Tips Thailand feb/mars 2020

Av Mira00
20 okt. 2019 13:38
Visningar: 276
Hej,
Åker till Thailand i ca 2-2,5 veckor med min sambo (inga barn) i feb/mars och behöver tips på resmål. Vi var där senast för fem år sedan och var mycket nöjda med våra destinationer och hotell och skulle vilja hitta något motsvarande den här gången. Då bodde vi ca en vecka på Thong Nai Pan Yai Beach på Koh Phangan (Havana Beach Resort), en vecka på Koh Tao - Mae Haad (Sensi Paradise Beach Resort) och avslutade med några dagar i Bangkok.

Planen är att göra något liknande denna gång, dvs. avsluta i Bangkok några dagar och spendera resterande tid på två olika destinationer som inte ligger alltför långt ifrån varandra. Vi vill slappa på en fin strand som inte är helt isolerad med tillgång till lite olika restauranger och kunna göra några utflykter. Resmålet ska helst inte vara fullkomligt invaderat av barnfamiljer eller partysugna backpackers. Eftersom det var 5 år sedan vi var i Thailand senast och det hela tiden förändras känns det svårt att utifrån äldre inlägg bilda sig en uppfattning om vad som skulle passa oss.

Någon som varit på ovannämnda ställen och kan tipsa om något liknande?
20 okt. 2019 18:33
Phuket & Khao Lak kan ju fungera, eller Ao Nang och Koh Lanta. Finns ju flera stränder på Koh Lanta, alla är inte invaderade av barnfamiljer. :-)

Eller så kan ni ju testa att flyga vidare till Da Nang i Vietnam och besöka Da Nang & Hoi An. Kostar inte mycket att flyga och prisnivån i Vietnam är väldigt angenäm i förhållande till Thailand nu när bathkursen slår nya rekord varje vecka.
Av Mira00
20 okt. 2019 18:56
Tack! Varit inne lite på Koh Lanta men även eventuellt Koh Chang med vistelse på mindre öar utanför dessa. Uppfattning om stränderna/vattnet där? Ko Tao och Ko Phangan var helt otroliga i det avseendet, har lite svårt att få en uppfattning om det är stor skillnad i förhållande till Lanta/Chang.
20 okt. 2019 19:12 (redigerad)
Koh Chang med intilliggande öar funkar ju det också. Fördelen med Ao Nang / Koh Lanta är att flyget till Krabi är mycket billigare än till Trat. Personligen gillar jag även övärlden kring utanför Ao Nang med alla höga klippor.

Har dykt utanför Koh Chang och det var faktiskt inte särskilt bra.