Ukraina

Av Late
14 okt. 2008 14:51
Visningar: 1129
Hej!
Finns det någon som varit i (rundtur) i Ukraina och som har något att berätta?
Av Trea
14 okt. 2008 15:59
Vi semestrade i Ukraina i somras. Vi var i Odessa, Simferopol och Yalta. Vi tyckte väldigt mycket om Ukraina! Trevliga människor, många vackra platser och bra shopping. En utmaning att göra sig förstådd eftersom nästan ingen kan engelska!

Kika gärna på bilderna från vår resa i vårt album "Solsemester i Ukraina"

Ska du åka dit? Vad ska du göra där? Vad vill du veta?
Av Late
15 okt. 2008 14:57
Vi har haft lite funderinga att åka dit, men som du säger, det kan vara svårt med komunikationerna.
Tack för tips om bilderna.
Av Suan
15 okt. 2008 17:09
Hej Late!
Ser att du gillar att vandra. Karpaterna i sydvästra Ukraina skulle nog passa bra för dej. Vi var där förra hösten (september). Besökte Värdsarvsstaden Lviv för att sedan på hyfsade vägar ta oss till Karpaterna. Vi hade tur med vädret så vi fick fina vandringar på 1000 meters höjd. Jo, språket kan vara lite svårt, skyltar är inte så lättlästa precis. Men det fixar sej alltid. Vänligt folk, ganska fattigt på landsbyggden men i stan har alla mobiler. Prisbilden är mycket låg. På min sida finns några bilder och två filmer ( Lunch korgen och Äggmuseet)
Suan
23 jan. 2009 13:59
Jag har sett många vackra bilder från Ukraina och jag undrar, hur är det i Ukraina? Det finns så mycket häftiga byggnader och det ser så välvårdat och rent ut. Prisbilden? Någon som kan berätta mer?
Mvh Eva
Av Trea
23 jan. 2009 15:44
Kolla gärna i vårt resalbum från i somras:

http://www.reseguiden.se/forum/resor/solsemester-i-ukraina-1082

Vi gillade Ukraina väldigt mycket! Vackra byggnader och vänliga människor (som dock oftast inte pratar engelska). Prisbilden varierar MYCKET. Dvs billigt är JÄTTEBILLIGT och dyrt är helt OFATTBART DYRT. Det speglar förmodligen att skillnaderna mellan rik och fattig är större där än här... Men det går utmärkt att hitta saker i den prisklass man önskar...