Transfer Kuala Lumpurs flygplats

Av Nina12
25 sep. 2010 11:44
Visningar: 4443
Vilket är det bästa sättet att ta sig till sitt hotell (Swiss Garden) från flygplatsen i Kuala Lumpur? Kostnad?

Efter några dagar där flyger vi med Airasia till Langkawi. Tydligen är det från en mindre flygplats. Hur tar man sig bäst dit? Någon som vet?

Vi kommer att bo på ett litet hotell utan pool på Langkawi,( vid pantai Cenang). Är det någon som vet om det är möjigt att få gå till ett större hotell för att bada i pool där?
Av Mpc
25 sep. 2010 11:56
ring hotellet o fråga dom om dom kan hämta upp er. det tippset fick jag siarra
Av Sierra
25 sep. 2010 12:04
Bästa sättet är med taxi från dörr till dörr eller be hotellet hämta er. Det tar ca 1 tim från KLIA och kostar ca 120 MYR (Rm) med taxi och 150 MYR om du vill ha upphämtning.

AirAsia och övriga lågprisbolag använder en terminal som kallas LCCT (Low Cost Carrier Terminal) på den internationella flygplatsen KLIA. För att komma till den terminalen måste man åka 20 km runt flygplatsen från huvudterminalen. Skall man till den från KL city anger man LCCT till taxikillen. Det är alltså samma flygplats men olika terminaler.
Även Malaysia Airlines trafikerar Langkawi från KL och då från den "vanliga terminalen" på KLIA.

Jag har bott några gånger vid Pantai Cenang men inte kollat detta. Däremot vet jag att det finns tre resorter som har pool och de ligger i norra änden av Cenang.
Av Nina12
26 sep. 2010 11:26
Tusen tack för tipsen.
27 sep. 2010 11:43
Vi gick bara till en Airport Taxi-disk som inte gick att missa när man gick ut (tror det var efter tullen precis)och bokade transfer till stan. Man uppgav hotellnamn och betalade där sedan när man kom ut lämnade man kvittot till en taxichaufför. Var lättare än det låter kanske;). Minns inte exakt vad det kostade men det var nog runt 250-280 SEK för oss tre vilket vi tyckte var helt OK då det är ca. en timmes resa.

När vi sedan skulle till flygplatsen hade vi gjort upp med en "vanlig" taxichaufför i stan som vi åkte med dagen innan, fick ett fast pris på under 200 SEK av honom. Men det var ju kanske lite mindre komfort då också.