Tour du mont blanc - vandring

Av Sandraw
1 juni 2015 13:02
Visningar: 315
Hej vänner, den 10 juni beger jag mig med flyg till Géneve för att därifrån ta mig vidare till Chamonixdalen och Les Houches där jag den 11e startar min vandring runt Mont Blanc massivet. Jag har räknat med att vandra i 8 dagar för att sedan kunna ha några stillsamma dagar i Chamonix / Géneve innan jag beger mig hem till Sommarsverige.

Jag är i god kondition och har en tidigare vandring i bagaget - El Camino, 80mil från franska St Jean till Santiago de Compostela i Spanien (se separat tråd) Jag har ingångna kängor, väska, sovsäck etc.. Men tillskillnad från caminon har jag förstått att bonden längs leden håller högre standard än vad alburgsen i Spanien gjorde. Hur som, jag undrar om det är någon här som har vandrat runt Mont Blanc och vill delge sin resa, vad jag bör tänka på, generella tips etc :-) Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig över huvudtaget, vilket av erfarenhet iof brukar generera fantastiska upplevelser!

Jag har beställt en guide via bokus.se - "The Tour of Mont Blanc - Complete Two-Way Trekking Guide av Kev Reynolds". Dock är jag osäker på om jag hinner få den innan nästa onsdag, men jag antar att det annars finns att köpa på plats.

Gällande boende är jag lite extra nyfiken, jag har inte förbokat någonting men tänker att jag är lite tidig på säsongen så förhoppningsvis har dem inte belamrat med gäster.. Tips gällande boendet mottages gärna! Även klädval för vädret, vad är det för väder?

Ni hör, ibland handlar det bara om att bestämma sig - resten brukar alltid falla på plats :-)

Ser fram emot kloka råd från er!

/Sandra
Av Sandraw
1 juli 2015 12:34
Även denna vandring har jag nu genomfört. 20mil på 8 dagar och en pendling i höjdled kring 10.000m. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter kring en utav Europa mest klassiska vandringar - Tour du Mont Blanc. Det går bra att kommentera tråden eller mejla mig på (Logga in för att se e-postadress)