Tips till vår Florida roadtrip i December 2012

10 juli 2012 21:34
Visningar: 3213
Hej!

min sambo och jag planerar vår semester i december till Florida, ca. 2,5 vecka. Vi är i åldern 35-45, reser utan barn, och jag vänder mig till er och hoppas få tips på aktiviteter. Vi är i första hand ute efter en skön semester och kommer inte rusa från ställe till ställe i all hast bara för att "inte missa något". Men några aktiviteter är ju givet och detta söker jag tips på.

Universal Studios, och evtl. Sea World i Orlando, eller Seaquarium i Miami ligger redan på aktivitetslistan. Disney World är uteslutet (hade vi haft barn så hade det varit en helt annan femma..)

Vi gillar musik och kommer kolla under hösten efter konserter i Orlando/Miami/Ft. Lauderdale. Men jag tar gärna emot tips på konsert scener, stora som små!

Routen är planerad med start i Orlando ett par dagar, sedan drar vi söderut via golfkusten, ner till Key West och avslutar i Miami/Ft.Lauderdale. Totalt 17 dagar har vi.

Det jag funderar mest på är saker att göra längs Golfkusten..

Så finns det någon som har några bra och roliga tips till oss??
Alla tips är bättre och MYCKET UPSKATTADE än inga alls!! :)
Tack snälla på förhand!! :)
11 juli 2012 20:52
Hej.
Det finns så klart rätt mycket att göra och se i Florida.. Men jag tycker att St Augustine cirka 150 km norrut vid kusten är värt ett besök. Det är USA:s äldsta stad, med mycket att se och väldigt mysig.

Sen kan jag rekommendera ett besök i träsket. Det är ju visserligen inne i landet, men upplevelsen att åka air boat bland alligatorer och andra djur är svårslagen.

/Peter
Av Simbaa
12 juli 2012 03:31
Hej!

Jag själv har varit i Florida i ca: 2,5 halv vecka, så jag kan möjligtvis komma med lite tips.

Vad det gäller Universal Studios "området" så finns det två olika parker att välja emellan, Island of Adventures och som sagt Universal Studios. Jag rekommenderar er att köpa en kombinationsbiljett till båda parkerna. Jag tycker personligen att Island Of Adventures är bättre än Universal Studios. Island Of Adventures drar lite mer personer (iaf när jag var där), och om lusten och pengarna finns så tycker jag att ni bör satsa på Express Pass. Jag använde mig av det och det var värt varenda krona, cirka 600kr styck inne på parken. Mycket möjligt att det går och få tag på billigare vid någon form av förköp. Köerna var alldeles för långa när jag var där, så detta kort var ack så värt. Med Express Pass så går du före alla personer i den "normala" kön.
I sin helhet var båda parkerna bland det roligaste jag har gjort, högt över förväntan. Tillägna en dag för båda parkerna.

Seaworld är en nöjespark blandat med en djurpark kan man säga. Det finns några riktigt bra attraktioner och även sevärda späckhuggar, delfin-shower med mera.

Något som är ganska spektakulärt är nöjesparken Discovery Cove som ligger mitt emot Sea World. Där får man chansen att simma med delfiner. Jag var själv aldrig där, då vi fick höra i receptionen att man måste vara ute cirka 2 månader innan med att boka! Jag antar att kö tiden varierar, men ni ska inte räkna med att komma dit och sedan simma med delfiner utan att ha bokat något. Jag må höra dåligt, men om jag inte missminner mig så kostade det runt 1200kr per skalle!
Delfiner kanske är helt ointressant för er, men lite info skadar ej.

Om ni är intresserade av rymden, astronomi osv så är Kennedy Space Center ett mycket intressant place. Där får man välja bland fyra olika bussresor till speciella laboratorium som till exempel var rymdraketerna byggs, skjuts iväg mm. Bussturen är på cirka två timmar med guide och ett antal stopp vi speciella byggen naturligtvis. Det finns även två stycken 3D-filmer, souvenir shop och lite annat bös vid ingången. En heldag krävs här.

Everglades är ett måste. Att se alligatorer, ormar, skölpaddor, mystiska fåglar etc på nära håll är ganska mäktigt.Jag var på Gator Park men var lite missnöjd faktiskt. Jo, jag såg vilda alligatorer på två meters avstånd men jag såg faktiskt mer alligatorer när vi själva åkte bil i Florida.Svävarturen var för kort tyckte jag. Det finns flera rivaler som marknadsför sig och drar i oss turister, men vi valde Gator Park eftersom hotellet som vi bodde på hade ett avtal med Gator Park. Men men, jag hade nog för höga förväntningar. Dock så bjöds det inte bara på en tur med med svävare, man fick även se en show. Visst allt var bra, men jag bar väl med mina höga förväntningar från Orlando och antog att allt i USA är överförväntan, hehe.

