Upplägg på florida resan?!

Av Eddison
11 juli 2011 09:04
Visningar: 4524
Så har jag några funderingar igen..

Men först vill jag tacka alla för all hjälp i de tidigare trådarna!!!

Det har lett till att vi bestämt oss för att rikta in oss på Florida "enbart". N.Y får bli en annan gång, de är såååå mycket man vill se på båda ställena..
Siktar på ca 14dagar men har inte bestämt om vi ska landa i Miami lr Orlando (kostade lika oavsett vart vi landade) å ska åka någonstans sista veckorna i oktober första veckorna i november.
Så till funderingen..

Vi vill ha större delen av tiden i Orlando, för att kunna gå på alla parkerna (om vi vill), men har även blivit sugen på Key West.
Läste någonstans att de tog ungefär 7h å åka till Key West från Orlando. Så mina funderingar är
*Är det värt tiden att åka till Key West?
*Är det något man kan hitta på efter vägen? (Funderar på att besöka Kennedy Space Center)
*Är det värt att åka hela vägen ut till Key West lr ska man nöja sig med någon ö närmare?
*Ska man nöja sig med en natt där ute lr är de mycket å njuta av? Har tre barn med, 16,14,11år.
*Ska man uppleva Miami också lr räcker det med ett kort stopp till lr från Key West?

Tack på förhand!!
11 juli 2011 10:59
Långt att åka för bara 2 veckor. Key West är nog roligare än en storstad som Miami för barn om de gillar sol och bad..väl värt att åka ut dit:):) http://www.fla-keys.com/
Kuul!!!
Av Daytona
12 juli 2011 09:02
Bra beslut! Har aldrig varit på Key West, men nog borde det ta mer än 7 h att köra dit från Orlando. Har hört att man får räkna med en 4 h körning från fastlandet, och att vägen är bara enfilig så om det blir några trafikstopp så kan det med all säkerhet ta betydligt längre tid. Jag tror att Ales här på RG kan en hel del om Key West. Väl därute så är det nog mest sol och bad som gäller.

Kennedy Space center är klart sevärt, mycket intressant och väl värt ett besök. Stanna gärna i Cocoa Beach och besök Ron Jons Surfshop och ät lite god mat på Coocanut on the beach.
Kissimmee som ligger nära Orlando ( tillhör Orlando egentligen) är också väl värt ett besök. Dom har en Old town med olika tema kvällar, det finns även ett litet tivoli, restauranger och själva huvudgatan är som hämtat ur en gammal film.

Daytona Beach är ju då våran favorit, och vi åker dit varje år. Ca 1 h från Orlando rakt ut mot Atlantkusten ligger denna fantastiska lilla stad med den otroliga stranden. Där kan man även besöka Nascar banan tex.
Ca 2 h snett nordväst om Orlando ligger San Agustin, Usa´s äldsta stad- klart sevärd och med en stor outlet.

Som du ser så behöver ni egentligen inte åka så långt för att fylla era dagar, tänk på att resa tar tid och kan bli stressigt. På 2 veckor hinner man inte så mycket om man vill göra en del av parkerna också. Man får se himla mycket bara genom att stanna i Central Florida och dess omnejd. Tidsomställningen tar dessutom en del tid så i början blir det tidiga kvällar med också okristligt tidiga mornar.

Shoppa kan ni också göra på tex Walmart, Target, Old Navy etc etc.

http://www.kennedyspacecenter.com/visit-us.aspx

http://myoldtownusa.com/

http://www.cocoabeach.com/

http://www.daytonabeach.com

http://www.oldcity.com
Av Maddeck
12 juli 2011 22:01
Hej,

vi brukar välja att flyga till Orlando, mest beroende på att de flygtiderna passar oss bäst. Prismässigt ligger det nog rätt lika. ska ni börja i Orlando så kan det ju vara skönt att landa där och slippa köra så långt första dagen.

Key west skulle jag spara till en annan gång, det är långt att köra. det tar verkligen 4 h från fastlandet och ut. Det är enkelfiligt och max 50km/h. Jag tycker att det räcker med en övernattning i KW, och då blir det ju väldigt mycket bilåkande för den tiden.

Vi gillar ju västkusten bäst, så jag rekommenderar området runt St petersburg eller clearwater. Superfina stränder, nära till Busch gardens och shopping.

har ni tänkt gå på alla parker kanske det kan vara en idé att bo alla nätter i Orlando och göra dagsutflykter därifrån. Tänk på att det tar minst en heldag per park och då kanske man inte orkar gå på parkerna flera dagar i följd.
Det finns även väldigt mycket bra shopping i Orlando.

mvh M
Av Annl
13 juli 2011 03:40
Hej,

Orlando är kul som sagts i tidigare inlägg och helt klart värt några dagar. Det gäller bara att rikta in sig på de parker som man vill besöka och det kan som någon skrev bli tjatigt att gå i parkerna dag efter dag.

