USA: Sydöstkusten

23 mars 2013 20:40
Visningar: 648
Hej alla på Reseguiden!

Frugan och jag planerar en resa i slutet av augusti med start i Washington och avslut i Jacksonville i FL via Shennandoah National Park. Men vilken väg ska vi ta sen?. Alternativt fortsätta Blue Ridge Parkway tiil Asheville och sedan tvärs över till Charleston, sedan Savannah och ner till Jacksonville.

Alternativt åka över Richmond ner till Virgina Beach och sen kusten till Charleston, Savannah och Jacksonville. Finns det nåt att besöka på vägen från Virgina Beach till Charleston?
24 mars 2013 16:58
Myrtle Beach skall vara fint och badvänligt har jag hört - kanske kan vara något?
(Har inte kollat hur det ligger i förhållande till er resväg)
24 mars 2013 17:43
Myrtle Beach verkar vara ett ställe välbesökt av turister, och turister är vi ju så varför inte? Såg på kartan att stan ligger ca 16 mil norr om Charleston så i mitt först alternativ får ta en lite nordligare bana. Nån annan som åkt sträckan Virginia Beach - Charleston? Kustvägen eller inlandet.
25 mars 2013 08:23
Kan rekommendera Savannah och utanför liggande Tybee Island som är förhållandevis oexploaterad med BnB's, små hotell, trevliga restauranger och hyfsat ostörd strand.
25 mars 2013 08:57
Nu hamnar jag utanför er bana igen - men beroende på hur intresserad man är av amerikansk historia alternativt hur fascinerad man är av amerikanska attraktioner eller fenomen - men Williamsburg strax nordväst om Virginia Beach är känt för sin uppbyggnad (eller vad man skall kalla det) av amerikanska revolutionen.

www.colonialwilliamsburg.com

Jag har inte själv varit där, men tittar på det just nu eftersom jag skall till Washington DC och tittar på utflyktsalternativ. Framförallt är jag lite fascinerad av de hotell de har där! (Som att bo i 1770-tals hus)
Av Annl
29 mars 2013 10:19
Vi har besökt Myrtle Beach (hade ett badstopp på sex dagar där under vår månadslånga roadtrip i södra och östra USA).

Visst, stränderna är väldigt fina och vattnet badbart även att det är Atlanten och väldigt poppis bland amerikaner men jag vet inte om jag skulle vilja komma tillbaka - det är för mycket folk, för exploaterat och ungefär som en "cirkus"...

Kanske bättre att satsa på det stället utanför Savannah som någon tipsade om och Savannah är en fantastiskt fin ort.

I Washington DC kommer ni att få det trevligt - det är en fin stad och det finns massor av spännande att göra där. Om ni inte redan bokat hotell så är mitt tips att bo i Georgetown - vi bodde i downtown men det är mycket mysigare i Georgetown med mängder av butiker och restauranger.
29 mars 2013 11:27
Härlig resa! Shenandoah national park är så vackert, och jag rekommenderar er att vara i farten där tidigt om morgnarna och beskåda soluppgången, som är fantastisk! Dessutom får man vara lite mer ostörd på morgnarna och har chans att se mer djurliv. :) BlueRidge Parkway, Asheville och Great Smoky Mountains är också något jag definitivt rekommenderar om man gillar natur och vackra vyer! Ett annat tips, om du växt upp och sett TV-serien "The Waltons", är att besöka ett litet ställe som heter "schuyler", som ligger lite söder om Charlottesville, i Virginia. Där växte författaren till Waltons upp och man kan besöka huset han bodde i och se inspirationerna till serien. Lite nördigt, men min sambo älskade det :) Charlottesville är förresten också värt ett besök - riktigt mysig liten stad!
29 mars 2013 16:07
Tack alla för goda råd och tips. Lite av tjusningen ligger i planeringen och all input är välkommet även om det blir mycket studerande av kartor och pusslande med resrutten. Jag ha använt Michelin guiden för att räkna på delsträckor och resvägar. Även kartorna i Iphone fungerar för att få en uppfattning om sträckor oh beräkna tidsåtgången för dagsetapperna. Det är längre än man tror och alltför långa etapper gör att man missar en del fina upplevelser. Vi kör på och får säkert ihop en intressant och minnesvärd resa.
Av Jimmieh
29 mars 2013 18:49
Håller med Robbowan om Tybee island. Har en skön spa känsla, känns lite lugnare. Vågorna är lite högre där så man har möjlighet att pröva att surfa. De gamla delarna av Savannah är otroligt vackra. I Chippewa Square spelades scener till Forrest Gump in.

Vill även tipsa om Jekyll Island. Fina hus, troligen världens finaste fresbee golf bana (spelar inte men det var väldigt finnt att gå bland träden) ,hortons house ,finns ett badland, men det jag gillade bäst var den långa stranden. Stor lång nästan öde strand man såg krabbor, delfiner, pelikaner och massa drivved och döda träd. Kanske inte låter så fint, men fint ställe att ta bilder och bara vandra rundt, bra för själen :)

http://www.google.se/search?q=jekyll+disc+golf&hl=sv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=PNBVUfmKLsKC4gSq1ICwBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1278&bih=899#hl=sv&tbm=isch&sa=1&q=jekyll+beach+tree&oq=jekyll+beach+tree&gs_l=img.3...403037.407626.0.408231.10.10.0.0.0.0.553.2662.0j3j4j2j0j1.10.0...0.0...1c.1.7.img.BTBe0YjReks&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44442042,d.bGE&fp=d30c894f322d149b&biw=1278&bih=899

Körförbi Brunswick, det stället är väldigt fattigt och känns inte helt säkert.
29 mars 2013 21:04
Vi har lagt korta etapper till Charleston o Savannah så vi har gott om tid och hinner nog med Tybee Island som låter intressant.
Jacksonville åker vi till bara av den anledningen att det är en konsert med Jason Crabb, en kristen artist inom Southern Gospel genren, som hålls där. Annars är väl inte Jacksonville den ultimata platsen att avsluta semestern på. Vi flyger hem därifrån via New York.

Vi planerar även att åka Outer Banks Scenic Dr. Har någon därute erfarenhet av den sträckan? Hur ofta går färjorna, det är visst två st färjeförbindelser som ska passas in.