Något ni inte får missa är Sawgrass Mills. Så vitt jag vet så är det världens största outlet med 350 butiker inomhus och även butiker utanför. Försök att undvika en tripp dit på helgen, vi fick nog leta parkeringsplats i 15 minuter. Sawgrass Mills är ofantligt stort, det tog cirka 7 timmar innan vi var klara. Om det känns lite stort så finns det två stycken outlets i Orlando med samma namn, Orlando Premium Outlets. Det är fortfarande stort, det går inte att sticka under stolen med. Cirka 220 butiker, och även där hade de "fina" butiker, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Lacoste mm. Fantastiskt billigt, det finns folk som åker med tomma resväskor till USA för att sedan fylla dessa med kläder.

Miami Beach måste besökas, där har ni en lång och fin strand. På Ocean Drive är det aldrig lugnt, lyxbilar efter lyxbilar och personer som bara vill synas. Annars är gatan som ni hör på namnet precis vid vattnet och det är fullt med restauranger där. Det kan dock svida lite i plånkan om man vill käka där. Miami Beach har en stor shopping/restaurang gata, Lincon Road. Washington Ave är en gata med mycket restauranger och Collins Ave erbjuder även där på mycket shopping.

Citerar Wikipedia - "Av miamiborna lever ca 29% under fattigdomsgränsen, vilket enligt United States Census Bureau gör staden till en av landets fattigaste. Som en kontrast till detta ser man också iögonfallande rikedom i Miami-området, inte minst i lyxvillornas Coral Gables", det är alltså mycker uteliggare, sedan finns det mängder av personer som gör i princip vad de vill med sina pengar.

En utfylkt ni bör göra är att åka till Bayside, Miami Downtown. Åk med Island Queen Cruise och se Miami från havet och alla dessa människor med lite mer pengar än oss andra. Turen heter Millionaire's Row Cruise. En guide pratar fakta om staden och vilka kända personer som bor i respektive hus.
Island Queen Cruise är bara ett exempel, det finns flera olika företag som sysslar med princip, dock så kostar det olika mycket beroende på vilken båt du väljer.

Ni har säkert inte detta planerat, men Floridas västkust är bland det finaste jag har skådat. Jag tror att allt för många prioriterar öst kusten och Orlando bara. Om ni har tid så tycker jag defenitivt att ni ska besöka Sarasota följt av stranden där. Antingen Lido Key eller Siesta Key som båda tillhör staden Sarasota. Jag har läst till mig att Siesta Key har fått pris för världens andra finaste strand. Sanden är verkligen kritvit och det känns ungefär som att gå på mjöl. Lite lugnare där ute också än Miami Beach och vattnet var någon grad varmare på västkusten. Något jag även lade märke till var att Sarasota var en lugn och fin stad. Miami och Orlando var betydligt mycket mer skräpigare och man såg inga gäng grupperingar eller uteliggare där.

Nu vet jag inte vilken musikstil ni älskar men jag får be er att hålla koll på denna sida. http://www.viagogo.se/Miami
Här kommer det upp sport biljetter till lokala Miami lag om ni är intresserade, och även biljetter för konserter i Miami.
Vad jag kan se så finns det inget att boka ännu i December men ni får hålla koll, det är ju trots allt några månader tills ni flyger mot Florida.
Annars får ni njuta av musiken ute på gatorna, i butikerna eller i radion. Vi knapprade in 200 radiostationer i bilen, så det finns nog för eran smak också, hehe.

Min åsikt:
3: Dagar på olika nöjesfält i Orlando.
1: Dag på Kennedy Space Center.
1: Dag på en konsert om ni får tag på något.
Minst en dag på ett stort outlet ställe.
Everglades kan kombineras med Miljardär turen samma dag, men jag skulle vilja rekomendera det två olika dagar. (OBS, det går ej att åka på everglades safari när det är dåligt väder)

Här har ni aktiviteter/utflykter för 7-8 dagar, det vill säga så har ni hälften av era dagar att göra vad ni vill med.

