Total Solförmörkelse 21:a augusti

26 jan. 2017 21:04
Visningar: 374
Den 21:a augusti är det total solförmörkelse i USA.
Hade planer på att åka med en kompis som nu har fått förhinder och ej längre kan följa med.

Våra planer var att flyga till N.Y och tillbringa ett par dagar där innan vi skaffade hyrbil och körde söderut. Roadtrip på ett par dagar, kolla sevärdheter på vägen och spana in solförmörkelsen den 21:a i exempelvis Greenville. Sedan bilar vi vidare söderut och spanar in de ställen vi känner för. Avslutningen sker med fördel i Miami då man enkelt kan ta dagsutflykter till Orlando och gå på Universal eller åka till Fort Lauderdale och Sawgrass Mills, ett gigantiskt shoppingcenter.

Bryr mig inte om ålder eller kön, men ser helst att man har ett lätt sinne, gillar lite äventyr och inte är ute efter en sup- och festresa.
29 jan. 2017 12:22
Hej!
Det låter som en riktigt trevlig trip, vad har du räknat med för budget och hur länge tänkte du vara borta? :)

Jag gillar att resa runt och uppleva och är inte heller intresserad av en fest-och suparresa

/ Caisa
29 jan. 2017 12:49
Hej, kul att du är intresserad :)
Jag hade planerat att vara borta ungefär två veckor, men är flexibel på några dagar hit eller dit.
Det där med med budget är ju ganska individuellt, men det finns en del kostnader som är ofrånkomliga, kan lista dom nedan så får du ett hum om hur jag budgeterat.

Flyg tur&retur: senaste prisnivå ~4k (detta ändrar sig från dag till dag)

Boende: i snitt 1000/natt. Motell är klart billigare, men NY är dyrt och Miami likaså. Delat på två blir det 7k

Mat: här kan man snåla rejält. Men hur kul är det på semestern? 400/dag med frukost, lunch, middag, mellanmål och snacks är rimligt utan att vara extravagant 5,6k

Hyrbil/bränsle: 5k/2 = 2,5k

Slår man ihop alla kostnader här (4+7+5,5+2,5=19) landar man på lite drygt 20k med lite andra småkostnader som tåg till flygplats m.m. resten av kassan utgörs av fickpengar. Exempelvis kostar biljetten till Universal 1500 (men lätt värt det).

Åker man tillsammans med någon är det ju klart roligast om man är någorlunda nära varandra budgetmässigt. Senast jag var i USA spenderade jag 80k på fyra veckor, så 40k för två veckor känns rimligt. Då kan man njuta av semestern utan att man för den sakens skull strör pengar omkring sig. Dessutom är det roligare att eventuellt komma hem med pengar än att få slut på pengar.

Hoppas du finner det tilltalande, hade varit skitkul att hitta någon att åka med :)

EDIT: Såg nu att du också redan varit i USA, så du har ju koll på kostnaderna *pinsamt* :D
29 jan. 2017 14:14
Okej men det låter ju som en vettig budget! Och ja jag varit där men det var bara en kortare tripp till Chicago för flera år sen så koll på priser är sådär :P

Hade du tänkt boka något i förväg ( hotell, bil, inträden) eller mer ta det som det kommer?
Jag "snålar" gärna på boende, man ska ju bara sova där ;)
Och universal hade jag gärna också velat uppleva! :)
29 jan. 2017 14:43
Jag hade tänkt boka flyg (såklart) så snart som möjligt medan det fortfarande är billigt. Samma med hotell i New York då det är skönt om det är klart när man väl kommer fram. Av erfarenhet blir det även billigare. Senast jag var i New York bodde vi först ett par dagar i Chinatown precis under Manhattan bridge. Det var rätt sunkigt men "billigt" typ 1200 per natt. Därefter bodde vi ett par dagar på The Jane. Lite dyrare men skämtar inte när jag säger att rummen är 2x3 meter. Det var som en garderob med två våningssängar. Ändå mysigt :D

Men visst, jag är helt med dig där. Behöver inte bo extravagant med extragrejer. Vill bara att det är rent och inte behöva oroa mig för inbrott när man är ute. I New York skulle jag vilja påstå att det är omöjligt att komma under 1-1500 per natt om man inte bor en bra bit utanför Manhattan. Med tanke på att man bara är där ett par dagar så vill man ju bo rätt centralt så att man hinner utforska så mycket som möjligt.

Sedan hade jag gärna bokat hyrbil tidigt. Det går att hitta rätt bra deals så här ett par månader innan. Och hotell i Miami likaså. Däremellan är det fritt fram för motell på vägen och event som man känner för.

Men det var min plan med min förra reskamrat. Jag är rätt flexibel och öppen för förslag. Tycker det är roligare när man gör grejer gemensamt, då får man ju också uppleva sådant man inte hade på grund av sina egna rutiner och vanor :)

Om du är seriöst intresserad av att haka på så kunde vi kanske planera in en träff snart så man kan prata ihop sig lite bättre. Se så att personkemin stämmer och sen är det ju enklare att få en uppfattning om vad man vill irl än via text. Tycker jag iaf :)

EDIT: Bara för det hittade jag 2 nätter på The Jane för 1900:- Under en tusing natten :D
29 jan. 2017 15:00
Jag blir bara mer och mer taggad vid tanken! Så ja jag är seriöst intresserad och samma här, träffas gärna innan för att se så personkemin stämmer :)

Adda mig på Facebook kanske? Sök på Caisa Friberg :)
Av Dubster
29 jan. 2017 22:41
Hej! Även jag är rejält sugen på USA i sommar! Har varit i NY ett par gånger tidigare, men den stan kan man aldrig besöka för många gånger :) Har tänkt besöka Florida någon gång men inte blivit blivit av än så detta låter fint i mina ögon också.
Om ni har plats och har lust med en till så är jag intresserad! Blir ju billigare så om man kör bil också :)
Har lite tankar också på vad som kan vara värt att uppleva, men det får vi ju givetvis komma överens om tillsammans i så fall.
Kontakta mig helst på PM!
//Fredrik
31 jan. 2017 09:37
Vi är nu tre stycken som är taggade på att åka till USA i augusti.
Men vi tycker det hade varit kul om vi kunde få med oss en fjärde :)
Vi har en gruppchatt på FB där vi så smått börjat prata ihop oss, så om det är någon mer som är sugen är det bara att skicka ett PM till mig så bjuder jag in.
2 juni 2017 10:14
Tycker detta låter riktigt kul. Väntar dock svar från jobb och måste ev börja jobba omkring då. Har ni några närmare planer med datum och så?