USA Resa / tips önskas

26 aug. 2010 15:57
Visningar: 1647
Har i stort sett kommit hem från USA och längtar dit igen.
Planerar att åka dit i juni 2011 minst 4 veckor och tänkte att starta ut i San Fransico bila ned till Santa Barbara sedan San Diego sedan är det lite oklart vart jag skall ta vägen men sista veckan skall jag vara i Las Vegas det har jag redan bestämt mig för, har redan varit överallt i Florida tre gångar, New York och Boston.
Lite tips vore kanon då det inte är speciellt dyrt att flyga inrikes i USA

Tack på förhand

Mothmoth
26 aug. 2010 19:02
Hallå,
vad sugen jag blir på att åka till USA nu när jag läser ditt inlägg :)

Varför inte passa på att besöka nån av hawaiiöarna ett par veckor när du ändå är i CA?

Annars är Carlsbad populärt badresmål för amerikaner om du inte vill så långt.
26 aug. 2010 20:47
Tack för ditt svar, Hawaii har jag funderat på, har du något prisvärt alternativ där?

Mothmoth
Av Hawaii
26 aug. 2010 21:09
Sommaren är högsäsong i Hawaii (p.g.a. amerikanska barnfamiljer, med barn i skolan under resten av året), men det finns en enorm massa hotell och alltså mycket att välja på, från ganska skapliga priser till otroligt dyrt (och lyxigt). Undersök först vilken ö, eller vilka öar, du är intresserad av. Utan att veta det är det omöjligt att göra förslag.
26 aug. 2010 22:43
Du har fått ett bra svar av hawaii himself :)

Jag har aldrig varit på Hawaii så jag har inga förslag.
Däremot är jag sugen på Hiltons Rainbow Tower i Honolulu :D
Men det är ju inget budgetalternativ förstås.
27 aug. 2010 07:13
Tack för era svar, jag behöver dock hjälp med bra boende där

Tack på förhand

Mothmoth
28 aug. 2010 11:41
Hej! Det finns mycket fina ställen utmed västkusten från San Fransico och söder ut,som Sana Cruz och Carmel och Monterey Solvang så har du vinodlingar...mm
Jag har bilat där en hel del.
31 aug. 2010 09:58
Om du ska avsluta i Las Vegas så kan jag varmt rekommendera den fantastiska vägen Scenic Byway 12, http://scenicbyway12.com/
Om man åker från Vegas så kommern man först till Zion National park som är ruskigt trevlig om man gillar att vandra lite och se schyssta vyer. Sen tar man Scenic byway 12 och därefter kan man åka till monument valley/antelope canyon och avsluta i grand canyon. Det blir en resa ni aldrig kommer glömma. Fantastika vyer!!!

Jag har åkt highway one också ch tycker nog nästan att scenic byway 12 är strået vassar med otroligt skiftande natur och ensliga vägar. en ritkgit grym roadtrip!!
Jag har ett par album från vår tripp dit här på reseguiden och du hittar även lite info i den blogg vi skrev då. lyxman.blogspot.com

Hojta om det är några frågor eller funderingar!
/ Martin
31 aug. 2010 11:55
Jag håller med Sällskapet om alla de fantastiska nationalparker som finns i västra USA, de får du inte missa! Sedan tycker jag att södra Arizona var spännande med Tombstone, enorma kaktusar och riktig vilda västern-stämning :) Jag har en del bilder från dessa ställen på min sida. Fråga gärna om du blir intresserad av någon speciell plats!
//Helen
14 sep. 2010 16:41
Du har en vecka över men nämner aldrig LA? Jag kan förstå om man inte är så sugen på LA, för det är ju i ärlighetens namn en sunkig skitstad, men det känns ändå som något man vill uppleva iaf en gång.

Mitt tips är annars att satsa lite extra krut på norra kalifornien. Napa Valley är grymt fin och soft stämning, lite som man tänker sig ett surfartillhåll fast med vinodlare istället. Avslappnat, lugnt och massor av gott vin! Yosemite är en otrolig naturpark med några av världens högsta vattenfall, massor av björnar, magnifika vyer och världens största träd.

Bra att du avsatt en vecka för Las Vegas! Vissa tror man klarar Las Vegas på tre dagar, men det är idiotiskt. Det finns så sjukt mycket att se och göra där! Lite inspiration hittar du här: http://lasvegastips.se/
Av Kina5
15 sep. 2010 19:50
Jag vill tipsa om Sedona som ligger söder om Flagstaff i östra Arizona. Mysig liten ort med häftigt röda berg runt omkring. Lite turistigt men ändå sevärd. Sedan tycker jag också att ni ska ta er tid att besöka Yosemite, vi bodde i Hetch Hetchy på Evergreen Lodge i norra delen av parken nära en stor damm. Där vid dammen fanns ett häftigt vattenfall att gå till. Vill du ha mer reseinspiration titta på vår familjs blogg på http://www.famros.blogg.se
Lycka till !! // Kina
26 okt. 2010 07:35
Funderar i skrivande stund på att skippa San Francisco och dra till LA direkt och ha LA som utgångspunkt, kan någon övertyga mig om att jag absolut måste se SF? :-)
Destinationer jag skall se är LA, LV, SD och Hawaii gärna flera tips

Tack på förhand

Jack
26 okt. 2010 08:19
San Francisco, är enligt vår erfarenhet överlägset trevligare än LA. Det finns hur mycket som helst att se och man tar sig relativt lätt runt med lokaltrafik och till fots (man kan promenera runt i oändlighet och det dyker hela tiden upp nya saker att se och uppleva man får lika ofta känslan av småstad som storstad. SD är trevligt och LV är vad det är och LA. har vissa saker man vill se och vi ogillade inte staden (städerna) men den kommer inte ens på topp 20 bland de städer vi besökt, i stora delar ganska sunkigt och det tar evigheter att ta sig mellan de olika sevärdheterna, ord som trevlig och vacker dyker knappast upp, möjligtvis intressant. SF slåss om förstaplatsen med New York.
SF är den stad vi var längst i (6 nätter) och det är den vi skulle välja att återvända till i första hand om vi ska till CA. igen.
26 okt. 2010 16:17
Tack för infon :-) skall kanske omvärdera mitt beslut

Jack