USA, tex liten roadtrip route 66

Av Staar87
20 nov. 2017 23:57
Visningar: 122
Snabbvända, USA 1v i mars är det möjligt?

Ni får gärna dela med er av era egna upplevelser. Samt fakta och info. Tas tacksamt emot 🌹

Enbart funderingar just nu. om vi ens kan komma iväg fr jobb, ekonomi osv.

Tanken är att första besöket i USA blir en kortare variant, spontant (kompishäng), att man sedan längre fram i livet åker på en längre planerad resa när det finns mer tid.

Det vi är ute efter med denna resa är mest:
🌟 Komma bort
🌟 Hyra en bil
🌟 Bila en liten del, se natur/någon sevärdhet efter vägen
🌟Boende spelar inte så stor roll för oss, efter vägen om det går.
🌟Gå ut och rocka loss någon kväll i Las vegas / LA innan flygresan hem

Är bara jag som har körkort i resesällskapet, min största oro är väl hur det är att köra där?
Gillar inte hårt trafikerad stadstrafik!
är trots allt uppfödd på landet 😉 med lugn och fridfull natur.

Detta känns riktigt spännande, wwoow😍hoppas det blir av!
Av Birgere
21 nov. 2017 13:20
Väldigt långt att åka för bara en vecka, inte bara restiden men även jetlaggen blir lite jobbig.
Men om ni kan leva med det så är väl 3 nätter i Vegas, en natt vid Grand Canyon och avsluta i LA ett rimligt upplägg.
21 nov. 2017 15:17
Skippa resan. En veckas stressande bilåkande är värdelöst. Rocka loss i Los Angeles, vart då. LA består av en massa förstäder och det tar en jäkla tid att tas sig från A till B. LA till Las Vegas = upp emot 5 timmars resa. Grand Canyon ska helst besökas via den södra delen, Interstate 17 från Phoenix via Flagstaff (egen erfarenhet, har släkt i Phoenix) så det hinner ni inte. Satsa i stället på en ordentlig och genomtänkt resa på minst 17-20 dagar för att få ut någon behållning. Då hinner ni se mer av Kalifornien och Nevada.
Av Hawaii
21 nov. 2017 15:45
OK, jag har en helt annan uppfattning - ingen resa är "värdelös" och hur man påverkas av jetlag är enormt personligt. Om du bara har en vecka att vara i USA denna gången - gör slag i saken, boka flyget och ha en fantastisk resa! Själv gör jag en hel del resor (med längre restid än vad det blir för dig) där jag bara har c:a en vecka på destinationen. Har inte ångrat någon av resorna - tvärtom, jag kommer att göra flera. Finns ingen anledning at skjuta upp en resa - även om du har begränsad tid nu.
Av Marulk
21 nov. 2017 18:56 (redigerad)
Instämmer med @hawaii
Vi är just hemkomna från 1v i Vegas. Där hann vi med väldigt mycket. En fast punkt med hotell mitt på the Strip därifrån utflykt till bla Valley of Fire, Hoover Dam, Lake Mead och Death Valley. Vi hade säkert hunnit med ytterligare men fokus på vår resa var att springa halvmara med Rock’n Roll Marathon serie.
Just Vegas upplevde vi som en mycket promenadvänlig stad. Det blev många tusen steg per dag
Dessutom på en vecka hinner man knappt ställa om jetlag 😄
21 nov. 2017 19:36
Ta en vecka i Las Vegas och gör utflykter därifrån, det finns hur mycket som helst att se och göra. Är säker på att du/ni kommer att åka tillbaka för att upptäcka mer. Norwegian flyger direkt dit, men slutar i mars för att sen starta i höst igen. Där kan ni hitta bra priser på flyg och jetlaggen blir inte så farlig när det är direktflyg tycker jag. Ni spar en hel del tid utan mellanlandningar.och när ni bara har en vecka så är timmarna dyrbara.
22 nov. 2017 08:47
Lång resa för kort tid, ja men visst går det om man måste :-)
Håller med om att skippa roadtrip, Route 66 är en väg, inget jag skulle prioritera, mycket en grej folk vill ha gjort. Åker ni till Vegas så kan ni ta er till 66an och köra en bit om ni vill bocka av det i er bucket list ;-)

Alternativ, en vecka i San Francisco, San Diego eller Miami Beach som ju är bättre vid den årstiden. Inget fel på L.A. men dessa städer rankar jag som bättre resmål.....
Av Lotta29
22 nov. 2017 22:52
Håller med floridasidan, i LA är det en massa sittande i köer vart man än ska och väldigt mycket trafik, som du ju inte gillade.
24 nov. 2017 09:36
Många bra råd och tankar före mig!

Självklart kan ni ha en bra resa på endast 1 vecka, men krymp ner önskemålen och försök anpassa efter tiden ist.
Jag var iväg till Fuerteventura 6 dygn i oktober och åker till Thailand på onsdag i 11 dygn. Det relativt korta besök, men jag bestämmer själv intensiteten på plats. Men förberedelser är A och O om man vill hinna få ut några av sina högsta önskemål. Man bör också ha i åtanke att några dagar lätt kan försvinna pga omständigheter på plats. Trötthet, plötslig sjukdom eller förbindelser etc, kan ställa till oväntade händelser som kostar en dag eller fler.
Men riskerna och chanserna är säkert väl vägda mot varandra?
En vecka i USA kommer nog bli minnesvärd hur ni än lägger upp den! Se över era önskemål och väg era möjligheter först bara, samt räkna med någon dags vila bland alla drömmar.. :)

Lycka till och hoppas ni får roligt!