USA, mexico och söderut fr.o.m oktober -13!

17 juli 2013 01:39
Visningar: 254
Hej!

Jag åker till USA i oktober och anländer till Mexico i början av november. Planerar att stanna och jobba där ca en månad och sedan ta mig söderut genom centralamerika. Resplanen är ej spikad utan jag är öppen för förslag. Men ställen jag skulle vilja få med i alla fall är väl Guatemala, costa rica, panama, ecuador. Jag tänkte vara ute på resande fot i ca 7 månader allt som allt.

Jag är öppen och social, älskar att upptäcka nya kulturer, mat, människor, platser.

Någon som har liknande planer? Jag är inställd på att åka själv men om någon ändå är i farten.. följ med, hela eller delar av resan! :-)
17 juli 2013 09:05
Vi åkte tvärt om, från söder till norr.

De bästa ställena som vi tyckte:
- Yucatan-halvön (speciellt Playa del Carmen), finns dock massvis mer att se.
- Roatan, Honduras (västindisk ö, snorkel/dykö)
- San Juan del Sur, Nicaragua (surfing community). VI var även på Isla Ometepe och det var en upplevelse i sig, men kanske inget jag hade åkt tillbaks till.
- Costa Rica (en av de absoluta höjdpunkterna). Vi var mestadels i Manuel Antonio och älskade stället. mestadels strandhäng. Hade jag gjort om resan hade jag stannat längre i Costa Rica för att se vulkanerna och Nicoya-halvön
23 juli 2013 11:01
Hej!

Jag går i ungefär samma tankar. Kom dock hem från sydamerika nu i maj men är sugen på att göra en del av USA och ner mot central Amerika i några månader eller rättare sagt så länge pengarna räcker : )

Hur mycket tid tänker du spendera i USA innan du drar vidare mot Mexico?
24 juli 2013 11:37
Hej!

Det låter jättespännande! Hur mycket har du budgeterat till dessa 7 månader? Jag är lite intresserad av att joina dig i Costa Rica, i vilken turordning åker du? :)

MVH
Amanda
24 juli 2013 20:39
Hej!

Har en rel. stor budget att ta av, har tänkt ha en budget på ca 50.000 för detta men har mer att ta av om det skulle vara så. Jag har inte planerat resvägen så mycket men tänkte nog ta mig genom länderna i centralamerika så mexico (stannar här ca 1-2 månader för att jobba)- guatemala - el salvador - honduras - nicaragua - costa rica - panama.

Jag har ingen aning om när jag kommer vara i costa rica faktiskt, men räknar med att kanske vara där i feb/mars! När hade du tänkt att åka och vart, Amanda?
13 aug. 2013 16:44
Hejhej!

Amanda heter jag och har planer på att åka till syd/centralamerika med start i februari och stanna i några månader. Har planer på att plugga lite spanska i början och sedan resa/jobba några månader. Resrutten är än så länge väldigt oklar och det skulle ju kunna vara kul att eventuellt mötas upp någonstans på vägen. Vet du om det är lätt att få jobb längs vägen?

/Amanda