USA kust-kust roadtrip 2020

14 maj 2019 12:00 (redigerad)
Visningar: 75
Hejhej!

Nästa år (troligtvis hösten) tänkte jag och min sambo äntligen göra vår drömresa - en kust till kust i USA. Vi tänkte oss rutten:
New York
Boston
Niagarafallen
Chicago
St Louis
Oklahoma City
Amarillo
Albuquerque
Flagstaff - Avstickare till Anteloupe Canyon
Grand Canyon
Las Vegas
San Diego
Los Angeles
Highway 1 upp till San Francisco
Hem
Totalt lutar det uppåt 700 mil totalt.

I dom större städerna NY/LA/SF räknar vi med lite fler dagar för att hinna med allt man vill se men annars räknar vi en eller max två nätter.

Vi hade tänkt att vara i USA i två månader. Är det en rimlig tid att räkna med att vara borta eller tänker vi för många mil på den tiden? Ingen av oss har problem med att sitta i bilen längre sträckor om det behövs!

Då vi aldrig gjort en roadtrip med bil och så många mil innan får ni gärna komma med tips på vad som kan vara bra! Har redan snappat upp t.ex. kylväska i bil och att det är värt att köpa en GPS istället för att hyra genom bilfirma. Biluthyrningsfirmor har jag kikat igenom lite men har hakat upp mig lite på alla dessa försäkringar som står som tillägg. Kan det vara en god idé att ringa sitt försäkringsbolag här hemma och fråga dem vad som gäller om något händer?

Tacksam för svar!
Av Birgere
14 maj 2019 13:33
2 månader funkar för den rutten.
Att stanna en natt är helt meningslöst om ni vill se något, då kan ni lika gärna stanna vid ett motell längs motorvägen.
2019 är det onödigt att köpa GPS, antingen så har bilen det inbyggt eller så har ni det på era telefoner.
Ert försäkringsbolag i Sverige har ingen aning om försäkringstillägg på hyrbil i USA. I princip behöver ni inget extra så länge ni bokar som svenskar. Den typen av bilhyra ni behöver är oftast bästa att ringa tex Avis, Hertz osv här i Sverige och få en offert. Tänk bara på om ni kommer att stöta på vinterväglag så kan det bli lite stökigt med sommardäck.
14 maj 2019 16:34
Tack så mycket!
Vad bra, då sparar vi ju lite pengar på GPS:en också.
14 maj 2019 17:35
Ladda ner offlinekartor på Google maps över usa, då kan du använda den som gps. Dock så missar du liveupptateringar från trafiken med olyckor och avstängda vägar och långa köer och sånt.
Jag löste dock det genom att köpa ett Pre-paid simkort på walmart för ca 500kr med 50gb surf.

Hyrbil är smidigt i usa då alla försäkringar är inräknade i priset, inkl självriskeliminering. Så alla andra försäkringar hyrbilsbolaget försöker pracka på dig är överflödiga.

Kan tipsa om att bli Avis preferred kund till exempel. Då brukar dom inte pracka på dig massa saker. du slipper också att stå i långa köer när du ska hämta ut din bil.
Av Birgere
14 maj 2019 18:37
Nuförtiden så har ju många svenska operatörer riktigt bra abonnemang för surf i USA. Telenor tror jag har det bästa fn. Budgetaboonnemang är dock svindyra.
15 maj 2019 14:40
Telenor har jag och i Thailand fungerade surfen väldigt bra under den månaden jag var där så jag håller tummarna att det fungerar minst lika bra i staterna!

Tackar verkligen så hemskt mycket för era tips. Vill få till den här resan så bra som möjligt! :)
15 maj 2019 16:17
Jag har Tele2,det funkar bara i vissa delar av Usa.Konstigt nog inte i vissa större städer men ibland i riktigt små byhålor
15 maj 2019 16:48
Citerat från Emmsapemmsa:
Telenor har jag och i Thailand fungerade surfen väldigt bra under den månaden jag var där så jag håller tummarna att det fungerar minst lika bra i staterna!

