Transport från Newark till Edgewater i New Jersey

9 apr. 2014 11:42
Visningar: 337
Hej. Alla frågar hur man enklast kommer till Manhattan, men vi bor i Edgewater (andra sidan Hudsonriver) i New Jersey. Borde inte det vara billigare och snabbare att ta sig dit än till Manhattan.
Vi är 5 personer med resväskor.Kan vi åka en en taxi tillsammans?
Snälla ni som vet, hur gör vi?
Jättetacksam för snabbt svar.
Av Birgere
9 apr. 2014 12:10
Kolla med limo servicen Dial7 som förslogs i EWR-Manhattan tråden.
Av Peter_o
9 apr. 2014 22:41
Fyra kan man knöka in i många taxibilar med fem går nog inte. Nu ska du väl inte ta taxi, men om ska du nog inte ta de gula New York-bilarna utan spana efter en New Jersey-dito.

Om det blir billigare och snabbare är väl tveksamt. Beroende på tidpunkten kan du ju tjäna lite tid på att slippa tunneln in till Manhattan, men avståndet är ju som att bo i Harlem, dvs högst upp på Manhattan. Eftersom taxi har fasta priser till Manhattan så tvivlar jag starkt på att det skulle vara billigare att åka till Edgewater.

Hur har du tänkt att komma över till Manhattan (eller du kanske har andra planer?)

/PeterO
10 apr. 2014 11:34
Peter, vi ska tillbringa en vecka i NY. Vi kommer att ta oss in till Manhattan säkert några gånger. Har också bokat en 2,5 timmes båttur runt hela Manhattan. Ska bli kul att se. Nu känner jag mig lite osäker på hur vi kommer från flygplatsen tillsammans, men det kanske finns taxi minibussar att åka med. Vi kan väl inte vara de enda som är 5 personer i en familj. Peter du har stor erfarenhet av NY har jag fattat. Har du några tips på sevärdheter som vi inte ska missa? Kanske någon busstur? //Marie
Av Birgere
10 apr. 2014 11:52
Hur ni tar er till Edgewater skrev jag ju redan i ett tidigare inlägg.
Men finns det någon speciell anledning att ni åker till New Jersey när ni ska till NYC om det inte är så att huvudanledningen är att besöka just Edgewater.
Av Peter_o
10 apr. 2014 13:25
Ja, det finns shuttlebus från flyget och de tar ju betydligt fler än 5. Googla på 'new york shuttle newark' så kan du nog hitta någon som går till ditt område. Beställs via nätet eller i disken direkt till höger då man kommer ut i ankomsthallen.
En del hotell ordnar med egen transport och en del hotell i ditt område verkar ha transport till spårbunden trafik. Vilken framgick inte i den diskussion jag hittade. Kolla med ditt hotell, eller om du vill ha hjälp så tala om vad det heter.

Har du verkligen tänkt över läget? Du kommer att ha jätteproblem med att komma till Manhattan.

Jag tror du hittar många svar på vad du ska göra genom att söka i den här konferensen. Sök på 'new york turist' och liknande. De flesta tycker att 7 dagar på Manhattan kan vara rätt lagom. Utan att veta om ni är 5 vuxna eller föräldrar med 3 yngre barn så är det ganska meningslöst att komma med tips (Frihetsgudinnan, 911 Memorial, Empire State Building och Central Park utgår jag från att du känner till).

/Peter