Tips runt Rayong?

15 dec. 2010 14:29
Visningar: 1111
Hej,

Jag och min flickvän ska åka till Thailand i 2 veckor i februari. Vi har planerat att vi ska till Koh Samet och vara där i alla fall 1 vecka, men det sen har vi inte en aning om vart vi ska ta vägen. 2 veckor på Koh Samet känns lite väl mycket och Koh Chang känns lite långt ifrån. Har ingen lust att sitta på en buss i 5-6 timmar (?) för att komma tillbaka till Bangkok när vi ska hem sen. Alternativt att man är på Koh Samet en vecka och sedan tar sig till Koh chang med buss, tar väl typ 4 timmar? Sen tar flyget till BKK från Trat.

Nån som vet nått annat ställe man kan stanna en vecka på? Rayong lockar oss inte så värst mycket, har läst lite om det och verkar inte vara något härligt ställe. Finns det något annat som kanske ligger på vägen mellan Bangkok och Rayong?

Tacksam för hjälp! Annars blir det väl 2 veckor och utforska Koh Samets alla hörn. Finns det några öar runt Koh Samet?

Mvh R
15 dec. 2010 15:53
Om du prompt vill till Koh Samet så är Koh Chang hyfsat nära och bästa val - det är ca 30 mil från Bangkok till Koh Chang. Lokalbussen kan ta hela dagen men väljer du minivan med chaufför går färden på ca 3 timmar från Koh Samet till Koh Chang. Kostnaden för två i minivan är lägre än inrikesflyget plus¨att du vinner nästan ingen tid. Räkna med drygt 3 1/2 timme från Koh Chang till flygplatsen Suvarnabhumi. Jag har själv varit i Rayong och tyckte inte om området - inte särskilt fina stränder eller vatten - det märks att det är ett industriområde. Många tycker förvisso om Rayong och att det är genuint - det beror på vad man är ute efter!

De finaste stränderna & snorklingen hittar du på Thailands västkust så fundera på om inte det är värt att ta inrikesflyget ner till Krabi alt Phuket. Ao Nang är trevligt med fina öar & stränder utanför, olika aktiviteter att välja mellan och hyfsat utbud på restauranger och enklare shopping. Vill du ha lite ö-känsla kanske en övernattning på närbelägna Poda Island vara något - det tar bara 20 minuter över med longtailbåt så vi brukar åka dit över dagen. Det finns en enda restaurang på ön + några enkla hyddor på pålar att övernatta i men under dagen kommer longtailbåtar som säljer allt från wokat till färsk frukt och kall dricka.