Transport till Koh Lipe - Okej med speedboat?? Oroad för båttur...

7 okt. 2014 21:40
Visningar: 515
Vi ska tillbringa ca 3 veckor i Thailand i Dec 2014 - Jan 2015.

Vi har bokat 12 dagar på Koh Lanta och 5 sista dagarna i Ao Nang.
Vi har 4 ytterligare dagar till att boka in. Och efter att ha läst så mkt gott & bra om Koh Lipe är jag sugen på att tillbringa några dagar på denna fina ö. Tror att detta skulle passa hela familjen bra, med fin snorling och vacker natur.

Jag känner dock oro för transporten från Lanta dit och därifrån till Ao Nang om vi väljer speedboat. Jag vill inte utsätta familjen (barnen är 10 & 13 år) för en orolig båtresa. Jag har läst att färja från Lanta kan vara ett alternativ också. Även landvägen med kortare båtresa, kan också kan vara ett alternativ? Eller ta detta för lång tid, om vi bara har 4 dgr?
Dessutom så verkar det absolut vara läge att boka in både boende & resa nu till Lipe, i och med peak säsong.

Tacksam för tips och feedback från er som åkt denna rutt.

Eller annat förslag på resealternativ för dessa 4 dagar! Eller kan det räcka med att vara kvar på Lanta, innan vi avslutar i Ao Nang 5 dagar?

Många tack på förhand!
Av Sierra
7 okt. 2014 22:58
Speedboat Lanta - Lipe tar 3 tim inkl 4 stopp på routen.
Färja Lanta - Lipe tar 5 tim inkl 4 stopp.

Taxi/minibuss Lanta - Pak Bara Pier tar 5 tim och speedboat från piren till Lipe tar 1,5 tim.

Om ni på återvägen skall till Ao Nang är det färja som gäller från Lanta, ej speedboat.

Jag har åkt routen men endast med speedboat. Då har det varit ok men om det är hög sjö är färja bättre även om den rullar mer (sjösjuka). Det är inte lika lätt att parera sjön med färja. Normalt är det inte hög sjö från slutet av december men det är inga garantier.
8 okt. 2014 08:00
Många tack Sierra, för ditt snabba svar!!

Kan vi ta alternativet på återvägen till Ao Nang med speedboat från Lipe till Pak Bara och sedan Taxi/minibuss till Ao Nang?

Vidare så verkar du ju verkligen ha superkoll på detta område! Och om vi skulle kolla på något annat alternativ än 4 dagar på Lipe, har du ngt annat förslag på ö? Jag har kollat lite på Koh Jum, men denna ö verkar/ser ju inte alls lika fin ut Lipe.....

Vi har alltså bokat 12 dagar på Lanta, 4 dagar "icke planerat ännu" och sedan bokar våra sista 5 dagar i Ao Nang.

Är Lipe enav det bästa öarna detta område då? Dvs om man vill uppleva bra snorkling, fina stränder, fin natur och ett ganska så "oexploaterat" Thailand?
Av Hille2
8 okt. 2014 08:57
Koh Jum är mindre exploaterat än Koh Lipe men har ju inte lika fina stränder och snorkling.
Av Sierra
8 okt. 2014 10:47
Javisst, att ta speedboat till Pak Bara och sedan minibuss till Ao Nang är faktiskt snabbare än att åka båt med ett båtbyte på Lanta. Ni måste åka minibuss då taxi endast tar 3 pers och ni har dessutom bagage. Minibuss tar ca 4 tim och kostar ca 4500 THB.

Som Hille2 skriver så är beacherna och snorklingen i kristallklart vatten på Lipe toppklass. Det har hänt mycket på Lipe de senaste åren och ön är exploaterad men har fortfarande en laid back atmosfär. Har du kollat länkarna om Lipe och bilderna på min sida? Där finner du information och även en uppdatering om vad som hänt det senaste året.

Jum har jag inte besökt men är mindre besökt och exploaterad.

Varför inte ge Lipe en chans?
8 okt. 2014 23:16
Tack Hille2 för ditt svar! Efter kollat lite bilder & reseguider här på siten så "drar" Lipe mer än Jum!

Tack Sierra för svar åter igen! Jag har kollat dina fina bilder & reseguider från Lipe, och det känns som Lipe skulle passa oss bra för 4 dagar!! Bra förslag att åka minibuss från Pak Bara till Ao Nang.

Ska kolla runt lite vilket boende som passar bäst. Jag har turligt nog fått lite svar från några resorts nu som fortfarande har ledigt och passar familjen med 2 barn.

Tack alla för fina tips & fina bilder här på reseguiden!
Av Walle
9 okt. 2014 13:53
Hej
Kan själv känna att den resan ner till Koh Lipe känns lite lång om ni bara har 4 dagar över.... men det är min känsla....
Kan tipsa om en tur till Koh Kradan.... jättefin ö och inte så lång resa från Koh Lanta.
The Reef Resort på Kradan har dessutom stor pool vilket barnen gärna vill bada i (i alla fall vår 12-åring) och sen finns det underbar strand och bra snorkling som brukar vara populärt, även en tur till Emerald Cave som är hur spännande som helst för barnen och även för vuxna. Man simmar in i en grotta med enbart ficklampeljus tills man kommer fram. Googla så får ni kolla upp om ni inte har varit där förut.

Med vänlig hälsning
Walle