Utflyckter i Kalifornien

28 aug. 2008 16:29
Visningar: 978
Hej på er resekamrater!

Vi är ett gäng kompisar som funderar på att bege oss till Kalifornien i Juli nästa år.
Vi har tänkt att vara borta i 14 dagar.

Dagarna har vi tänkt enligt följande, Los Angeles 7 dagar, Las Vegas 4 dagar samt San Fransisco 3 dagar.
Vi har kollat på lite utflyckter och det vi har hittat hittils är :

Los Angeles: Universal Studios, Disney World samt Seaworld (tänkt att köra till San Diego och tillbaka till LA på samma dag).

Las Vegas: Kolla in alla kasinon samt flygtur över Gran Canyon

San Fransisco: Ingen aning än? :)

Vad tycker ni om vårat upplägg? Planerar vi rätt? Vad får vi absolut inte missa när vi ändå kör runt i Kalifornien?
Vi har aldrig varit i USA så vi är inte rädda för de klassiska turistfällorna :)
Vad vi är intresserad av för utflyckter är lite splittrat, men upplevelser är vi ute efter. Vi är inte intresserade av att besöka vingårdar och dylikt.

Kom gärna tillbaka med alla era tankar då vi själva är väldigt osäkra på vad man kan hitta på i Kalifornien.

Tackar för alla tips!

/Sture
28 aug. 2008 18:55
Hej!
Jag var i San Francisco och andra delar utav Kalifornien i 2 veckor i Juni!
I Kalifornien besökte vi förutom San Francisco:
Yosemite National Park - som jag endast rekomenderar om ni är intresserade av natur, väldigt fint och vägen dit var händelserik, där finns Nordamerika högsta vattenfall och Världens största klippblock.
Carmel - En liten tjusig ort med en fantastisk strand där Clint Eastwood har varit borgmästare
Monterey - Lagom stor ort belägen vid Stilla Havet med USA:s största akvarium, men egentligen kändes inte akvariet så stort...
17 Mile Drive - kuststräcka mellan Monterey och Carmel, det får ni inte missa! Det är det vackraste jag någonsin sett!
Pebble Beach - om ni är intresserade av golf? Kan det vara ett lämpligt stopp, ett exlusivt samhälle där dem spelar bl.a. US Open.
Six Flags Discovery Kingdom - nöjespark i Vallejo (SF Bay Area) med en hel del stora berg o dal banor.
Napa och Sonoma - vinområden som var fina att besöka, men jag fann det inte underhållande tyvärrr, vin är inte mitt intresse!
Muir Woods - här finns några av världens största redwoodträd, ligger 1 timme norr om SF.
Sausalito - en exlusiv liten ort mitt emot San Francisco, det ligger i Marin County som är USA:s mest välbärgaste område...

I San Francisco besökte vi: Fisherman's Wharf som är det stora turistkvarteret, här finns bl.a. Pier 39 ( som är den näst mest besökta attraktionen i USA) med sina berömda sjölejon. Vid klara dagar har man en bra utsikt till Golden Gate Bron och Alcatraz.
Alcatraz - fängelseön alla känner till, ni MÅSTE boka biljetter innan avresa, annars får ni ingen chans att åka dit : www.alcatrazcruises.com är det ENDA bolaget som åker ut till Alcatraz.
Union Square och Market Street är centrum i SF, här finns alla stora varhus och affärer.
Golden Gate Park- USA:s största anlagda statspark, man kan ägna en hel dag åt denna parken!
Haight Ashbury - här uppfanns hippiekulturen, fortfarande idag finns massa hippieaffärer kvar! En mycket häftig upplevelse...
Alamo Square: En park med de berömda husen The Painted Ladies (husen från tv-serien Huset Fullt)
Chinatown- den största asiatiska bosättningen utanför Asien!
North Beach - de italienska stadsdelarna, här finns den berömda "marsipan kyrkan" Sts Peter and Paul church, där Marilyn Monroe tog sitt bröllopsfoto...
Tänk bara på att vädret inte är det bästa i SF under Juli månad, det kan bli så kallt som 12 grader och mycket tjock dimma, mycket turister, dyrare priser osv..
Det finns så mycket att se i SF och jag tycker att 3 dagar här är alldeles för lite... men ni får försöka klämma in allt så gott som det går :)
Jag skulle nog ha tagit 3 dagar i Las Vegas och flyttat en dag till SF, många säger att man tröttnar på Las Vegas fort.
Skriv gärna om det är något ni undrar över om San Francisco, jag kan det mesta (pluggade på om staden 3 år innan jag skulle åka) - Allt ifrån bussnummer, matställen, affärer, turistbyråer, områden man ska bo i och undvika... :)
Lycka till!

