Transfer Lamezia-Tropea

6 apr. 2011 21:32
Visningar: 5232
Hej! Vi är ett par som planerar att åka flyga till Lamezia med Ryanair och därifrån åka till Tropea. Är det någon som har erfarenhet av kommunikation mellan flygplats och Tropea? Hur är prisläget på restauranger etc?
Tacksam för alla tips om detta resmål.
Av Desires
7 apr. 2011 19:25
Visste inte ens att Ryan Air flyger dit numera...det är ju toppen! Tropea är en stämningsfull jättemysig medeltidsstad som ligger omgiven av underbara läckra stränder med kristallklart vatten, så gillar man att snorkla är det perfekt här. Hyr gärna bil och ta er till Pizzo som också är en väldigt mysig liten stad att vistas i, där finns också fler hotell vet jag. Men vi bodde i Tropea i en privathyrd lägenhet. Vi åkte reguljärflyg och landade då också i Lamezia. När vi kom dit kom vår hyresvärd och hämtade oss, det tog ca 1 tim att köra till Tropea från flyget. Ni kan ju om ni vill hyra bil som ni tar upp från flyget, annars finns det taxi förstås. Prisläget på restaurangerna ligger lite lägre än övriga Italien tyckte vi. Många jättemysiga restauranger ligger inne i gränderna. Vi tyckte maten var väldigt bra i Tropea - på alla restauranger. Här är mer foton o tips om Tropea: http://www.desires.se/#post12
8 apr. 2011 16:34
Hej!
Ett bra val Tropea - vi flög till Calabria och åkte tåg till Vibo - bodde privat - hyrde bil och åkte runt bl a till Messina. Från Vibo åkte vi tåg till Tropea - bodde där 2 nätter på litet hotell - Tropea ligger högt så det är en spännande promenad till havet men det är värt strapatsen med bra bad - Tropea har en rikt urval av bra restauranger med bra utbud i olika prislägen - trevliga människor och en "stor" promenadgata - Tropea är verkligen en plats att åka tillbaka till - att åka med järnväg har också sin charm men bil är att föredra. Ha en trevlig semester!
Av Levanu
24 maj 2011 12:31
Kommunikationen är perfekt. Det går en shuttlebuss som kostar 0,8 euro om du köper den i tobaksaffären inne på flygplatsen innan du stormar ut till bussen. På bussen kostar samma biljett 1,5 euro dvs. nästan dubbelt. Även om det ligger nära kan du knappast gå... Första biten (10 min) är en smal väg men sedan kan man ju gå. Det är ganska lätt att hitta. Shuttlen går hela tiden så kanske en väntetid på typ 10-15 min kan det bli max om du hamnar mellan avgångarna. Finns även en tidtabell på flygplatsen hemsida eller omd et var Ryanairs... Tidtabellen ser rörig ut fast arriva menar anlända och partenza ... avgår... Shuttlen tar 10 min och du kommer direkt till tåget och du köper enklast i automaten - busenkelt... Konstigt nog verkar ingen kolla biljetterna på tågen... Tåget brukar bara vara en vagn om du ska på linjen till Tropea osv. Det är en lokal järnväg. Från Lameza finns två järnvägar - en snabbtåg som går mer österut och en som går längs den vackra kusten.
PS. om du får tid över i Lameza så gå en bit bort längs jränvägen - ta den andra vägen till vänster och gå genom en park i en rondell och fortsätt så kommer du till till park med fotbolsplan. På andra sidan så finns det ett bageri som bakar dom underbara italienska småkakorna och till ett bra pris ... bara 10 Euro per kilo... gud vad goa... och jag som hatar kakor annars...

Tips nr 2... var inte vara någon som kollde vikten när jag flög hem med Ryan !!!

Tips 3 Vatten ska du köpa iautomaterna inne i avgångshallen och INTE utanför. Inne kostar dom 0,7 E och utanför 1,5 Eur. Märkligt men så är det. Dessa finns längst bort till höger inne vid gaterna (1 eller 2 tror jag)