Turkiet Bodrum

Av Ilios
6 sep. 2009 19:45
Visningar: 8212
Hej.

E d nån som har varit i Bodrum?
Va ska man inte missa, några rekomendationer på bra restauranger?
Skriv gärna o berätta om era erfarenheter om Bodrum.
Tack på för hand.

Erik.
6 sep. 2009 20:12
Bodrum är en väldigt mysig stad. Inte alls så sönderturistad som t.ex. Alanya. Vi var där 2005 och jag har ett album från den resan som kanske kan ge lite inspiration
http://www.reseguiden.se/forum/resor/bodrum-2005-2618

Vi hyrde bil och reste runt på Mugla-halvön. Det finns många fina orter att besöka. Min favorit är Gümüslük som ligger allra länst västerut på halvön. Ett besök där vill jag absolut rekommendera.
Av Legusta
17 okt. 2009 12:11
Bodrum är en väldigt mysig stad. Inte alls så sönderturistad som t.ex. Alanya. Jag var där i år och jag har ett album från den resan som kanske kan ge lite inspiration

http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder?forum_trip_id=2033

Reste runt på Muğla-halvön billigt med dolmus. Det finns många fina orter att besöka. Min favorit är också Gümüslük (konstnärsby) en by som ligger allra längst västerut på halvön inte så tätt med folk känns riktigt genuint & är dessutom väldigt charmigt. Ett besök där vill jag absolut rekommendera.

Det finns många bra restauranger längts hamnpromenaden 6 på smågatorna i centrum, det som är bra med Bodrum är att du alltid kan promenera runt i centrum (nära till allt) och taxi- & busstationen ligger i centrum. Bäst badstränder hittar du på Muğla-halvön, utanför centrum & såklart om du tar en båttur ut till öarna......
Av Legusta
17 okt. 2009 18:05
* Bodrum Guide
En hamnstad belägen i sydvästra regionen av landet, Bodrum är en av de mest populära i sommar destinationerna i Turkiet för turkiska och utländska resenärer. Berömd med mycket liberalt nattliv och är känt för sitt entusiastiska nattliv. Om du vill stanna uppe sent och njuta av diskotek och klubbar, då kommer du att älska Bodrum. Om du däremot går till sängs tidigt och sover lätt, kan du plågas. Den regionala guvernören se en gång, "Om du söker stillhet, gå någon annanstans."

Bodrum är andra staden efter Istanbul, när det gäller underhållning in i de sena timmarna eller även till tidiga morgonstunder.

Bodrums uteliv är mer sofistikerad, än Gümbets, där är alltid något för alla smaker och stil liksom Rock, Hip Hop, Latin - Amerikanskt, Magdans och “Meyhane”, som är typisk turkiskt bar där det sjungs eller spelas klasiska gamla turkiska låtar. Efter att du har njutit en utsökt måltid i en av de många restauranger kan du alltid fortsätta till de spännande barerna och diskon som befinner sig mittemot marinan. Några av de populära ute ställen är: Küba, Helva, Fink etc.….

I staden finns över 600 diskotek och barer och ett enormt nattliv och puls. Det största discot som är ett utomhusdisco – ett av Europas största (fastän det ligger i Asien) heter Halikarnas. Över 2.000 gäster per kväll. Där finns två scener med internationella shower, lasershow..

Till Bodrum åker ofta Istanbuls jetset för att roa sig över helgen. Gräddan av den turkiska societeten plus många utländska celebriteter brukar synas på innediskoteken, eller på någon av de många exklusiva båtarna i den överdådigt lyxiga hamnen.

* CLUB HALIKARNAS
Det är den största nattklubben i Bodrum (5000 personer kapacitet) och en av de ledande och populära av nattklubbar i Bodrum - kanske i hela Turkiet. Det är också den största favoritklubb för lokala och utländska som besöker Bodrum. På deras hemsida beskriver sig kort så här: "Halikarnas första öppnades 1979 och blev snabbt föregångaren till Bodrum och Turkiet är nattliv. Med sitt spektakulära läge världsklass underhållning, uppvisningar, lyxiga atmosfär och första klassens service Halikarnas är inte bara unik, utan en av de vackraste klubbarna i världen. Vid Halikarnas, kundtillfredsställelse, servicekvalitet och valuta för pengarna har alltid varit dess uppdrag. " För mer information och uppdatera verksamhet besöket egen webbplats: www.halikarnas.com.tr

* Hamam i Bodrum

Hamam i Bodrum. Det är på motsatt sida av Bus Depot. Det är mycket ren, ägarna är mycket vänliga och både kvinnors och mäns hamams är trevliga. Jag föreslår att du får det att fungera - en Kese, tvål Massage och Olje Massage. Den bästa tiden att gå är tisdagar eller någon dag efter 17.00. Respektive på Bodrum Hamam talar engelska perfekt - så slappna av - du kommer att älska det!

Websida Hamam i Bodrum: http://www.bodrumhamami.com.tr