Turist turer i Rio de Janeiro

20 aug. 2014 18:52
Visningar: 1494
Åker till Rio om 10 dagar och vill ha tips på tillförlitliga turist guider till Sockertoppen och kristusstatyn. Vill helst åka på tur med upphämtning på hotellet pga bristande portugisiska.
Av Mcenroe
20 aug. 2014 19:39
Hej Eva,

Ditt hotell kan erbjuda dig sådana turer. Prata med receptionen och de ordnar upphämtning med kort varsel om så behövs. Det gör alla hotell. Annars är det lätt att åka själv. För du behöver inte någon guide på plats. Utsikten är självförklarande:)

Ta taxi till Urca för Sockertoppen (Pão de Acucar) och till Cosme Velho för Kristusstatyn (Corcovado - Cristo Redentor). På plats köper du en biljett till linbanan/tåget. Det finns bara ett ställe att åka till och alla ska dit :) Och priset står tydligt angivet på biljettkiosken. Det är lika lätt som om du skulle köpa en biljett hemma. Det enda svåra med detta är att när du skall tillbaka tenderar man att bli uppskörtad av taxichaufförerna som inte vill köra på taxameter från just dessa två turistmagneter.

Om du bor i Zona Zul (Copacabana/Ipanema/Leblon) kan du ta bussen direkt till båda ställena också. Hotellreceptionen kan hjälpa dig med respektive bussnummer.

Lycka till och ha det toppen i Rio!

J.
20 aug. 2014 19:47
Skulle vilja boka innan jag kommer fram. Kommer torsdag eftermiddag och åker från Rio lördagkväll så jag har inga marginaler. När jag läser på olika forum så får turistturerna dåligt betyg. Finns det någon seriös och tillförlitlig?
Av Mcenroe
20 aug. 2014 20:02
Hej igen Eva,

Jag gissar att du bor i Copacabana eller Ipanema. Det tar 10-15 minuter att åka taxi från Copacabana till linbanans dalstation. Det tar c:a 20 minuter att åka upp till Cosme Velho. Turerna du vill göra är något som alla turister gör och alla hotell erbjuder detta. Så förhandsbokning är inte nödvändigt.

Kollade nu: biljettförsäljningen vid Sockertoppen öppnar kl. 08:00 och stänger 19:50 (kostar 62 R). Vid Kristusstatyn öppnar de 08:00 och stänger 19:00 (kostar 50 R). Långa öppettider alltså. Jag tycker du skall åka dit i solnedgången - fantastiskt.

Om du fortfarande vill boka i förväg så skulle jag kontakta Björn eller Ícaro på Brasilienexperten. De är tillförlitliga.
20 aug. 2014 22:27
Beskrivning på hur jag göra båda turerna på en dag (utan guide) här:
http://www.4000mil.se/?p=1152

(Och utan att kunna ett enda ord portugisiska)

De guidade turerna var alldeles för dyra tyckte jag!