USA: Sydöstkusten

23 mars 2013 20:40
Visningar: 530
Hej alla på Reseguiden!

Frugan och jag planerar en resa i slutet av augusti med start i Washington och avslut i Jacksonville i FL via Shennandoah National Park. Men vilken väg ska vi ta sen?. Alternativt fortsätta Blue Ridge Parkway tiil Asheville och sedan tvärs över till Charleston, sedan Savannah och ner till Jacksonville.

Alternativt åka över Richmond ner till Virgina Beach och sen kusten till Charleston, Savannah och Jacksonville. Finns det nåt att besöka på vägen från Virgina Beach till Charleston?
24 mars 2013 16:58
Myrtle Beach skall vara fint och badvänligt har jag hört - kanske kan vara något?
(Har inte kollat hur det ligger i förhållande till er resväg)
24 mars 2013 17:43
Myrtle Beach verkar vara ett ställe välbesökt av turister, och turister är vi ju så varför inte? Såg på kartan att stan ligger ca 16 mil norr om Charleston så i mitt först alternativ får ta en lite nordligare bana. Nån annan som åkt sträckan Virginia Beach - Charleston? Kustvägen eller inlandet.
25 mars 2013 08:23
Kan rekommendera Savannah och utanför liggande Tybee Island som är förhållandevis oexploaterad med BnB's, små hotell, trevliga restauranger och hyfsat ostörd strand.
25 mars 2013 08:57
Nu hamnar jag utanför er bana igen - men beroende på hur intresserad man är av amerikansk historia alternativt hur fascinerad man är av amerikanska attraktioner eller fenomen - men Williamsburg strax nordväst om Virginia Beach är känt för sin uppbyggnad (eller vad man skall kalla det) av amerikanska revolutionen.

www.colonialwilliamsburg.com

Jag har inte själv varit där, men tittar på det just nu eftersom jag skall till Washington DC och tittar på utflyktsalternativ. Framförallt är jag lite fascinerad av de hotell de har där! (Som att bo i 1770-tals hus)
Av Annl
29 mars 2013 10:19
Vi har besökt Myrtle Beach (hade ett badstopp på sex dagar där under vår månadslånga roadtrip i södra och östra USA).

Visst, stränderna är väldigt fina och vattnet badbart även att det är Atlanten och väldigt poppis bland amerikaner men jag vet inte om jag skulle vilja komma tillbaka - det är för mycket folk, för exploaterat och ungefär som en "cirkus"...

Kanske bättre att satsa på det stället utanför Savannah som någon tipsade om och Savannah är en fantastiskt fin ort.

I Washington DC kommer ni att få det trevligt - det är en fin stad och det finns massor av spännande att göra där. Om ni inte redan bokat hotell så är mitt tips att bo i Georgetown - vi bodde i downtown men det är mycket mysigare i Georgetown med mängder av butiker och restauranger.
29 mars 2013 11:27
Härlig resa! Shenandoah national park är så vackert, och jag rekommenderar er att vara i farten där tidigt om morgnarna och beskåda soluppgången, som är fantastisk! Dessutom får man vara lite mer ostörd på morgnarna och har chans att se mer djurliv. :) BlueRidge Parkway, Asheville och Great Smoky Mountains är också något jag definitivt rekommenderar om man gillar natur och vackra vyer! Ett annat tips, om du växt upp och sett TV-serien "The Waltons", är att besöka ett litet ställe som heter "schuyler", som ligger lite söder om Charlottesville, i Virginia. Där växte författaren till Waltons upp och man kan besöka huset han bodde i och se inspirationerna till serien. Lite nördigt, men min sambo älskade det :) Charlottesville är förresten också värt ett besök - riktigt mysig liten stad!
29 mars 2013 16:07
Tack alla för goda råd och tips. Lite av tjusningen ligger i planeringen och all input är välkommet även om det blir mycket studerande av kartor och pusslande med resrutten. Jag ha använt Michelin guiden för att räkna på delsträckor och resvägar. Även kartorna i Iphone fungerar för att få en uppfattning om sträckor oh beräkna tidsåtgången för dagsetapperna. Det är längre än man tror och alltför långa etapper gör att man missar en del fina upplevelser. Vi kör på och får säkert ihop en intressant och minnesvärd resa.
29 mars 2013 16:47
Var några år sedan jag var där nu.men

www.tybeeisland.com
Av Jimmieh
29 mars 2013 18:49
Håller med Robbowan om Tybee island. Har en skön spa känsla, känns lite lugnare. Vågorna är lite högre där så man har möjlighet att pröva att surfa. De gamla delarna av Savannah är otroligt vackra. I Chippewa Square spelades scener till Forrest Gump in.

