USA resa, behöver lite råd.

Av Nikkma
9 juni 2011 02:25
Visningar: 453
hejhoppla!

Ska till USA om 1 månad med en kompis i 25 dagar.
Vi landar i NYC 13 juli och åker hem från Los Angles 5 Augusti.

Vi hade tänkt besöka:
NYC
Washington D.C.
San Fransisco
Las Vegas
San Diego
Los Angeles.

Kan det bli stressigt att hinna med allt det här på 25 dagar?

Vi vill ju gärna hinna se lite av städerna.

Vi hade tänkt ta inrikesflyg från NYC till San Fransisco, för att sedan ta bussar/tåg/bil söderut. Behöver vi tänka på något speciellt när det gäller inrikesflyg?

Vi har svårt att bestämma oss hur mycket tid vi vill spendera i varje stad. Något förslag?

Vi räknar med ha runt 35000kr var och då har vi bara betalt för flyget.

Tack på förhand för svar!

Med vänliga hälsningar

Nick och Jacob
Av Smulan7
9 juni 2011 09:29
Låter roligt, men om ni ska ta flyget från NYC till San Fransisco när ska ni då besöka Washington DC?

Bara lite nyfiken.
Av Nikkma
9 juni 2011 11:31
Läste någonstans att man kunde ta en buss från NYC till Wasinghton för 10 dollar. Så man kan ju ta det nån dag under New york veckan kanske?
Av Smulan7
9 juni 2011 13:16
Det är 39 mil mellan NYC och DC och kan bli lite jobbigt att göra det över en dag om ni ska se något också.
Måste ni flyga fråm NYC? Kan ni inte ta bussen ner och sen flyga vidare från DC?
Av Nikkma
9 juni 2011 13:48
Ja, det var inte en dum idé. Ska ta ett snack med kompisen. Tack för tipset!
9 juni 2011 14:21
Nikkma - Låter som en spännande resa!
Räkna med att varje dag ni reser går bort som dag att hinna göra och se något. Det gör 25 dagar minus 7 dagar - kvar har ni 18 dagar.

Tänk på att vi pratar miljonstäder där det tar betydligt längre tid att ta sig mellan punkt A och B än i svenska städer ;)

Det är så många intryck så ni kommer bli snurriga i skallen av att flänga runt! Välj bort ett par städer så ni hinner NJUTA också :) Uppleva miljöerna och städerna - inte bara checka av på en "har sett"-lista. Ni behöver ha en vilodag då ni bara ÄR mellan varven. Bara en eller två av städerna skulle kunna fylla er tid i princip :)

På denna sida står att det tar ca 4 tim mellan NYC och DC beroende på trafik - biljetterna är dock det dubbla. http://www.washny.com/sched_stops.html

Trevlig resa!
Av Annl
12 juni 2011 10:21
Kan bara instämma med Nisse2ears - USA är verkligen stort och det får man inte glömma bort och det är dessutom mycket trafik, vilket gör att du inte kan planera som beräkna tid som i Europa. Dessutom är det generellt låga hastigheter i USA så du kan inte räkna med att bränna på som på autobahn trots att vägarna är hur fina som helst (det känns som om det står en sheriff i varje gathörn och är beredd att stoppa dig). Detta bör man också ta med i beaktande.

Också viktigt som Nisse2ears skriver att det är viktigt att ha några längre stopp så att man får landa i alla intryck och även hinna softa lite. Vi var på roadtrip I USA förra sommaren och hade en vecka på östkusten och tre veckor på västkusten och sett med facit i hand borde vi haft några fler dagar på några ställen - och då hade vi ändå lagt in sex nätter i San Diego som sista stopp på resan för att vila och bada och lata oss. Nu har vi tagit lärdom av förra årets resa till sommarens resa - vi skall på roadtrip till USA under en månad och kommer "bara" att vara i de östra delarna med början i Miami och slutdestination NYC - och vi har lagt in två längre stopp om sex nätter i Key West och Myrtle Beach.

Vad gäller er tänkta resa och de städer som ni tänker besöka kan jag säga att vi hade fem nätter i San Francisco och det kändes lagom och vi tycker att vi hann med att göra det som vi ville göra. Däremot känner vi oss inte färdiga med Los Angeles - där hade vi bara två nätter efter att ha lyssnat på vänner och bekanta som dömde ut LA som trist och inget att ha. Den bilden delar vi inte alls - vi kommer gärna tillbaka. Men tänk på att LA är STORT - det är lika stort som hela Skåne. I LA gäller det att tänka på vad man vill göra och försöka anpassa boendet så att man bor någorlunda "rätt" till.

Och skall ni besöka Universal Studios så tänk på att köpa ett förturspass - vi hade missat att detta fanns och det var dumt för det var extremt långa köer och vi hann inte med det som vi hade velat göra.

Om jag var som ni skulle jag skippa Washington DC på den här resan. Att landa i NYC och ha några dagar där är ju dock inte fel - av flera skäl... För det första är det ju en helt fantastisk stad men det är också smart med tanke på tidsomställningen - då hämtar ni hem sex timmars tidsomställning och när ni landar i Kalifornien märker ni inte att det är ytterlgare tre timmars skillnad.

Las Vega är galet och ett helt otroligt ställe men där skulle jag inte vara så länge om jag var som er - det är hettvarmt där. Vi var där förra sommaren i mitten av juli och då var det 47 grader. Det räcker gott med en eller två övernattningar där kan jag tycka - givet att ni inte tänkt er att spela hela dagarna.

San Diego är en väldigt mysig och avslappnad stad och den kändes behändig och det var lätt att hitta och köra runt där (maken liknade den vid Borås men det tyckte jag inte var snällt). Jättetrevligt ställe som sagt och gaslampskvarteren är fina med en massa restauranger. Det enda negativa var att det är betydligt fler uteliggare där liksom i SF än om du jämför med östkusten och dess städer och då befann vi oss inte på "osäkra" eller skumma platser.

Ni kommer att få en kanonresa - man har ett gott liv i Kalifornien i solen!