Transport-Hvar-Mostar

28 mars 2010 21:19
Visningar: 459
Hej,

Jag undrar om någon vet bästa sättet att åka från Hvar stad till Mostar? Går det någon båt mot kusten söder om Mostar för att sedan åka buss därifrån?

Tacksam för svar.

Hälsningar
Anna
28 mars 2010 22:46
Hej! Jag pratade med en kille från Kroatien monter på TUR-mässan igår och ställde nästan samma fråga. Hans tips var att ta bussen eller bil till Mostar från Metkovic eftersom det finns en bra väg genom en dal istället för upp i bergen. Men att komma till Metkovic från Hvar skulle jag rekommendera båten till Korcula och sen buss därifrån till Metkovic.
Av Suziq
29 mars 2010 08:05
Jag hade nog tagit mig tillbaka till Split och åkt därifrån. Därifrån kan du ta buss eller varför inte hyra bil och köra själv. Jag tog bilen när jag åkte dit och passade på att stanna vid Imotski där du bl a kan besöka "modro jezero". Googla så ser du vad jag menar.
29 mars 2010 16:52
Tack så mycket för era svar.

Vet ni på ett ungefär hur lång tid de olika transportvägarna tar?

Hälsningar
Anna
29 mars 2010 17:05
Jag håller med om att det ser lite vettigare ut på kartan att åka från Split via Imotski. Jag tror han rekommenderade den andra vägen till oss bara eftersom jag sa att jag föredrar att inte köra bil eller åka buss genom bergen. Men om vi åker till Mostar kommer vi förmodligen att åka dit först och sedan ner mot Korcula stad några dagar innan vi åker till Hvar och vidare. :)
30 mars 2010 08:58
Anna, jag läste att det brukar ta runt 3 timmar med bil mellan Split och Mostar och lite längre med buss förstås. Det tar ca. en timme med katamaranbåt till Split från Hvar och till Korcula stad från Hvar tar det ca.75- 90 minuter med samma katamaran. Kolla http://www.jadrolinija.hr och http://www.krilo.hr (tyvärr funkar inte denna länk just nu). Jag vet inte hur lång tid det tar mellan Korcula och Metkovic men det skulle ta en timme eller mindre från Metkovic till Mostar. Jag vet att andra medlemmar som Suziq och Zoca kan det här bättre än jag! ;)