Seaworld är en park som jag verkligen vill slå ett slag för - där är fantastiskt som jag skrivit tidigare.

Beträffande Key West och om ni skall åka dit så kan det sägas att det är nästan 20 mils körning dit ut och det tar i alla fall minst tre timmar men det beror på trafiken. Och det är enfilig väg till största delen och svårt att köra om. Jag skulle inte välja någon av de andra öarna - antingen är det KW eller inte skulle jag säga och det baserar jag på att de andra öarna vad man i alla fall kan se från vägen är rätt trist med stora utsmetade shoppingområden.

Vi var i KW förra vecka och inledde vår USA-resa med sex nätter där. Det är som jag skrivit i en annan tråd charmigt där och mycket gamla hus och allt ligger centrerat till stadskärnan och du kan gå mellan butikerna och restaurangerna och det är ju ovanligt med amerikanska mått.

KW är känt för sitt solsäkra klimat och det går mest ut på att bada och sola där. Butikerna är inte så mycket att ha - det är mest krafs i alla fall runt Duval street.

Efter att vi lämnat KW åkte vi till Miami och Miami Beach där vi hade två övernattningar.

Miami downtown är inget att ha utan det är Miami Beach och då särskilt South Beach som gäller ( på North Beach är det mest condosar - lägenheter som ägs av pribvatpersoner och som bebos av dessa eller hyrs ut och således inte alls lika mycket restauranger som på South Beach).

South Beach är riktigt fräckt och vi tyckte att vi gjort en felprioritering som valde sex nätter i KW och bara två på Miami Beach - det hade varit bättre med det omvända. MEN då gäller det att man är ute efter sol och bad och slappa dagar.

Håller med vad som sagts i ett tidigare inlägg att västkusten i Florida med Clearwater Beach är en riktig höjdare - där bodde vi i Indian Shores (söder om Clearwater Beach) ett jullov i en condo och vi hade fantastiska dagar.

Trevlig resa!
Av Hkn
13 juli 2011 09:01
Citerat från eddison:
Så har jag några funderingar igen..
<sniip!>
Läste någonstans att de tog ungefär 7h å åka till Key West från Orlando. Så mina funderingar är
*Är det värt tiden att åka till Key West?
*Är det något man kan hitta på efter vägen? (Funderar på att besöka Kennedy Space Center)
*Är det värt att åka hela vägen ut till Key West lr ska man nöja sig med någon ö närmare?
*Ska man nöja sig med en natt där ute lr är de mycket å njuta av? Har tre barn med, 16,14,11år.
*Ska man uppleva Miami också lr räcker det med ett kort stopp till lr från Key West?

Tack på förhand!!
Hej Eddison,

det dyker ofta upp frågor om hur lång tid det tar att köra från det ena eller det andra stället.
För väldigt många länder – Europa, Afrika, Nordamerika och delar av Sydamerika – är svaret på den frågan enkelt: http://www.viamichelin.com

Den här kortlänken går till min sökning på 'Orlando, FL' till 'Key West, FL': http://bit.ly/nyhgru

Där hittar du kilometrar och timmars körning (givet att du håller hastighetsbegränsningarna och inte fastnar i köer). En bra start för att börja planera.

All the best,

:: hkn ::

PS. Ett skäl till att Key West är värt att besöka, är just vägen dit. Det är 42 broar mellan fastlandet och Key West, inklusive the Seven Mile Bridge och det är ganska speciellt att ta sig ut på the Keys. Men för själva Key West räcker det med en övernattning, om ni nu inte är galet roade av fiske eller båtliv (solnedgången nere vid Mallory Square är ett spektakel, speciellt kidsen borde gilla den improviserade cirkus som kör igång där på kvällen). Och jo, Miami – eller som tidigare nämnts Miami South Beach – är absolut värt minst en övernattning. Överhuvudtaget är det +1 på de tips som Annl redan givit.
Av Moth63
13 juli 2011 10:04
Har varit i Key West två gångar och tycker att atmosfären är härlig där, mysigt på kvällarna med solnedgången och allt runt detta, om jag skall till Florida igen kommer jag säkert att åka till Key West igen :-)
22 juli 2011 09:40
Hej!
Jag har också varit i Key West och det är mysigt men bara nån dag. Däremot var det nog där vi fick de största naturupplevelserna, tvättbjörn, delfiner och sjökor (manateer).

