Utflykter från Patong

30 dec. 2015 14:22
Visningar: 1044
Hej!
Jag och sambon åker till Patong den 14e januari och blir där i 2 veckor. Ingen av oss har varit där förut så vi önskar alla tips man kan få!

Vad finns det för bra utflykter? Vi skulle gärna åka ut på några av de vackra öarna utanför. Vi vill se de där vykortsstränderna.
Vi har förstått att Patong är ganska livligt så vi vill gärna uppleva och njuta av naturen och lugnet också.
Var köper man bäst utflykter och så vidare?

Hur är det med priser, bör man pruta?

Någon som har erfarenhet av att hyra bil/moppe? Finns det finare/lugnare stränder i närheten som man lätt kan ta sig till?

Vad får vi absolut inte missa när vi är där?

Kanske rent av någon annan mer van thailandresenär som ska dit ungefär samtidigt som kan komma med tips? :)

Tacksam för alla svar! :)
31 dec. 2015 08:46
På länk nedan kan du finna en del utflykter och pris:
http://www.thaihappytourandtravel.com/

Annars finns det massor med resebyråer som säljer olika former av utflykter, men länken ovan ger er ett hum vad det kan kosta.

Transporter på Phuket är ganska dyrt i förhållande till övriga Thailand, ni är i stort sett hänvisade till Tuk-Tuk och deras överpriser. Hyr en moppe om ni är vana att hantera en sådan och ta det lugnt. Dokumentera noga skicket på moppen innan ni hyr den så att ni inte behöver betala för skador som fanns innan. Ta foto på varje skada där uthyraren pekar ut respektive skada.

Med moppe kan ni sedan ta er till olika stränder.
http://www.phuketguiden.se/all-beaches-in-phuket/

Pruta på alla ställen som inte har fasta priser, pruta inte på mat, massage osv. Jag brukar ofta tänka att priset ska vara samma i bath som jag skulle betala i kronor hemma i Sverige. Typ 100-150 bath för en T-shirt, inte mer.
Av Pakkhat
3 jan. 2016 13:40
Jag rekommenderar att inte hyra moppe, (lätt motorcykel) . Anledning, Trafiken är intensiv, Svenskar är ovana med vänster trafik, har man inte körkort blir det böter. Så olycksrisken är stor. Finns bath bussar som går mellan olika ställen. Tuk tuk och taxi har fasta priser mellan olika ställen, kolla innan. Gör upp om priset innan ni kliver in.
Av Toande
3 jan. 2016 13:44
instämmer , hyr ej moppe , kände en som dog där