. Och olika valmöjligheter finns, de var mkt flexibla med ens önskemål. Även vägarna gör så att farten är lagom. Och jag måste åter igen rekomendera trippen! Det man får av närhet till naturen med dofter, synintryck och känslan är fantastisk.
Går inte att jämföra med buss/bil som vi åkte jättemycket också. Gör det!! Hälsa frugan att de går jättebra😀