Trevligt uteliv på Mombasakusten?

22 jan. 2012 15:09
Visningar: 1596
Hej

Jag undrar om Mombasakusen har ett trevligt uteliv, dvs trevliga restauranger och mysiga barer? Eller bor du här på hotellkomplex där du äter alla av dagens mål? Vi vill gärna bo någonstans där det finns en trevlig strandpromenad eller möjlighet att gå ut på kvällarna så som vi gör när vi reser till solen i Europa.

Skulle bli mycket glad av att få höra om era erfarenheter.

/Erika
30 jan. 2012 01:26
Då vi var i Mombasa för 12 år sedan så kunde vi inte gå utanför hotellet. Det var farligt. Vi åkte på safari och så och en gång blev vi hämtade med bil till en annan restaurang.
Men hotellet var toppen med toppengod mat så man behövde inte gå utanför men det är lite trist att det är så.
Nu vet jag inte men då var det så.
Mvh Eva
Av Van
30 jan. 2012 08:32
Hej,

Hej jag har bara erfarenhet av Bamburi området norr om Mombasa. Har alltså ingen aning om hur det är i Diani (Söder om) eller Malindi norr om Bamburi. Lamai som ligger längre upp mot Somaliska gränsen ska man nog undvika nu. De flesta turister bor i de större komplexen och lever sitt liv där. De ligger efter Bamburibeach som under "högsäsong" är en fin strand. Under sommartid (våran sommar) blåser det ofta och högt tidvatten flera gånger om dagen vilket gör att det samlas en del skräp och annat på stranden.

Någon strandpromenad på samma sätt som i Europa existerar inte. Dock finns en del hyggliga restauranger och barer längs stranden. Men det är kanske inte att rekomendera att promenera dit längs stranden om man inte bor väldigt nära eller är ett större gäng. Bättre att ta en taxi "landvägen" så att säga. Finns också en hel del mindre men bra hotell i Bamburi som ligger både vid stranden och en bit längre upp.

I Bamburi finns ingen utpräglad stad/stadskärna så egentligen har man ingen anledning att lämna strandområdet förutom då restaurangbesök. Ska man röra sig ute kvällstid är det bäst att vara flera stycken som går tillsammans eller ta taxi. Dagtid är det inga problem och inte mindre säkert än i andra länder. Använd bara sunt förnuft så funkar det bra.

Det här är min personliga uppfattning, men utelivet är annorlunda. På det flesta diskotek/barer finns hundratals unga afrikanska tjejer som i första hand inte är där för att roa sig. Detta mixat med drösvis av äldre Tyska/Franska/Italienska män som är där för att just skaffa sig en av ovan flickor för natten. Det är riktigt patetiskt att se och svårt att inte bli illa berörd. Många menar att det kan vara kul på dessa ställen ändå och det kanske det kan vara men där får var och en bilda sin egen uppfattning.
Finns naturligtvis andra ställen med en annan inriktning men de är ytterst få. Kanske det är bättre inne på dessa stora hotelkomplex.
Man kan också åka in till Mombasa. Vet inte hur nöjeslivet är där utan har endast varit där dagtid. Där finns några få sevärdeheter som fortet och en vacker hinduisk "kyrka"

Trots vad jag skrivit ovan är Mombasakusten trevligt med trevliga och öppna människor och värt ett besök. Men för de flesta är det något som kombineras med några dagar safari för att också få några sköna lata dar på stranden.

Du får ta ovan för vad det är då mina besök har varit i arbetet och inte som turist i första hand.
30 jan. 2012 21:15
Tack så hemskt mycket för inläggen!
Syftet med vår resa är att hälsa på och bo på det barnhem utanför Nairobi som vi har haft kontakt med i flera år tillbaka. Detta kommer kombineras med en klassisk safari och besök till framför allt Navasha, Nakuru och Viktoriasjön. Då vi inte är så förtjusta i turistkomplex väljer vi nog att stanna ett par dagar extra på barnhemmet istället för att åka ner till kusten.

Tack igen för er hjälp!