----------------------------------------
Min resa:
3 Dagar i Sarasota (Lido Key)
5 Dagar i Orlando
8 Dagar i Miami
-----------------------------------------

Tanken var att jag inte skulle skriva så mycket, men nu när jag läser igenom och tittar på klockan så blev det lite mer än vad tanken var.
Hoppas att jag har varit lite till hjälp i alla fall!
Har jag varit otydlig eller om ni har följdfrågor så skriv gärna, alltid kul att stå till tjänst. Jag har suttit i eran båt, men nu passerat och kan hjälpa andra ;)

Ha det bra!

Mvh
15 juli 2012 14:36
Tack så mycket för ni tog er tid att svara till mig, och extra tack till Simbaa för alla dina tips!!

Vi kommer landa i Orlando, och vi har bokat in 5 nätter där. Kommer nog bara lägga max. 2 dagar på parker, sedan blir det shopping (tjoohooo för mig, lite mindre glädje hos min sambo..) och utrymme för andra upplevelser.

Vi tänkte evtl. åka till Kennedy Space center, det lär ligga bara 1 timmes bilfärd från Orlando. Sedan funderar jag på om man ska ta en tur norröver, som Peter rekommenderade. Fast då blir det bara en dagstur.

Det jag funderar fram och tillbaka över, är om vi efter dagarna i Orlando ska ta Golfkusten eller Atlantenkusten söderut...? Planen är att ta oss ner till Key West och sedan avsluta i Miami/Ft. Lauderdale.

Vart ska man leta boende, Miami eller Ft. Lauderdale? Om vi väljer Miami, har någon ett hotell att rekommendera? Jag kan få relativt billigt boende genom kontakter på ett hotell i Kendall, men det känns lite "fel håll"...Miami South Beach känns som det kommer bli för dyrt att bo vid, så jag funderar på Miami North beach eller Sunny Isle Beach. Eller är det värt att bo närmre south beach?? Oavsett var man bor, så kommer man få ta bilen känns det som..?
18 juli 2012 00:04
Om ni vill handla billigt av det senaste istället för förra årets modeller som säljs på outlets, så finns t ex The Florida Mall i Orlando som är hutlöst stort. Det är nästan lika billigt som outlets. Det är billigare än i Sverige och ni kommer bli trötta av shopping :) Där finns även fritt wifi för den som är intreserad.

Outlets är egentligen inte alltid billigare än andra utförsäljningsställen som åtminstone i Orlando finns gott om, men man kan komma mycket billigt undan om man registrerar sig på deras hemsida och skriver ut kuponger som ger ytterligare rabatter.
18 juli 2012 10:37
Hei

Gode steder langs golf kysten er byer som Sarasota, og honeymoon island er bestem værd at besøge.
Honeymoon Island er vidunderlig skøn, man kan leje nogle cykler på øen og cykle rundt og nyde/opleve den skønne natur :-)

Du kan finde masser af inspiration på min blog som omhandler oplevelser i Florida, skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.

Se siden her: http://miamisobe.dk

Bedste hilsner
Andreas
Av Simbaa
18 juli 2012 17:00
Hej igen!

Angående resan till Key West så tycker jag att ni ska välja Golfkusten ner. Och som jag tidigare skrev så tycker jag att ni ska stanna till vid Sarasota, det är ett riktigt smutronställe.

Jag har bott på Savoy Hotel på Miami Beach. Hotellet ligger på Ocean Drive 5th street. Det ligger mitt i smeten, men ändå inte kan man säga. Ett stenkasst ifrån allt verkligen.
Med tanke på att det ligger så intill Miami Beach puls så hade jag på känn att jag skulle störa min sömn. Men det gjorde det verkligen inte, hotellet var helt perfekt för mig. Bra rum, två bra poler, 0 meter till stranden och en mycket mycket vänlig personal.

Den enda gången vi använde oss av hyrbilen i Miami var när vi skulle in till Downtown, eller en dagsutflykt.

Jag vet ej om det är eran prisklass ni kollar på, men jag rekommenderar Savoy Hotel starkt. Kolla bilder och även lite kommentarer från tidigare besökare här : http://www.tripadvisor.se/Hotel_Review-g34439-d217385-Reviews-The_Savoy_Hotel-Miami_Beach_Florida.html

Mvh
Av Katrinl
19 juli 2012 13:28
Håller med om att Siesta Key i Sarasota är värd att besökas. Varje söndag kväll trummar de ner solnedgången på stranden och alla som är hugade kan gå in i mitten av en stor cirkel och dansa loss. Speciellt och amerikanskt.
Kolla om det är Full moon party på Islamoranda, en av Key öarna i nätheten av Key Largo. Varje gång det är fullmåne ordnas detta. Detta var spektakulärt och kändes också väldigt amerikanskt. Kul att ha varit på. Stor fest nedanför ett hotell direkt på stranden med eldjonglörer, karnevalståg, mat och livemusik och såklart fyrverkerier. Kostar typ 15 dollar i inträde. Man kan äta i någon av restaurangerna eller lite billigare köpa från uppställda bord direkt från stranden.