Om ni har lust kan ni ta och kolla in min blogg som jag skrev efter jag hade kommit hem om allt som jag gjorde där! http://www.reseguiden.se/minsida/travellover/blogg/7210
Av Conon
28 aug. 2008 18:58
Tjena Sture,

Gjorde en liknande tur med flickvännen här i somras fast på 20 dagar där vi var första veckan i Los Angeles precis som ni har tänkt också.

För det första så hade jag rekommenderat mer än 14 dagar om ni vill hinna se allt det där. Det är stora avstånd och mycket finns att upptäcka längs vägen mellan t.ex. San Francisco och Los Angeles. Att åka mellan Los Angeles och San Francisco går nog att göra på en dag men vi tog 3 dagar på oss både på dit och tillbakavägen. Om ni inte har hört talas om Highway 1 som är en legendarisk och fantastisk väg att åka upp mot SF så kan jag rekommendera att kolla upp det.

Kika in på vår reseblogg där vi skrev om hela vår resa så kanske du kan hitta spännande saker att planera in :) http://lindasebben.blogspot.com

Hör av dig om du har fler frågor.

Sebben
30 aug. 2008 10:46
Tackar så mycket för era svar.

Sebben, håller på att läsa igenom er resedagbok. Många bra tips! :) Mycket text dock så tar lite i taget ;) haha.
Av Matto
31 aug. 2008 13:27
vill du ha lite mer tips så läs min och sambons blogg från i somras: http://roadtripkalifornien2008.blogspot.com/

jag skulle lagt mindre dagar i LA och lagt mer tid åt kuststäderna och stränderna på vägen till SF. Santa monica och venice beach i LA är dock helt fantastiskt. Även universal studios ska ägnas en hel dag då de är mycket underhållande och gillar man film är de guld. Beverly hills, rodeo drive och bel air är självklara besök och de är grymt fint där, bara att åka längst med sunset blvd är magiskt, bara att tänka på alla hårdrocksband som häll till där. hollywood är överskattat och en ren turistfälla. men några minuter kan man vara där bara för att.

las vegas var den stora överraskningen för mig, trodde de skulle vara överskattat, men så otroligt grymt de var. vi bodde på luxor och de ligger riktigt bra. fin pool, granne med riktigt trevliga hotell med snabba förbindelser. ah grym mat och billig sprit, studio 54 på MGM var en bra klubb. coyote ugly på new york new york var dock inge vidare. buss är billigt och bra när man ska förflytta sig(köp dagspass för 5 dollar), vi tog alltid de upp till hotellen runt bellagio och även upp till stratophere som är ett måste. att åka upp i tornet och åka uppskjutet är ett måste, läskigt och grym utsikt över strippen. tornet är 350m högt och man kommer väl säkert över 400m med uppskjutet.

san francisco är en grym stad. bra förbindelse och promenadvänligt. alcatraz var faktiskt riktigt nice och bara utsikten över staden är värd kostnaden. golden gate ska besökas, riktigt fint och ta en promenad ut på den. alamo square är en fin park med fin utsikt, den kända husraden är väl värt ett besök. union square med dess shopping ska inte missas. åk upp längst upp i macys huset och käka på cheese cake factory, SÅ grym mat, sitt ute och ha fin utsikt. vi åt även på cheesecake vid rodeo drive, deras mat är ett måste. köp även deras cheese cake och ta med, den är världsklass :)

på vägen: santa cruz med dess boardwalk är värt ett stopp, njut och ät lite. morro bay är ett mycket mysigt ställe, ät havsmat och njut av utsikten. även pismo beach är värt ett besök. santa barbara är grymt och man får känslan av LA's stränder, ska inte missas.

sen ska man absolut passa på att shoppa på outlets, de i camarillo är grymt. jag fyllde själv 2 resväskor, billigt och grymt trevligt att shoppa i usa. bara de är värt resan!

bara att fråga om de är nåt ni undrar över!