Tulum

Av Sus70
7 apr. 2015 18:12
Visningar: 569
Hej! Efter att h åkt till Thailand i flera år tänker vi nu försöka åka åt "andra hållet" och då gärna Tulum i Mexiko. Vi vet absolut ingenting om stället, bara att det är vackert!

Vi vill inte åka charter utan är ute efter reguljära alternativ. Har ni några bra tips att dela med er av? Flygbolag, boenden..? Helst inte hotellkomplex utan mer "Thailand" om det ens finns?

Tack på förhand! Mvh Susanne
Av Emiliek
19 apr. 2015 17:29
Hej!

Har aldrig varit i Thailand, dock i Tulum förra julen. Gillade det jättemycket :D En lång fin strand med en massa små mysiga hotell. Det känns som ett ställe med mycket miljötänk och sköna människor, mycket yogafolk och surfare. Dit åker man för att koppla av och njuta. Vi bodde på ett hotell som heter Ahau Tulum (http://ahautulum.com/) som var jättemysigt. Bodde i små "hyddor" som man kunde höra havet ifrån. :) Inte direkt gångavstånd in till själva stan, men däremot är inte taxi speciellt dyrt. Hotellet fixade transport från flygplatsen och det fanns möjligheter att boka olika utflykter genom hotellet. Inte så lång taxiresa därifrån heller kan man åka till Akumal där man kan snorkla med sköldpaddor direkt från stranden. Tyvärr blåste det en del när vi var där så vi kunde inte testa, men det ska vara bra. I övrigt finns det Maya ruiner i närheten (dit man kan cykla med lånecyklar från hotellet) som jag personligen tyckte var mycket trevligare att besöka än ett fullsmockat Chichén Itzá.

Själva byn i Tulum ligger precis vid en ganska trafikerad gata och har en del små turistaffärer, och både bra och dåliga restauranger. Så själva byn var ingen höjdare, till Tulum åker man för strandens skull :)

Hoppas ni får en trevlig resa :)
19 apr. 2015 19:37
Hej,
ja Tulum är ett trevligt och vackert ställe som ni bör stanna på.
Mitt tips är att ni sedan tar er till Isla De Holbox. Det är mer som Thailand var förr,det närmaste man kan komma kanske i Mexico.
Ca 3 timmar från Playa Del Carmen. En fantastisk trevlig ö som inte liknar nåt annat i Mexico.
Här äret lugnt och trivsamt.
Kolla gärna in detta resmål på min blogg:
http://www.travelmania.blogg.se