Tackar verkligen så hemskt mycket för era tips. Vill få till den här resan så bra som möjligt! :)
istället för att bara hålla tummarna på att det kommer fungera så kan du väl bara läsa villkoren för utlandstjänst hos dom, så slipper du att komma dit ovetandes.
Att det fungerar i Thailand har ju absolut ingenting med Usa att göra.
Av Lotta29
15 maj 2019 20:20
Vi hade Telenor i USA i vintras, fungerade jättebra överallt.
15 maj 2019 20:26 (redigerad)
Citerat från Lotta29:
Vi hade Telenor i USA i vintras, fungerade jättebra överallt.
Toppen, tack för infon Lotta29!
Roadtrip USA, kust till kust
USA Dav1ds, 24 sep. 2014
Updaterad av Dav1ds för 4 år sedan
5
Hej! Vi är två killar som planerar att köra från kust till kust i sommar, från New York till Los Angeles. Då det är en lång resa har vi några frågor vi verkligen skulle uppskatta om ni kunde svara på. 1. Vi planerar att åka nästa år, alltså 2015. Då vi endast är 19 år vid tillfället går det ...
Roadtrip USA, kust till kust
USA Dav1ds, 24 sep. 2014
Updaterad av Nisse524 för 4 år sedan
2
Hej! Vi är två killar som planerar att köra från kust till kust nästa år (2015), från New York till Los Angeles. Då det är en lång resa har vi några frågor vi verkligen skulle uppskatta om ni kunde svara på. 1. Vi planerar att åka nästa år, alltså 2015. Då vi endast är 19 år vid tillfället ...
Roadtrip USA kust till kust 2015
USA Daniel_p, 4 maj 2014
Updaterad av Daniel_p för 4 år sedan
11
Hej allihop! Jag planerar att göra en roadtrip med buss i USA nästa sommar, från New York ner till Florida och sedan genom södern bort till Los Angeles och slutligen San Francisco. Detaljer kring själva resan finns här: http://ontheroadbusadventures.com/southern-25-day/ (Det går att klicka på ...
Roadtrip kust till kust.
USA Seahmmah, 11 maj 2013
Updaterad av Crillee91 för 5 år sedan
24
Miami till San Francisco på en månad. Jag och 4 kompisar har precis bestämt oss för en Roadtrip i USA i sommar. Vi kommer landa i Miami och kommer med stor sannolikhet besöka Key West Orlando Denver Grand Canyon Las Vegas LA San Francisco Ingen av oss har varit i USA, så vi vet inte ...
Roadtrip från kust till kust på planeringsstadiet.
USA Matto, 28 okt. 2009
Updaterad av Robbowan för 9 år sedan
3
För ett år sedan gjorde jag en 3 veckor lång roadtrip i kalifornien som var riktigt lyckad så jag sitter här och panerar nästa roadtrip. Jag är lite sugen på att starta i Florida och avsluta resan i San Francisco. Jag hade tänkt mig en 4 veckor lång resa som börjar med med 1 vecka i Florida, sedan ...
Bila kust till kust
USA Cillandillan, 26 dec. 2014
Updaterad av Birgere för 4 år sedan
1
Vi har varit några gånger på långresor till Usa, men nu hade vi tänkt bila kust till kust. Skulle vilja ha lite tips på sevärdheter, vilka vägar/rutter är bäst. Vi ska bl.a. se San Francisco, Las. Vegas, New Orleans, Memphis, New. York. Tacksam för alla tips jag kan få. ... Birgere: Ingen ...

Om USA Nordamerika

USA är möjligheternas land och landet som tillåter dig att drömma stort. Den enorma kontinenten erbjuder allt och lite till med stränder, storstadsliv, vacker natur, öken, snö och oändligt med upplevelser.

En resa till USA behöver noggrann planering för här finns mycket att hinna med. Ta flyget till västkusten och uppförsbackarna i San Francisco, hyr en bil och åk längs Highway 1 till Los Angeles och Hollywood, de underbara stränderna i Venice, sväng förbi Las Vegas och spela bort lite pengar, åk helikopter över Grand Canyon och avsluta med en veckas strandhäng i San Diego.

Nöjesfälten Six Flags och Universal Studios är också värda ett besök. På östkusten kan du andas in strandkänslan och besöka de otroligt charmiga hamnarna i Miami, spana på alligatorer i Everglades och se kändisar vid Star Island. Upplev äkta storstadskänsla och de gula taxibilarna i New York, shoppa upp dina pengar på Manhattan, titta på utsikten från Empire State Building, besök Frihetsgudinnan och ta en promenad i Central Park. Du som är skidåkare bör besöka någon av de kända skidorterna i Seattle, Colorado och Denver.

USA är landet där du kan äta allt, göra allt och uppleva allt. Du får ett äventyr oavsett vart du åker.

Monument Valley
1 / 30
Surfing Hawaii/Oahu/North Shore
2 / 30
Vägen ovanför molnen!
8 / 30
Grand Canyon grandview trail
10 / 30
Högst upp på Empire State Building
11 / 30
Avkoppling på Waikuloa Resort, Big Island, Hawaii
12 / 30
Waikiki beach Honolulu
13 / 30
Utsikt längs med Highway 1
14 / 30
New York New York i Las Vegas
15 / 30
Kärleken i Brooklyn
18 / 30
Zions friska grönska och klara källa
22 / 30
Upper Antelope Canyon
23 / 30
Monument Valley i skymningen
24 / 30
Nära John Ford´s Point i Monument Valley
25 / 30
Santa Monica Sunset
26 / 30
Stars and stripes
28 / 30
Venice Beach efter solnedgång
29 / 30