Tips Sydafrika?

30 aug. 2010 10:34
Visningar: 1021
Planerar att åka till Sydafrika på egen hand i november, men vet inte riktigt hur jag ska börja planera....
Tanken är att åka lördagen den 13 nov och komma hem den 28 nov (ca 2 veckor). Är det en ok tid att vara borta dvs hinner man med mycket på den tiden? Safari är ett måste, hur många dagar ska man lägga på det om det är av stort intresse? men för att ändå hinna med allt annat. Jag har läst på en del arrangerade resor, men behöver tips om vart man ska flyga (utgå resan ifrån), vilken park (safari) man ska besöka, ska man besöka fler än en?
Tänker hyra bil, men gör man det från Johannesburg. Någon har sagt till mig att man ska flyga ut till krugerparken. Vad tycker ni? Hur långt tid tar det att åka med bil dit? Ska man boka safarin hemifrån och hur ska man bo? Finns det ngn bra sajt? Ang flyg så kommer jag flyga från Köpenhamn, finns det ngt flyg som ankommer till Johannesburg på kvällen?
Jag vill uppleva och se så mkt som möjligt och är väldigt tacksam för tips och om någon vill dela med sig av sina erfarenheter, resrutt osv.......
Av Jes1blu
8 sep. 2010 13:06
Hej!
2 veckor är alldeles för lite tid att åka på en sådan trip!
Johannesburg är ett ställe som du absolut helst INTE vill vara i!! Undvik denna skjutbana i största möjliga mån!
Rent ut sagt en hemsk stad. Skitig, livsfarlig och inget att se.
Hade jag varit som du hade jag pratat med Minna som precis startat: http://www.sydafrikaexperten.se/
Hon är mycket erfaren och har bott i landet under långa perioder.
Hon har bra lösningar och det kostar dig inget extra att ha henne som bollplank.
Mvh/Lars
Av Mattiasg - Sydafrikaresor.se
13 dec. 2010 12:11
Hej Maria!

2 veckor hinner du med en del, även om det är något kort tid. Bästa lösningen är nog att ni ska flyga mer än att köra för att spara tid. Flyg från Joburg till Neilspruit, ligger nästan precis utanför nationalparken. Där kan ni hyra bil och tar er vidare in till Krugerparken.
Du bör absolut boka i förtid så att allt är klart när ni ska dit. Med tanke på att lodgerna inte ligger i närheten så kan det vara ett problem om just lodgen ni kört till är fullbokad. Det kan också vara rätt dyrt att bo inne i Krugerparken och ett tips är att boka ett boende precis utanför som gör utflykter till Krugerparken, t ex Manyatta Rock Camp. http://www.kwamadwala.net/

Efter att ni bott där några dagar så tycker jag att ni borde flyga till Kapstaden för att uppleva en helt fantastisk stad och missa inte Stellenbosch, där majoriteten av Sydafrikas omtalade vingårdar är belägna.

Hoppas ni fick några svar på era frågor!

Med vänlig hälsning
Mattias Gustafsson
13 dec. 2010 13:20
Vi kom hem från Sydafrika för en vecka sedan. Fantastisk resa!
Jag vill ändå tacka för att du tagit dig tid och skriva till mig.

Mvh,

Maria
Diskussionen är stängd för nya svar