Universal Studios LA

4 maj 2018 11:52
Visningar: 508
Hej!
Vi skall till Los Angeles i juli och har förstått att Universal Studios är ett måste. Eftersom vi åker i juli och det är högsäsong förstår jag att ett expresspass är att rekommendera. Detta är ju dock väldigt dyrt i jämförelse med "endast inträde", så jag vill försäkra mig om att det verkligen är värt det, just för oss. Vi är två vuxna varav den ena är intresserad av åkattraktioner, och två barn på 13 och 8 år. Båda barnen är intresserade av åkattraktioner men 8-åringen kan tycka att vissa saker är läskiga (t.ex. Helix på Liseberg blev lite too much). Är alla åkattraktioner anpassade för barn i de åldrarna eller skall man helst vara lite äldre? I ärlighetens namn, är vi mest intresserade av Studioturen men jag antar att det inte går att köpa ett expresspass endast till det? Kommer vi att få ut något av dagen alls, om vi endast köper inträde...? Tacksam för svar, då vi snart tänkte boka detta. :-)
Av Lotta29
4 maj 2018 13:24
Vi var i LA förra sommaren på Universal och vi tog inte expresspassen, vi tog de populäraste karusellerna först, tex Harry Potter. De flesta karusellerna är anpassade efter alla åldrar kan jag tycka förutom Walking Dead, den var riktigt läskig. Visst fick vi stå i kö på vissa karuseller men vi tyckte inte det var så farligt.
4 maj 2018 13:44
Ok, tack för svar! Men ni hann med allt ni ville göra och fick med Studioturen? Körde ni dit? I så fall - hur gjorde ni med parkering?
Av Lotta29
4 maj 2018 14:38
Citerat från Myrasmor:
Ok, tack för svar! Men ni hann med allt ni ville göra och fick med Studioturen? Körde ni dit? I så fall - hur gjorde ni med parkering?
Ja vi hann med allt vi ville göra och och vi åkte studiotouren. Vi körde bil dit och parkerade på ” valet parking” lite dyrare men kändes säkrare.
Av Fiaaa
22 maj 2018 14:52
Vi var där en lördag i början av september förra året och köpte expresspass just för att vi var där på helgen. Det kände vi var värt för att orka allt i slutändan då det också var 44 grader den dagen, men inget vi skulle lägga pengar på igen. Försök att gå dit på en vardag, kom tidigt och börja med de populäraste ställena, det var ingen kö precis när det öppnade. Det är dock inte kul att köa i över en timme för två minuters åktider så som det ser ut senare på dagen så då tror jag inte vi hade fått ut så mycket av entrén. Om ni är mest intresserade av studio touren tror jag att det kanske inte är värt att lägga över 1000 kr extra eller vad det nu kostar i juli.

Det är 3D-turer så läskiga "rörelsemässigt" skulle jag inte påstå att de var, det jobbiga är snarare om man har jobbigt med 3D. Walking dead gick jag inte då jag själv är lättskrämd!
22 maj 2018 23:03
Tack Fiaaa! Vi har nu köpt expresspass och hoppas bli nöjda med det. Det är sannerligen inte gratis. 2500:-/pers. Planen är att åka någon av de attraktiva attraktionerna direkt på morgonen utan att utnyttja passet och sedan använda det om man vill åka igen, så att säga. Både Jurassic Park och Harry Potter verkar ju poppis så kanske börja med dem ifall man vill åka dem igeb.:-)
Av Jeinel
28 maj 2018 15:33
Vi har varit på Universal en vardag i februari och då var det lite folk.

Vi var där när de öppnade och gick snabbt tvärs genom parken till studio-touren och tog den först. I princip alla rides är 3D-rides, så om man vill åka läskiga karuseller så är inte Universal rätt park att åka till. Det finns en vatten-ride och någon lite större bergochdala-bana. Min 10-åring vågade gå Walking dead-attraktionen, den är inte hjärtattack-material, mer småläskig.

Det vi tyckte var bäst var studio-touren, showerna där de visar stunt och hur djur arbetar på film, Hogwarts och jätte-donutsen hos Simpsons.

I anknytning till Universal ligger ett utomhus-mall med affärer, restauranger och spelhall där det också är värt att hänga en stund.