Transfer tid Newark?

Av Jonaso
22 jan. 2018 19:07
Visningar: 491
Om man mellanlandar på Newark kommandes från annat land (Mexiko) och ska byta flyg som går till annat land (Schweiz) - räcker det med 1,5 timmar mellan flygen? Det är väl endast en transfer som skall göras...
Av Birgere
22 jan. 2018 19:55
Låter väldigt kort för EWR.
Det är inte bara en transfer utan du måste genom passkontroll, hämta väskan o genom tullen och sedan droppa väskan igen. Sedan ska du genom security och till din gate.
Men har du en genomgående biljett så kan du ju chansa om biljetten går att köpa. Går det år pipan så får flygbolaget se till att sätta dig på ett annat plan.
Har du separata biljetter så är det bara att glömma.
Av Hawaii
22 jan. 2018 20:14
Ja, precis som Birgere säger. Passerade själv Newark för en dryg vecka sedan. Om allting funkar absolut perfekt och du har minimala köer i Immigration och TSA Security (mycket liten chans för det, men det beror också på vilken tid på dagen du kommer dit) så har du en MINIMAL chans att hinna med. Skulle själv aldrig chansa på det. Tre timmar ganska lagom om du har en genomgående biljett. Minst fyra timmar om det är 2 separata bokingar. Och du har inte ens 90 minuter för samtliga flygbolag stänger gaten vid avgående flyg, ofta 15 minuter innan avgång. Om så är fallet har du alltså 75 minuter.
Av Jonaso
22 jan. 2018 20:37
Ok. Bara så att förstått det hela rätt: jag behöver alltså passera immigration och TSA Security även om jag bara mellanlandar? Jag ska flyga till från Stockholm till Cancun med United där jag mellanlandar på Newark på både dit och hemvägen. Det är United från Sth till EWR och till Cancun. Detsamma omvänt. Ber om ursäkt för om jag kanske ställer självklara frågor men jag reser inte så frekvent.
Av Birgere
22 jan. 2018 21:02
Citerat från Jonaso:
Ok. Bara så att förstått det hela rätt: jag behöver alltså passera immigration och TSA Security även om jag bara mellanlandar? Jag ska flyga till från Stockholm till Cancun med United där jag mellanlandar på Newark på både dit och hemvägen. Det är United från Sth till EWR och till Cancun. Detsamma omvänt. Ber om ursäkt för om jag kanske ställer självklara frågor men jag reser inte så frekvent.
Korrekt uppfattat, USA är lite unikt med att det inte finns vanlig transfer som det finns i princip alla andra länder.
Betyder även att du måste ha ett godkänt ESTA för denna mellanlandning.
Av Hawaii
22 jan. 2018 21:09
Väldigt optimistiskt av United att utgå från att en internationell connection på EWR ska gå att klara av på 90 minuter, och utgå från att de stänger dörren vid avgångs-gaten 15 minuter innan officiell avgång. United vill gärna göra "pushback" 5-10 minuter INNAN officiell avgång. (Jag hade själv tre flygningar med United nu lördag-söndag, 20-21 jan.). Men som sagt, det är United's ansvar att boka om dig om du missar anslutningen till ARN. Men tråkigt i alla fall om det skulle vara fallet.
23 jan. 2018 17:40
Har du otur och det landar flera stora plan samma tid som du kan kön till immigration ta minst en timme, sen tullen (som är relativt snabb) plus hämta ut väskan och gå igen genom security. Låter tight enligt mig. Landade där förra lördag kl 14 och det var många stora flyg som hade landat samtidigt. Du kan ju för intressets skull kolla på EWR arrivals vilka landar den veckodag och tid som du.
Av Jonaso
23 jan. 2018 20:45
Gör det någon skillnad om det är Houston istället för Newark och om man flyger outbound Lufthansa?
Av Hawaii
23 jan. 2018 20:59
Det är tiden för din connection som är kritisk och du nämner inte hur mycket tid du skulle ha i Houston. Jag passerade själv Immigration I Houston i söndags och det var mycket långa köer. Jag har själv Global Entry vilket innebär att jag passerar Immigation på c:a 2 minuter, men skulle uppskatta att de som var i den "ordinarie" kön hade kanske 45-60 minuter väntan. Både Newark och Houston är hubs för United med MYCKET internationell trafik. Som jag nämnde ovan, tre timmar innebär en ganska bra marginal. Om du flyger outbound med LH eller UA har ingen som helst betydelse.
23 jan. 2018 22:45
Håller med ovanstående. Det är ofta otroligt långa köer till passkontrollen på Newark, eftersom de bara har manuella kontroller och inga självscannings-automater. Oftast tar kön ca 1 timme. Visst har flygbolaget ansvar för att du kommer fram, men i det här fallet är risken att du fastnar på Newark i timmar eller kanske till nästa dag, mer långt mer än 50%. Acceptabel risk tycker jag bör ligga på kanske 5-10% för att man ska chansa.
Av Birgere
23 jan. 2018 23:48
Hittar du bara korta transfertider i USA så kolla på Kanada eller någon Europeisk flygplats.
2h i USA brukar fungera om flyget ankommer i tid.... men det finns ju ingen garanti för.
Av Jonaso
24 jan. 2018 07:08
Hittade alt med Air Canada med en mellanlandningstid i Montreal på 1:45 h. Någon som vet om det är enklare där än i US?