Ha en bra resa!
20 juli 2012 11:17
Husk at tjekke op på priser på hoteller hvis i vælger at tage ned til The Keys, da priserne er meget høje jo længere ned mod Key West i kommer.

Vi fandt et billigt og godt sted at bo i byen Marathon, som ligger cirka 1 times kørsel fra Key West.. det var en stor rummelig lejlighed med køkken..

Kontakt mig hvis i har brug for yderligere oplysninger

Mvh
Andreas Andersen - Http://miamisobe.dk
20 juli 2012 13:37
Citerat från glennville:
Tack så mycket för ni tog er tid att svara till mig, och extra tack till Simbaa för alla dina tips!!

Vi kommer landa i Orlando, och vi har bokat in 5 nätter där. Kommer nog bara lägga max. 2 dagar på parker, sedan blir det shopping (tjoohooo för mig, lite mindre glädje hos min sambo..) och utrymme för andra upplevelser.

Vi tänkte evtl. åka till Kennedy Space center, det lär ligga bara 1 timmes bilfärd från Orlando. Sedan funderar jag på om man ska ta en tur norröver, som Peter rekommenderade. Fast då blir det bara en dagstur.

Det jag funderar fram och tillbaka över, är om vi efter dagarna i Orlando ska ta Golfkusten eller Atlantenkusten söderut...? Planen är att ta oss ner till Key West och sedan avsluta i Miami/Ft. Lauderdale.

Vart ska man leta boende, Miami eller Ft. Lauderdale? Om vi väljer Miami, har någon ett hotell att rekommendera? Jag kan få relativt billigt boende genom kontakter på ett hotell i Kendall, men det känns lite "fel håll"...Miami South Beach känns som det kommer bli för dyrt att bo vid, så jag funderar på Miami North beach eller Sunny Isle Beach. Eller är det värt att bo närmre south beach?? Oavsett var man bor, så kommer man få ta bilen känns det som..?
Det går utmärkt att ta en tur norrut till St. Augustine och även stanna till t.ex. i Daytona Beach, det är en mycket trevlig tur men ta en heldag, inte samma dag som KSC.

Ett bra sätt när man ska söderut från Orlando är att, om man är intresserad, ta Busch Gardens i Tampa, som är en av Floridas bästa nöjesparker, på morgonen och sen köra vidare på kvällen. South Beach är enligt mig det trevligaste stället, går inte att jämföra med t.ex. North Miami Beach, det är definitivt värt att betala lite extra och bo på rätt ställe, kan inte bli så stora pengar om ni inte ska stanna länge, hellre bo enklare i Sobe än lyxigare på annat håll ;-)
20 juli 2012 20:27
Tack ALLA för era svar och fina tips!!!
Jag har så många ideer nu, så jag vet inte hur vi ska hinna med allt... :)
Och tack Floridasidan, jag tror det får bli enklare boende i Sobe...du har så rätt, det kan det vara värt! :)

Jag har varit helt inställd på att boka hotellen i förväg hemifrån...vi reser trots allt i december och ska vara borta bl.a. över jul, och om jag inte minns fel så är det högsäsong. Är detta vettigt, eller ska vi våga oss på att leta upp hotell när vi kör runt?..jag har aldrig gjort på det sättet och är rädd för att man kommer lägga onödig tid på att leta hotell...

