Turkiet älskare se hit, vart ska man åka?

Av Noren
6 mars 2012 08:48
Visningar: 2985
vi har aldrig varit i Turkiet tidigare så nu behöver vi tips till vilken ort ska man resa? Vi reser utan barn . All inclusive anläggning.
Tid, slutet av april
6 mars 2012 14:44
Alla har naturligtvis olika smak men om ni vill uppleva Turkiet så avråder jag från all inclusive.
Maten är otroligt billig och bra vart man än går. Nya restauranger varje kväll.... fast som sagt, det är olika vad man föredrar.

Vi blev själva så förtjusta i turkiet att vi köpte oss en egen lägenhet/ hus.

Personligen föredrar jag att vara rätt långt västerut, där det finns en riktig kust och skärgård.
Häls
björn
Av Noren
6 mars 2012 15:12
Tack Björn. Då ska vi planera vidare för vår Turkiet resa
Av Legusta
6 mars 2012 16:40
Hej jag blev förälskad i Bodrum en stad som förbjudit höghus...
Det kändes lite grekiskt där med en småstadscharm, och dessutom den trevliga internationella hamnen med alla båtar.

Eftersom Bodrum finns på en halvö kan du besöka eller bo i några av dom mindre byarna på halvön och ta en dolmus vart din nyfikenhet än drar dej.

Dessutom fanns här ett fantastisk vatten speciellt om du skulle vara sugen att ta guletterna som gör kortare eller längre utflykter längs den vackra kusten. Det är bekväma båtar med stort akterdäck och bra hytter. Man kan vara borta en eller flera dagar och kapten brukar även vara kock. Det går också att hyra segelbåt med besättning och göra dagsturer eller ta en badbåt till någon av stränderna.

Stränderna längs Bodrumhalvön är utmärkta för dykning och snorkling. Badbåtar eller dolmus avgår till de flesta. Bagla på sydkusten har fina sandstränder, medan vindsurfare brukar föredra Gümbet. På västkusten hittar man bra stränder vid Akyar, Turgutreis, Gümuslük och Yalikavak, som alla är små byar med fiskrestauranger och populära ankringsplatser för seglare. I Karaadaviken finns grottor med varmvattenkällor.

Se mer tips i mitt resealbum om Lykiska kusten:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/lykiska-kusten-turkiet-2033
21 mars 2012 22:53
Jag rekomenderar verkligen Icmeler. Det ligger utanför Marmaris och är litet och mysigt men har ändå allt. Man kan snabbt åka till Marmaris som är större.
Av Tima
23 mars 2012 12:00
Hej,

Cesme (Çeşme), en halvö utanför Izmir - väldigt fint!! Plus att ni får tillgång till storstaden Izmir ifall ni får för er att shoppa... :-)

Jag har bott och rest en hel del i Turkiet och just Cesme är lite speciell jämfört med många andra turistorter, kanske för att det finns mindre antal turister i just Cesme, turkarna verkar vilja behålla semesterhalvön lite för sig själva när de ska ha semester, de tycker väl det är lite skönt att låta utländska turisterna flockas nere på sydkusten i stället (?) :-)

Hittade den här länken med lite fakta
http://www.bortabra.se/bloggar/reseexperten/vad-kan-man-gora-i-turkiska-cesme/
Gillar att det beskriver stranden Altinkum som en av turkiest finaste sandstränder.

Mvh,
Tima