Vill även tipsa om Jekyll Island. Fina hus, troligen världens finaste fresbee golf bana (spelar inte men det var väldigt finnt att gå bland träden) ,hortons house ,finns ett badland, men det jag gillade bäst var den långa stranden. Stor lång nästan öde strand man såg krabbor, delfiner, pelikaner och massa drivved och döda träd. Kanske inte låter så fint, men fint ställe att ta bilder och bara vandra rundt, bra för själen :)

http://www.google.se/search?q=jekyll+disc+golf&hl=sv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PNBVUfmKLsKC4gSq1ICwBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1278&bih=899#hl=sv&tbm=isch&sa=1&q=jekyll+beach+tree&oq=jekyll+beach+tree&gs_l=img.3...403037.407626.0.408231.10.10.0.0.0.0.553.2662.0j3j4j2j0j1.10.0...0.0...1c.1.7.img.BTBe0YjReks&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44442042,d.bGE&fp=d30c894f322d149b&biw=1278&bih=899

Körförbi Brunswick, det stället är väldigt fattigt och känns inte helt säkert.
29 mars 2013 21:04
Vi har lagt korta etapper till Charleston o Savannah så vi har gott om tid och hinner nog med Tybee Island som låter intressant.
Jacksonville åker vi till bara av den anledningen att det är en konsert med Jason Crabb, en kristen artist inom Southern Gospel genren, som hålls där. Annars är väl inte Jacksonville den ultimata platsen att avsluta semestern på. Vi flyger hem därifrån via New York.

Vi planerar även att åka Outer Banks Scenic Dr. Har någon därute erfarenhet av den sträckan? Hur ofta går färjorna, det är visst två st färjeförbindelser som ska passas in.
Florida dec16 - jan17, hur fördela tiden
USA Danielortega, 31 jan. 2016
Updaterad av Danielortega för 3 år sedan
8
Hej på er! Vi är en familj på sex personer, två större barn 17 och 19, samt tvillingar som är 8. Nu är siktet inställt på att åka till Florida ca mitten av december-16 och stanna till ca 9-10:e jan-17. Ung 3,5 vecka alltså. Vi har stor resvana och alla våra barn har varit med sedan späd ålder ...
Roadtrip södra USA
USA Lumaria, 20 juni 2019
Updaterad av Dalton17 för 23 timmar sedan
3
Hej! Jag & min sambo åker på roadtrip i södra USA i juli. Rutten ser ut så här i stort: Atlanta - Great Smokey Mountains - Nashville - New Orleans - Pensacola Beach - Atlanta (med några nattstopp på mindre ställen mellan). Tar tacksamt emot alla tips - vad får vi inte missa? Restauranger, ...
För kallt i New York i dec/januari? Förstagångsbesökare
USA Roadtrip18, 29 apr. 2019
Updaterad av Nisse524 för 1 dag sedan
4
Hej! Har hittat en resa till New York 9nätter i slutet av december-början av januari för ett (enligt mig) schysst pris; ca 25.000 för flyg och bra hotell för två personer. Varken jag eller sambon har besökt NY men alltid drömt om att göra det, samt att tidpunkten skulle passa oss perfekt då vi ...
Kalifornien hösten 2020
USA Gittan12, 21 juni 2019
Updaterad av Gittan12 för 3 dagar sedan
8
Hej, har börjat planera vår andra usa trip. Har tidigare bilat i Florida 2 veckor. Men nu ska det bli Kalifornien. Vad tror ni om detta upplägg. SF 3 dagar Stop 2 dagar innan vi når LA LA 2 dagar LV 1 dag GC 2 dagar Stop 1 dag innan vi når SD SD 3 dagar Vi är två vuxna så det kan ev ...
Detaljerad vägbeskrivning Yosemite till Vegas via Death Valley
USA Caesar111, 19 juni 2019
Updaterad av Marulk för 4 dagar sedan
4
Vi tänker åka från Yosemite till Vegas med en övernattning på vägen. Skulle också gärna åka genom Death Valley på vägen. Exakt vilken väg ska man åka? Vill gärna åka genom Mammoth Lake och dessutom komma hyggligt långt på vägen innan övernattning så att man har lite tid att stanna och titta i ...
Esta ansökan
USA Lovisamathilda, 11 mars 2019
Updaterad av Lumaria för 5 dagar sedan
5
Hej, jag har precis gjort en esta ansökan och skrev endast mitt förnamn och efternamn, men inte mitt mellannamn. I mitt pass står det ”Lovisa Mathilda” under förnamn, men Lovisa är mitt tilltalsnamn. Är det någon som vet ifall det måste stå alla namn i ansökan eller räcker det med tilltalsnamnet? . ...

Om USA Nordamerika

USA är möjligheternas land och landet som tillåter dig att drömma stort. Den enorma kontinenten erbjuder allt och lite till med stränder, storstadsliv, vacker natur, öken, snö och oändligt med upplevelser.

En resa till USA behöver noggrann planering för här finns mycket att hinna med. Ta flyget till västkusten och uppförsbackarna i San Francisco, hyr en bil och åk längs Highway 1 till Los Angeles och Hollywood, de underbara stränderna i Venice, sväng förbi Las Vegas och spela bort lite pengar, åk helikopter över Grand Canyon och avsluta med en veckas strandhäng i San Diego.

Nöjesfälten Six Flags och Universal Studios är också värda ett besök. På östkusten kan du andas in strandkänslan och besöka de otroligt charmiga hamnarna i Miami, spana på alligatorer i Everglades och se kändisar vid Star Island. Upplev äkta storstadskänsla och de gula taxibilarna i New York, shoppa upp dina pengar på Manhattan, titta på utsikten från Empire State Building, besök Frihetsgudinnan och ta en promenad i Central Park. Du som är skidåkare bör besöka någon av de kända skidorterna i Seattle, Colorado och Denver.

USA är landet där du kan äta allt, göra allt och uppleva allt. Du får ett äventyr oavsett vart du åker.

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30