Utflykter & Aktiviteter i Mexiko, Yucatanhalvön

3 dec. 2019 18:47
Visningar: 47
Vi e en familj på fyra personer som åker till Mexiko 23 Dec - 15 Jan.
Jag tänkte bara höra om det är någon som vill dela med sig av lite tips när det kommer till utflykter/aktiviter, restauranger samt hur det är att hyra bil där? Vi har bl.a. funderat på en utflykt till Sian Kaan, är det någon som varit där?
Vi kommer att bo i Isla Holbox, Playa Del Carmen, Bacalar och Isla mujeres!
Tar tacksamt emot alla olika tips =)
Av Coronet
4 dec. 2019 12:14
Missa inte att bada i någon cenote, det är jättehäftigt! Vi gillade också Chichen Itza, en övergiven stad från mayakulturen med pyramider. Nu är det ett tag sedan vi var där, 2014 och 2016, men vi bodde i Playa del Carmen och tog oss runt med lokalbuss och taxi.
12 dec. 2019 00:51
har varit i mexico 7gånger och älskar det landet.i januari testar vi Mauritius.bott i playa car och akumal.bott på isla holbox vid två tillfällen.supermysig ö.hyr en golfbil över en dag och åk över runt ön.isla mujers tog vi endast en tur till över dagen men skulle vid nästa tillfälle bo några nätter vid.även där kan man hyra golfbil och utforska ön.jättemysig ö det lilla vi såg då.Stranden vid Tulum är jättefin och som @av cornet skriver så att snorkala i en cenote är toppen.vi har hyrt atv några gånger.hur kul som helst om man gillar det!ön isla conty var fantastisk som man bara kan ta en dagstur till.akumal beach var när vi var där från början en stor hit men jag vet inte om det finns kvar längre tyvärr...snorkla med sköldpaddor som folk tar på som tar selfies utan att tänka på sköldpaddorna fast man inte fick är sorgligt fast man fick tydliga instruktioner om att man inte fick röra sköldpaddorna pga många har utvecklat sjukdommar pga detta.
jättegod mat,trevliga människor och mycket att se och göra.Billigt och smidigt att ta sig runt med collectivos.bara att ställa sig vid vägen för dom kommer hela tiden.sian kaan står på min nästa lista.
hör av dig om du vill ha några mer tips.