Vi ska också åka till Orlando i okt/nov och funderar också lite fram och tillbaka vad vi vill hinna med. Har varit inne på en annan tråd på detta forum. Se tråden " Florida oktober-november med 3 barn 11-16 " Vi åker med vår yngsta på 11 år. Men vi vill inte sitta i bil för mycket då hon lätt blir åksjuk. Följer denna diskussion från och med nu! Shopping står högt på dotterns lista. Bra ställe att bo på i Cocoa beach då vi ska besöka Ron Jon som hennes syskon tidigare gjort efter ett besök på Kennedy space är en annan fundering? Tyvärr behöver man ju lite planering då dagarna går alldeles för fort och vi vill ge henne en härlig resa med många upplevelser.
Tack för alla idéer.
25 juli 2011 00:30
Hej!

Jag kom just hem från en resa i Florida tillsammans med 2 kompisar. Vi hade inga barn med oss men jag tänkte i alla fall försöka sammanfatta hur vi åkte runt, kanske är det till någon hjälp i alla fall =)

Vi började med 5 nätter på Miami Beach
DAG 1 & 2: Vi åkte till Sawgrass Mills(Shoppingcenter) ena dagen och nästa dag körde vi Dolphin Mall, som ligger ca 20 minuter från Miami Beach. Vi tyckte att Dolphin var bättre än Sawgrass trots att det är mindre. Fördelen är också att det ligger mycket närmare.

DAG 3: vi åkte ut mot Everglades Nationalpark. Vi besökte ett ställe som de kallade Flamingo, dit ut tog det ca 2 timmar från att man kommit in i nationalparken. Där åke vi en båt som kör igenom en kanal, detta var rätt intressant och vi lyckades dessutom se några krokodiler.

DAG 4: körde vi bara en heldag på Miami Beach, så vi solade och badade mest.

DAG 5: Vi körde ned mot Key West och stannade där i 3 nätter om jag inte minns fel.

FÖRSTA DAGEN hann vi inte göra så mycket, utan gick mest runt på duval street.

ANDRA DAGEN var vi på en 2-timmars Jet Ski-tur med guide, detta kostade ca 900 kr men var helt klart värt det. Vi såg bl.a vilda delfiner.

TREDJE DAGEN åkte vi ut på en tre timmar snorkeltur, som kostade ca 200 kr. Den faktiska snorkeltiden var ca 1 timme då det tog ca 1 timme dit och 1 timme tillbaka. Detta var helt okej, men vi tyckte inte att det var mycket mer än så. Kanske hade vi otur och hamnade på ett dåligt ställe

DAG 8: Körde upp mot Fort Myers bara för att få se Västkusten, stannade där endast två nätter

FÖRSTA DAGEN gjorde vi inte så mycket förutom att äta på en restaurang nära piren

ANDRA DAGEN åkte vi till Sanibel Island där vi badade och solade under en hel dag

DAG 10: Upp mot Orlando från Fort Myers tog ca 3 timmar. Vi stannade där tre nätter

FÖRSTA DAGEN åkte vi till Florida Mall för lite shopping igen

ANDRA DAGEN besökte mina kompisar Universal studios

TREDJE DAGEN besökte de Disney World. Sedan åkte vi tillbaka mot Miami Beach under kvällen, för att sova där 2 nätter och sedan åka hem.

Detta är en kort sammanfattning av hur vi åkte runt i Florida, tror säkert inte den passar er eftersom ni har barn men något kanske ni nappar på. Vi tyckte Key West var absolut bäst och skulle nog ha stannat där en dag till istället för att åka till Fort Myers. Anledningen till att vi tyckte om Key West var för att alla var så vänliga där, samtidigt som det var en mer avslappnad stämning i jämförelse med Miami Beach. Absolut inte så att de är otrevliga på de andra ställena men detta var lite extra =)

Fort Myers var ok. men inte så mycket att göra förutom sola och bada. Dessutom var inte vattnet så fint, det var rätt grumligt. Vad jag förstod det som, efter att ha pratat med några som bodde där berodde detta lite på årstiden.

Orlando lär givetvis vara prioriterat om man har barn och då krävs det säkerligen många fler dagar om man vill hinna se så många parker som möjligt. Universal respektive Disney World tog ca 8 timmar per park för mina kompisar.
Av Ales
25 juli 2011 23:47
Hej,
Vi har precis kommit hem från en underbar resa i Florida! Ni har verkligen något att se fram emot:)
Vi började i Miami en vecka, körde ner till Key West 3 nätter för att sedan köra upp mot Orlando (Vi stannade till i Marco Island i två nätter bara föra att se västkusten och för att körningen var lång mellan Key West och Orlando)
Key West är definitivt ett måste:), och som Håkan nämner är det ett upplevelse att ta sig dig... Jag har aldrig varit för bilsemester, (föredrar att flyga) men jag är så glad att vi körde ner och såg även den sidan av Florida.. För det är något helt annat om man jämför med de fyra övriga ställen som vi har varit på...Jag tyckte att det till och med var för lite med tre nätter.:)Vi har också två barn och vi simmade med delfiner på The teatre of the sea där...

