Tre veckor på Bali

Av Denmer
16 mars 2015 18:55
Visningar: 2172
Jag och min sambo åker till bali den 11e maj och stannar i tre veckor. Vi har bokat hotell i Nusa Dua under hela perioden men vi vill ändå ut och resa runt lite på ön. Hur tar man sig enklast och billigast runt på ön och är det enkelt att hitta boende om man gör några längre utflykter?

Även tacksam för tips på saker vi inte får missa när vi är där.

Tacksam för tips och råd =)
Av Atjima
16 mars 2015 20:45
Hej! Ni måste bara åka till Gillis öarna utanför Lombok, Gillis Trawangan, G Air och G Meno. Man åker buss/bil eller båt till padang bay, därifrån åker ni båt til Gillisöarna...
Av Mipec
16 mars 2015 21:33
Gili-öarna som redan nämnts. Men också Ubud för konsthantverk, tempel och religionen, dom fantastiska risfälten samt det speciella Kopi Luwak (Bajskaffet).
Av Denmer
16 mars 2015 23:57
Gili-öarna ser ju helt fantastiskt ut. Någon som vet hur det är med boende där? Tänker om man tar sig dit och stannar några dagar. Behöver man boka hotell i förväg eller är det enkelt att hitta billigt boende när man kommer dit?
Av Mipec
17 mars 2015 08:54
Åtminstonde på Gili Trawangan finns det ju väldigt mycket boende, och den perioden du ska resa kan inte vara högsäsong. (Vi bodde på Gili Eco Villas, mysigt (men rätt dyrt) boende som vi var nöjda med. Men det ligger en bra bit (20-30 min att gå) från barerna på centrala Gili Trawangan om det är det som lockar.)

Ska du bo på Nusa Dua kan jag tipsa att Bounty Cruises har trafik till Gili Trawangan med rätt stora båtar från Benoa Harbour. Då slipper du en dryg bussresa upp till Padang Bay och får åka på en lite större båt.
17 mars 2015 10:51
När vi var på Bali så var det billigt att hyra en chaufför med egen bil och kuska runt lite här och var.
Glöm inte att besöka http://www.cafesmorgas.com/ (min gamla vän Lottas ställe).
Mvh
17 mars 2015 14:33
Hej,

Jag tycker absolut att ni ska försöka att röra på er under vistelsen. Nusa Dua är trevligt ett tag men personligen skulle jag inte vilja vara där i tre veckor.

En snabb skiss skulle kunna vara:

Anlända och bo en tid på Sanur eller Jimbaran.
Upptäcka Ubud
Upptäcka Lovina
Kanske göra en avstickare till Menjangan.
Avrunda på södra Bali eller fortsätta till Gili (beroende på hur mycket ni orkar resa och vill disponera er tid).

En av mina favoritsidor när det gäller Bali-tips är denna: http://www.thinkingoftravel.com/tag/bali/

Trevlig resa!
19 mars 2015 21:08
Det är inga problem att hitta boenden så ni behöver in boka i förväg. Vi var på både Bali och Gili Air i Juli under högsäsongen och bokade då aldrig något i förväg. Ni har redan fått bra tips ovan men jag vill tipsa om Mt Batur, en vulkan att bestiga, om ni gillar den typen av äventyr, turistigt men väldigt vackert. Vi tog oss runt själva på moppe i fyra dagar (lämnade våra stora väskor på ett boende i Ubud) och körde en tur runt nordöstra Bali (bl.a. Tirta Ganga- Lovina-Mt. Batur-Padang Bai), det blir en del tid på moppen men det är verkligen värt det och man får se mycket. Ni kan läsa lite här om vår tripp: http://onadventureintheworld.blogspot.se/search/label/Indonesien
Av Atjima
5 dec. 2015 20:02
vi bodde på Mango dive, men som sagt det finns mkt boende på Gillis trawangen, Men är ni på Bali 3 veckor, måste ni bara till Gillis öarna! Låter ju bekvämt att åka från Nusa Dusa , för bil upp till Padang bay är lite drygt..
(men klart värt besväret ändå!)