Har någon fler tips på Sarasota området så mottages det GÄRNA!
Det låter underbart med en solnedgångs-ritual på Siesta Key!!
Vet någon föresten om det finns gratis-yoga på standen i Sarasota/Siesta Key eller St. Pete Beach?
Eller som man betalar för givetvis... :) :) :)
Av Evertg
20 juli 2012 21:14
Citerat från glennville:

Har någon fler tips på Sarasota området så mottages det GÄRNA!
Det låter underbart med en solnedgångs-ritual på Siesta Key!!
Vet någon föresten om det finns gratis-yoga på standen i Sarasota/Siesta Key eller St. Pete Beach?
Eller som man betalar för givetvis... :) :) :)

Hej. Du har fått många, och bra, svar redan. Så jag kliver bara in och kompletterar med Sarasota-delen (eftersom det verkar som att ni kanske styr åt det hållet):
Definitivt västkustens bästa stad, men jag är förstås part i målet eftersom jag är deltidsboende i området. Här finns det mesta och inte minst fantastiska stränder. Siesta Key Public Beach är den bästa och solnedsgångstrummandet på söndagskvällarna har blivit ett omåttligt populärt arrangemang. Tyvärr ingen koll på ev strand-yoga.
Udda strandalternativ: Kör en bit söderut och besök Caspersen Beach i Venice där folknöjet är att leta hajtänder. "The Shark Tooth Capital of the World."
Bästa museet: Ringling (som egentligen är tre stycken, med paret Ringlings fantatiska egendom som nummer ett (tycker jag).
Bästa naturupplevelsen: Myakka River State Park. Obeskrivlig äkta Florida-natur och gott om möjligheter till alligator-spotting från världens största airboat.
Boende: Siesta Key är bäst, googla t ex Siesta4Rent.
Annars får du utförliga information om Sarasota via denna länk:
http://www.florida.nu/svenska-geografiska-omraden/vastra-centrala-florida/sarasota-2/

mv EG
29 juli 2012 00:07
Citerat från glennville:

Har någon fler tips på Sarasota området så mottages det GÄRNA!
Det låter underbart med en solnedgångs-ritual på Siesta Key!!
Vet någon föresten om det finns gratis-yoga på standen i Sarasota/Siesta Key eller St. Pete Beach?
Eller som man betalar för givetvis... :) :) :)
Hej!

jag har precis varit i Longboat Key (ö utanför Sarasota) och Clearwater Beach (ligger norr om St Pete beach).

Om ni vill ha riktigt lung och ro och bara vara så är Longboat Key ett bra förslag. Vi bodde på Hilton som just här är litet och familjärt - precis som hela ön är. Rummet är lite omoderna men hotellet är charmigt och ligger på stranden s a s. Längs stranden finns f ö hur många hotell som helst.

Clearwater Bech är mer rocknroll. Och sanden här är otrolig. Den är som potatismjöl. Här tycker jag man skall bo så nära piren som möjligt.

Jag tror att oavsett vilken ort eller strand man väljer så blir det rätt. Det är i stort sett lika fint överallt. Se bara till att bo på ett hotell som ligger på stranden och snåla inte när ni bokar rum utan boka rum med bästa utsikt. D v s GULF VIEW. Det är definitivt värt pengarna. Tänk att sitta på balkongen och avnjuta solnedgången med något gott.
Av Annl
29 juli 2012 20:43
Solnedgången på västkusten är inte att leka med.... Helt fantastiskt.

Ni ska absolut bo på South Beach och inte North Beach - där är helt "dött" och mest bara lägenheter.

Och ska ni till Key West så är min rekommendation att bo inne i stan även om det är dyrare än annat boende längre ut - annars missar ni hela kvällskommersen som är en viktig del av KW.
Citerat från nisse2ears:
Citerat från glennville:

Har någon fler tips på Sarasota området så mottages det GÄRNA!
Det låter underbart med en solnedgångs-ritual på Siesta Key!!
Vet någon föresten om det finns gratis-yoga på standen i Sarasota/Siesta Key eller St. Pete Beach?
Eller som man betalar för givetvis... :) :) :)
Hej!

jag har precis varit i Longboat Key (ö utanför Sarasota) och Clearwater Beach (ligger norr om St Pete beach).

Om ni vill ha riktigt lung och ro och bara vara så är Longboat Key ett bra förslag. Vi bodde på Hilton som just här är litet och familjärt - precis som hela ön är. Rummet är lite omoderna men hotellet är charmigt och ligger på stranden s a s. Längs stranden finns f ö hur många hotell som helst.

Clearwater Bech är mer rocknroll. Och sanden här är otrolig. Den är som potatismjöl. Här tycker jag man skall bo så nära piren som möjligt.

Jag tror att oavsett vilken ort eller strand man väljer så blir det rätt. Det är i stort sett lika fint överallt. Se bara till att bo på ett hotell som ligger på stranden och snåla inte när ni bokar rum utan boka rum med bästa utsikt. D v s GULF VIEW. Det är definitivt värt pengarna. Tänk att sitta på balkongen och avnjuta solnedgången med något gott.