TSS Travel Service

3 dec. 2013 13:35
Visningar: 1290
Lykien Rundresa Nov-Dec
Har upplevt resan under 160 mil i buss. Flyg / bussen helt ok, hotellen har absolut inte den klass som utges! Märk att det står" enligt Turkisk Standard" !! = svensk standard klass 2-3. På hotellen är det bara vi bussresenärer som finns så priserna är mycket dyra i ex baren eller vin till middagen.. Finns det pool så är den inte speciellt "aktiv" mörkt o murrigt. Det är inte heller säkert att det finns tid att överhuvudtaget att ta en titt, mycket mera bada!
Tar du inte lunchpaket, finns inget alternativ, då dessa ligger öde och ingen restaurang har à la carte! Inget som guiden nämnde. Besöken på matt/guld/läder marknaderna är påfrestande då försäljarna är många och hänger på en som ett plåster. Guiden som har provision på allt du köper får uppgifter från säljarna om du köpt något, och en sur kommentar om du inte handlat! Middagarna / luncher/ frukostar, bara buffér , vid långbord för varje grupp är inte prisvärd. Frukostarna i detta apelsinland där fanns inte ett enda hotell med apelsinjuice, om du inte betalade extra.. Endast ett hotell serverade ex. omelett, och ett hotell tog extra betalt, de övriga hade inget sånt utbud alls. Ett tiotal bussar på varje ställe/hotell samtidigt. Många " turistfällor vid stoppen" Lågt pris i marknadsföringen blev betydligt högre i slutändan. Informativ guide, men nonchalant uppträdande.
Det bästa var naturupplevelserna.
Av Georgie
26 jan. 2014 15:22
Lykien rundresa november:
Åkte samma resa i slutet på november. Flyget var fräscht, bussen var sunkig men chauffören var jättebra och guiden likaså. Anmärkningarna om hotellstandard med mera stämmer i sak, men för priset tyckte vi det var mycket bra och de flesta i gruppen tyckte det samma. Luncherna kan nog variera för vi hade bara en dålig buffélunch, övriga bestod av lagade rätter vi fick beställa vid bordet eller bufféer där kocken stod och serverade varmrätterna - bättre än väntat, alltså, och definitivt prisvärt. Visst, matt/guld/lädermarknaderna tillhör sponsorerna och är obligatoriska resmål men om man vill kan man gå ut snabbt - det gjorde vi, några gick inte ens in - och vår guide hade definitivt inga sura kommentarer för det. Vi tyckte hela resan var prisvärd och de i gruppen vi talade med hade samma inställning. Tar man en sådan här resa för vad den är så får man se väldigt mycket av gammal turkisk kultur och turkiskt landskap i förhållande till vad den kostar.
/Georgie
28 jan. 2014 22:13
Vad skönt att höra vad du skrev Georgie, skall iväg på samma resa nu på torsdag!// Lotta
29 jan. 2014 12:44
Jag var också med på rundturen i Lykien i november. Dock upplevde inte jag alls att bussen skulle vara sunkig utan snarare fräsch, rätt ny med sköna säten. Hotellena - 6 olika- var helt ok. Jag avstod lunchpaketet och tog med mig lite från frukostbuffén istället - vet att man inte får göra så, Vi var 5 stycken i mitt resesällskap som gjorde så.
Angående försäljningsställena gick jag bara rakt igenom förutom mattorna som var intressant se. Dock när det kom till försäljning drog jag ut och tog en kaffe istället. Ingen blev sur o vi var rätt många som gjorde så.
Det gick bra åka buss så långt då det var paus med ca 1 - 1,5 timme emellan. Turistfällor får man räkna med då det finns försäljare överallt efter rutten. Jag upplevde aldrig något tjat eller så.
Guiden var underbart bra och proffsig. Busschauffören likaså.
Det är ju alltid olika tycke och smak men jag var helnöjd. Men så hade jag inga större förväntningar heller inför resan. Så nöjd att jag bokade resa till Kappadokien daggen efter min hemkomst.
Det är min upplevelse och jag rekommenderar resan med värme. Ta det som det är så blir det bara trevligt.