USA, resa runt med tåg

27 sep. 2011 12:55
Visningar: 780
Hej,

Är en kille, född 90, som funderar på att resa runt i USA med tåg, kanske buss, i fyra veckor med start i början av november eller slutet av oktober.

Jag har inte fyllt 21 än, har du gjort det så är bil ett alternativ, men annars känns tåg ganska billigt och smidigt.

Öppen för förslag på var i USA rutten ska gå - kanske New York-Florida, Chicago-New Orleans, Chicago-LA, Florida-Californien? Se tågrutterna här - http://tickets.amtrak.com/secure/content/routeatlas/index.html

Hoppas detta låter lockande för det skulle vara kul att hitta någon, kille eller tjej typ 17-25, att resa med. :)
29 sep. 2011 20:01
Det låter spännande :)
Har du kommit fram till något ungefärligt pris?
10 okt. 2011 03:38
Hallå!

Glider runt i staterna just nu med tåg, helt ok sätt att ta sig runt. Åkt mellan NY-Washington dc och sen ner mot Miami. Även åkt mellan NY-Boston. Ska snart ta mig till Chicago o vidare till antingen Seattle eller San Francisco.

Enda jag har att klaga på är att landet är så satans stort så det tar ju ett par timmar att åka runt. Men gillar man att åka tåg för att se en hel del samt träffa en hel del folk så är det helt rätt sätt att resa.. Jag är riktigt nöjd!

Priset är inte så farligt betalade 579 dollar, har jag för mig, för ett rail pass som gäller i 30 dagar och/eller 12 destinationer. Finns ett som är 45 dagar och 18 resor kostar +700 dollar något.

Har nog redan tjänat ihop mitt rail pass, är rätt impulsiv så kan få för mig att åka när som helst, o då blir biljetterna dyrare, om man nu inte har ett rail pass så att säga!

Hör av dig om det är något du undrar över så hjälper jag dig bäst jag kan!

Hoppas du/ni kommer iväg det är grymt kul!!

Mvh Lars
17 okt. 2011 12:40
Uppdaterar lite. Söker fortfarande reskompis, någon som är intresserad? :)
Av Olsmon
27 okt. 2011 12:05
Tjena, jag skulle nog vilja åka med, hör av dig när du ser detta så kan vi prata mer!