Tropea i Kalabrien - sommaren 2018

Av Mlindh
27 juli 2018 15:00
Visningar: 693
Vi besökte Tropea nu i somras. Är en underbar liten medeltidsstad! Fullt av myllrande gränder och ett oändligt antal mysiga barer och restauranger. Klart och fint vatten. Bodde på underbara Donnaciccina Accomodation, som låg mitt i myllret.
BAD: Vi gick efter ett par dagar till stranden i riktning Parghelia (förbi hamnen). Färre människor, större stränder, billigare solstolar och parasoll.
TRANSPORT: Fungerade toppen att köpa bussbiljetter i tobaksaffären på Lamezia flygplats och vi behövde inte vänta länge på bussen till Lamezia tågstation. Tågbiljett köpte vi i bemannade disken på Lamezia Terme (för 8 EURO styck).
TIPS - boka gärna taxi via ert boende som hämtar på tågstationen i Tropea. Det är väldigt kuperat och i juli var det mycket varmt.
När vi skulle åka från Tropea till Lamezia så köpte vi tågbiljetter i tobaksaffären inne i Tropea (kostade då knappt 5 EURO styck). Köper man tågbiljetter på nätet så kostar de mellan 8-32 EURO per person (beroende på dag och tid). Biljettautomaten på tågstationen fungerade inte. Det gjorde dock den apparat som man ska validera sina köpta biljetter med.