Tips till vår Malta resa

Av John723
14 juli 2012 10:14
Visningar: 3450
Hej!
Jag och min flickvän ska åka till Malta i augusti och vill ha tips om sevärdheter, roliga aktiviteter (gärna något spännande), bra och billiga ställen att bo på, och allmäna tips och råd om Malta. Tack på förhand! :)
Av Annl
15 juli 2012 08:58
Surfa runt h'r p[ RG och du kommer att f[ massor av tips och gl;m inte att kolla p[ alla fina bilder ocks[.
Av Anna01
31 juli 2012 15:55
Hej John,

Det finns en massa saker att se och göra på Malta. En massa underbart fina kyrkor, stränder, små byar, tempel med mera. Vill ni ha roliga aktiviteter kan ni ta en segway tour, rida, åka på boat party,

Jag rekommenderar varmt att ni provar på dykning. Jag har dykt flera gånger nu och det är fantastikst, vet inte om det är något ni gillar men här hittar ni de bästa dykställena på Malta: http://www.malta.com/en/attraction/diving/diving-site/top-10-dive-sites-in-malta-gozo-and-comino

Om ni besöker Valletta måste ni gå in i St. John's Cathedral, det kostar ca 6 EURO men det är värt det. I VAlletta måste ni även gå till Barakka Gardens med utsikt över de 3 städerna.

En buss dagsbijett kost 2,6 EUR och buss systemet fungerar helt okej. Det är jättevarmt på Malta i Augusti så ta med en hatt! Ha det så kul :)
31 juli 2012 19:15
Blå lagunen på ön comino på malta är deffinitivt ett måste!
Av Marulk
31 juli 2012 19:59
tänk på att det är väldigt varmt på Malta i augusti. Vi var där förra året i månadsskiftet aug/sept. Värmen (som vi annars älskar) gjorde att vi inte alls kunde göra de utflykter som var önskvärt. Vi ska tillbaka för där finns väldigt mycket att se men då får det bli vår eller höst. Jag har lagt några bilder från vår förra resa här på guiden.
Av Tj
1 aug. 2012 08:10
Skippa den blå lagunen om ni inte gillar att packas ihop som en sardin....ren mardröm....
Bara lufsa runt i Valetta är trevligt....
Vi bodde i Sliema (ett stenkast från Valetta). Bara att ta färjan över (2,50 euro tur/retur).
1 aug. 2012 13:14
Jag är benägen att hålla med tj om Blue Lagoon
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/384325

Men OM ni vill åka dit så gör de med en båt som ni kan bada ifrån. Annars är det inte värt besväret. Båtresan ger en trevlig tur runt öarna :)

Hera tours ger er möjlighet att åka till blå grottor på den resan, vilket gör att ni slipper åka till de "riktiga" Blue Grotto som inte heller är mycket att se, men att få åka lite båt är kul :)
1 aug. 2012 14:56
Undrar om reseplanerna är nedlagda då John723 inte varit inne på RG sen han skrev frågan...:(
Av John723
2 aug. 2012 12:03
Hej! Nejdå resan är bokad och klar med boende i Qawra, har bara inte hunnit titta in på diskussionen. Tack för alla tips, vi har massor att göra på Malta nu så det blir nog svårt att hinna med allt som man vill, men man kan alltid åka dit fler gånger :). Nu undrar jag om nån har något tips som inte är typiskt för turister där man får en mer genuin känsla av landet eller kulturen. Så alla slags tips är fortfarande välkomna men skulle uppskatta om vi fick reda på nått vi kan göra eller titta på som är relativt okänt för "den vanliga turisten" ?
Tack på förhand! :)
Av Anna01
10 aug. 2012 17:15
Hej John!
Jag tycker faktiskt att ni ska testa rock climbing! Det är fantastiskt på Malta och ni upptäcker ställen som ni aldrig skulle besökt annars. Ni kommer även träffa en massa trevliga Malteser och få en äkta Malta känsla :) MAlta Climbing Club tar med sig nybörjare och klättrar varje tisdag och de har all utrustning.