Travelstart?

Av Ia_li
15 maj 2012 22:09
Visningar: 13968
Hur fungerar det att boka med Travelstart? har letat lite info i tidigare trådar men de är ett par år gamla så jag tänkte höra om det är någon som bokat med dem på senare tider och om de funkar bra? Alternativt boka med Ticket.se som ju också är en nätresebyrå men som jag antar ändå är kopplad till en "riktig" resebyrå?
Av Annl
16 maj 2012 17:26
Jag tror att vi bokat med dem men jag är inte hundra.

Men ett bra tips är att kolla med allmänna reklamationsnämnden om de fått klagomål och även med Kammarkollegiet för det fallet att du tänkt boka paketresa ( för att se att de ställt resegaranti).

Trevlig resa!
16 maj 2012 20:53
Vi har åkt med dom flera gånger när vi åker till Spanien/Malaga .
Aldrig något problem på våra resor dit så jag har inget negativt att säga om den resebyrån.
Av Pelle77
16 maj 2012 21:18
Jag har bokat med dem minst två ggr och det har funkat hur bra som helst.
Av Erc
21 maj 2012 15:26
Vad är det för resa? Personligen ser jag få fördelar med att boka flygbiljetter och hotell genom resebyråer när det oftast är billigare direkt med flygbolagen/hotellen direkt.
21 maj 2012 20:42
Jag har bokat flera gånger med dom och det har aldrig varit några problem. Däremot har JAG konstaterat att v g flyg så är det ofta billigare via dessa siter, ex vis Travelstart än direkt genom flygbolaget. Hotel bokar jag däremot någonannanstans, ofta Hotels.com eller Booking.com även här konstaterar jag att jag ofta får lägre pris och t o m mer som ingår via bokningssiterna än direkt hotellet, Ex vis frukost.
21 maj 2012 22:29
Om man bokar med booking.com och lägger in sina kort uppgifter är det säkert hos hotellen? ni som bokat via dom booking tex drar dom pengarna eller reserverar dom med en gång...
Känns lite scary att lämna ut sina kort uppgifter....

// Kristina
Av Sierra
21 maj 2012 22:49
Kristina,

Booking.com drar inga pengar och det gör inte hotellet heller.
Dina kortuppgifter är bara för att garantera rummet. Du betalar när du checkar ut.
Jag har använt booking.com många gånger, senast på hotell i Rom för en vecka sedan, och det har aldrig varit något problem.
21 maj 2012 23:03
Det låter ju bra för då kan man ju faktiskt boka hotell nu , och veta att man har ett rum , hittar man sedan ett billigare längre fram så bara avbokar man . Har sett att många har avgiftsfritt för avbokning bara 1-2 dygn innan man ska bo där.

//Kristina
Av Ynwi
22 maj 2012 19:16
När man bokar en resa brukar allt funka perfekt tills man betalat resan.
Mina resebokningar har fungerat fint hos Travelstart

Vill man ha hjälp efteråt (det har inte jag) kan problem uppstå.
Söker man med google på "travelstart problem" får man många svar
som inte alla är så positiva :

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/travelstart-ar-en-usel-resesajt-8686
http://www.reseforum.se/forum/flygrelaterat/15626-varning-foer-travelstart.html
http://www.fairshopping.se/opinions/view/2754
m.m.

Men men Travelstart har fungerat fint för mig !
22 maj 2012 20:39
Hej, inga som helst problem med Travelstart. Tvärtom, kommer att anlita dem flera gånger.
Ingemar
Av Ia_li
23 maj 2012 16:35
Tack alla för era svar! Nu blev det så att vi bokade via Ticket istället den här gången. Har granskat flygpriserna fram o tillbaka i flera veckor och Travelstart låg oftast något billigare än många andra, därav min fråga. Men när det var dags för bokning så kollade vi med Ticket och då var det inte stor skillnad på priset och då kändes det lugnare att kunna bolla frågorna med handläggaren där. Men jättebra att veta till en annan gång att Travelstart funkar också!
Att boka direkt med flygbolagen har sett ganska mycket dyrare ut varje gång jag varit inne o kollat. Vi ska flyga till Los Angeles sista juli och stanna ett par veckor. Tyvärr kunde vi inte invänta "rean" som börjar senare i augusti. Flygbolag blir United airlines, inte vårt förstaval egentligen men hoppas att detta blir bra...