Så mitt råd är att absolut se Key West men även Miami är ett måste:)
Lycka till!
Av Annl
26 juli 2011 00:33
Hej igen,

Glömde att i mitt tidigare inlägg tipsa om en riktigt rolig aktivitet som barnen kommer att gilla och det är att åka ut i Everglades och åka airboat för att kolla på alligatorer. Det är riktigt fräckt och vi räknade in till totalt ca 30 stycken,. Vi åkte till ett ställe som heter Cooperstown och som ligger rätt nära Miami - det stället har funnits sen 50-talet eller något enligt guideboken. Efter att vi hade kommit tillbaka med båten guidades vi runt på gården och där fanns alligatorer och det erbjöds tillfälle för dem som ville att hålla i en alligator - något som barnen förstås tyckte var väldigt spännande. Naturen är också väldigt speciell när man åker runt i träskmarken.
26 juli 2011 19:30
Jag säger som de flesta andra här - bestäm er för vad ni vill se för ni kommer bara stressa runt om ni försöker klämma in Orlandos parker, Miami Beach och Key West på två veckor.

Som någon sagt en park tar en dag och ni orkar inte trava i dem dag efter dag. Vi var två veckor bara i Orlando (International Drive för att vara exakt) och det räcker inte om man vill se fler än 6 parker! Vi hejdade oss vid 6 och spenderade övriga på dagsturer eller shopping och relax. Vi hade behövt en vecka till för att få lite semester på semestern!

Välj centrala Florida (precis som Daytona skriver finns en hel del att se) eller södra.
Eller bestäm er för max TVÅ parker och ta 2-3 dagar i Orlando för dessa - men lycka till att välja bara två säger jag... ;) De har alla något att erbjuda. Läs in er på attraktioner (kolla parkernas sidor och youtube) Dra sedan söderut och spendera längre tid där. Ni kommer bli helt slut av alla intryck så ni måste ha några vilodagar! :)

Jag har aldrig varit där men är sugen på Clearwtaer och Key Longboat på västkusten just utanför Orlando. Kanske kan vara något nytt att tänka på? Eller förslagen på östkusten som andra redan gett. Ni måste inte kasta er i bilen för the keys...
26 juli 2011 20:14
Hej igen!

Får så många tankar när man läser alla inlägg här. Det vi just nu ångrar mest är att in- och utresa blir Orlando. Sist flög vi till Marathon och bilade uppåt efter en tur ut till Key west.

Vi har nu suttit och klurat på resan idag under middagen och just nu finna funderingen på en trekant, Orlando, Clearwater och Cocoabeach men finns det nåt att göra/se i inlandet nedanför Orlando? Man vill så mycket på 14 dagar men som alla säger, tiden räcker inte. Nån som har idéer?
Eller ska vi ta Orlando och västkusten söderut en bit. Clearwater och Sarasota gillade vi när vi var där för 10 år sen och minstingen har inte sett det. Minns bl.a att vi tog en passbåt ut till en ö med bara sand - häftigt. Båten gick från södra Clearwater beach tror jag. Nån som vet vad jag tänker på.

Tack för att ni delar med er av erfarenhet
27 jan. 2012 14:00
Hej storochfin och hej Eddison -

kan ni berätta hur ni gjorde? Vilka ställen och parker ni besökte och om ni är nöjda med de val ni gjorde?
27 jan. 2012 14:10
Citerat från nisse2ears:

Hej storochfin och hej Eddison -

kan ni berätta hur ni gjorde? Vilka ställen och parker ni besökte och om ni är nöjda med de val ni gjorde?
Bra! Skulle vara otroligt kul om fler återkom med lite feedback efter sina resor. Kn var nyttigt för efterföljare och kul för alla som gett tips och råd inte minst att få veta om tipsen fortfarande stämmer eller om något ändrats!

Mer återkopplingar efterlyses av alla! :-)
Av Usa2012
18 feb. 2012 22:49
Åh ja håller med de 2 föregående talarna. Vi som fortfarande inte kommit iväg utan sitter hemma å fortfarande planerar vill ju veta hur de gick. Hur ni upplevde allt, tips el bara tankar från er resa!!