Utestängning ur Australien

Av Izzy77
1 maj 2020 10:18
Visningar: 157
Hej!
I samband med att mitt ETA visum blev annullerad så blev jag utestäng ur Australien på 3 år 😔
Fick beslutet 22/4-2020. Åtta månader efter då jag blev stoppad och intervjuad av en border officer som jobbar på Australien migration och fick 28 dagar att visa eller ange skäl till varför mitt visum borde inte ha avbrutits.
Jag har sedan 2014 åkt på semester varje år till Sydney. 2016 träffade jag min nuvarande kille och är ihop sedan dess. senaste 1,5 året åkte jag oftare då efter att han hade hamnat i ett bråk och hade en pågående domstol som varade ca 1,5 år och var tvungen att gå till polisen o rapportera varje dag. Han blev tillslut oskyldig förklarad, men under den tiden gick han igenom en väldig jobbig period och han förlorade sitt jobb och jag försökte bara finnas där för honom så gott jag kunde. Sen är det så att han är permanent bosatt i Australien, men har inte nån resedokument ännu för det har varit strul med hans papper och namn och vet inte när det kommer att lösas för det har pågått länge . Så han att han har ingen möjlighet att besöka mig här i Sverige,
Jag är förtidspensionär sedan flera år tillbaka och jag har en 10 årig son från ett tidigare äktenskap. Sonen har bott med mig sedan dess och är inskriven på min adress.
Australien migration tycker inte att jag har några starka band till Sverige och att jag inte uppfyller kraven för turist visum och att jag kanske inte skulle lämna landet när visumet går ut.
Min kille skadade högra axeln och ryggen under bråket, förlorade sitt jobb och kan inte jobba inom sitt jobbområde pga skadorna och nu det här med Corona viruset så har situationen i landet blivit svårare.
Vårt förhållande är seriöst och vi har nu varit tillsammans i 4 år. Om vi nu skulle ansöka om partner visum så måste han ha en inkomst.
Med hans hälsotillstånd så vet vi inte när kan han återgå till arbetslivet igen och han kan inte besöka mig för han saknar resedokument och jag kan inte besöka honom pga beslutet jag fick.
Som sagt jag fick 28 dagar att ” överklaga ” beslutet och skicka det via mail till de.
Jag har ingen aning om hur eller vad jag ska göra och har ingen aning om deras lagar.
Behöver råd 🙏🏻
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Annaer
1 maj 2020 15:29
Ta hjälp av en advokat! Kolla upp lagar och vilkor för olika visum och läs på!
Det finns forum som är riktade mot immigrationsfrågor och där kan du få bättre råd än här på ett allmänt reseforum som mestadels är riktat mot semesterresor.
1 maj 2020 18:09
Sök professionell hjälp, men p g a en närståendes problem med immi vet jag att det är mycket svårt att få dem att ändra ett taget beslut.

Lycka till!