Transport till Cameron Highlands

Av Johohi
7 okt. 2018 21:10
Visningar: 240
Familjen har planerat en resa till Malaysia under nyårsledigheten. De sista stoppen på resan blir Georgetown, Cameron Highlands och sedan KL. Det mest börjar falla på plats men en viss osäkerhet har dykt kring hur vi bäst transporterar oss mellan de sista stoppen. Det verkar som om all bussbolag inte är att föredra och jag har läst ett tips om att ta bussen till Ipoh för sedan vidare upp till Cameron Highlands. Är det någon som har något att rekommendera? Jag vill undvika att åka i en varm buss med all packning.
Av Erik777
8 okt. 2018 13:15
Det är lite speciellt att åka buss till och från Cameron Highlands. Alla som har det minsta anlag för åksjuka blir rejält åksjuka. De flesta bussar är veritabla kräkfestivaler. Om någon i ert resesällskap har det prolemet så har jag ett tips. Åk till Tapah med valfritt bolag. Typ Plusliner. Därifrån åker ni med de fula, billiga och långsamma lokalbussarna som saknar AC, bolaget heter "Hup Yik Omnibus" upp till Tanah Rata. De kör långsamt och med fönster och dörrar öppna, en välsignelse för alla som till skillnad från mig lätt blir åksjuka.

Tapah ligger vid ett stort vägskäl, inga problem att hitta en buss som stannar där. Om ni är i Penang så lönar det sig tidsmässigt att själv åka över från Georgetown till Butterworth och ta bussen därifrån.
Av Johohi
8 okt. 2018 21:14
Tack för det svaret. Jag antar att samma sak gäller när vi skall vidare till KL.

Behöver man boka bussarna i förtid eller kan vi vänta med det?
Av Erik777
8 okt. 2018 21:40
Citerat från Johohi:
Tack för det svaret. Jag antar att samma sak gäller när vi skall vidare till KL.

Behöver man boka bussarna i förtid eller kan vi vänta med det?
Ja det är minst lika illa på väg nedför mot KL.
Buss BW-Tapah och Tapah-KL bör ni inte behöva boka i förväg. Det bör vara många bussar per dag.
Möjligen behövs det om ni åker i samband med någon storhelg typ Deepavali, Edulfitri etc.
Buss Tapah-Tana Rata och åter kan ni inte boka i förväg hur mycket ni än vill :)
Av Erik777
8 okt. 2018 21:42
Vill ni chansa och kräkas går det givetvis även bussar till och från Tana Rata från Butterworth och KL. Men säg inte att ni inte blivit varnade ;) De kan det vara mer idé att boka någon dag i förväg.