Tips Panama

Av Eval61
1 jan. 2014 15:27
Visningar: 2517
Funderar på att resa till Panama, Vill inte åka på rundresa utan ta oss fram på egen hand. Är intresserad av djur o natur samt sol o bad. Kommer att ha 10-14 dagar til förfogande. Önskar tips om "måsten" samt hur man på egen hand tar sej mellan dessa resmål. Är det bäst att flyga till/från Panama City eller finns något bättre alternativ?
Av Bibby
3 jan. 2014 05:17
Ska du till Panama så är det väl bäst att åka dit. Finns erbjudanden lite då och då, det är dyrt att åka till hela Latinamerika så du tjänar inget på att åka till ex.vis Bogota.

Panama är min favorit i Latinamerika, en skön blandning av syd- och nordamerika. Säkert, fint klimat, trevligt folk, inte jättedyrt (eller jo, lite grand...) samt mycket att se och uppleva. Jag bodde bara i stan, på Ave Balboa med utsikt mot havet.

Funkar jättebra att ta sig runt på egen hand, även om jag mest höll mig i, och omkring stan.

Finns en del bilder därifrån på min sida.
3 jan. 2014 14:13
Hej!

Åh, bra val att åka till Panama! Jag gillade verkligen det landet. Vi flög till/från Panama. Vi bodde några dagar i stan för att sen ta oss vidare upp mot Costa Rica-gränsen på västkusten. Tog bussen till David. Därifrån åkte vi till en ö som heter Isla Boca Brava. Sen åkte vi vidare till ett ställe högre upp i bergen där de tillverkar te, Boquete...jättemysigt. Vet att många åker till Bocas Del Toro. Vi stannade tyvärr inte där eftersom vädret var så dåligt, bara regn! Däremot var vi till San Blas. Ett fantastiskt ställe som ligger på östsidan av Panama mot gränsen till Colombia. Dit kan man åka buss eller flyga. Vi valde att flyga. Tror det kostade typ 800 kr. Bussen tror jag tog 4 timmar och flyget 20 min. Sen hämtas man med båt för att köras ut till den ön man bokat boende hos. Helt underbart!!! Dit bara måste ni! :)
Ett tips är att hålla i grejerna vid busstationer. Jag är inte alls orolig av mig när jag reser, men så klart aktsam, men vi fick tips flera gånger från lokalbefolkningen att se upp.

Trevlig resa!
Av Eval61
8 jan. 2014 16:56
Tack för svar!!
Om man befinner sej på östkusten - varifrån går båtarna över till San Blas?
Tips på boende där utan att man blir ruinerad??
Något bra hotell i Panama City?
Av Natw
12 jan. 2014 11:31
Hej!

Jag rekommenderar absolut Bocas del Toro, ett av de bästa ställena i Panama enligt mej (+San Blas)! Där får du iallafall det du tycks vara ute efter, alltså djur & natur, och mycket sol och bad på många olika paradisstränder på alla små öar där!
Av Eval61
18 jan. 2015 23:51
resan blev inte av förra året, men nu är det bokat. tips på bra prisvärt hotell önskas. Gärna engelskspråkig personal i receptionen.
6 feb. 2015 15:46
Vart i Panama vill du ha tips på hotell? :)
Av Eval61
6 feb. 2015 16:32
ville har svar på Panama City men nu är allt bokat utom resan till San Blas.
Tar gärna emot tips om det resmålet. Vi tänker tillbringa några dagar där.
Av Guuna
6 feb. 2015 17:57
Citerat från Eval61:
ville har svar på Panama City men nu är allt bokat utom resan till San Blas.
Tar gärna emot tips om det resmålet. Vi tänker tillbringa några dagar där.
Kom hem från Panama för några veckor sedan. Var där med en kompis i tre veckor.
Var på San blás i två omgångar. I början av resan tre nätter på Chichime och 4 nätter i slutet på resan och då ville vi prova en annan ö så då blev det Isla Diablo.

Chichime tog det ca 2 timmar att ta sig till med båt från Carti (stannade och släppte av folk på vägen och var mycket vågor så kanske tog lite extra tid). Blev plaskblöta iaf.

Bodde i en hydda på stranden på 7 bäddar. Väldigt enkelt med sandgolv. Chichime var väldigt blåsigt (kände inte att solen brändes men väldigt fint.

Fanns en lite bar där de sålde öl (1.5 eller 2dollar), romflaska (15-20 för en abuelo), läsk, lite småkakor, chips och vatten. Vi köpte bara öl och tog med oss allt annat.

Isla Diablo var en mindre ö. Bättre snorkling och man kunde simma på ca 5 min till Isla Perro där det finns ett sjunket skepp med en hel del vattendjur.

Det var inte alls lika blåsigt här och betydligt lugnare vatten. Maten var sämre däremot. Blev fisk 3 dagar i rad och sista kvällen fick vi kyckling. Är väl en smaksak men tycker firren var ganska trist.

Även här sålde de öl (2 dollar), cola (2), rom (15 för 70cl), lite kakor och chips.

Hör av dig om du har flera frågor så ska jag försöka svara :)
Av Eval61
16 feb. 2015 08:42
Tack Guuna för tips.

Bokade ni er trip till San Blas på plats i Panama? Vilket är lämpligast - att boka i förväg hemifrån eller att göra det när man kommer fram? Om rekomendationen är att göra det när man kommit till panama - tips på bästa stället att boka denna tripen??
Av Guuna
16 feb. 2015 09:50
Citerat från Eval61:
Tack Guuna för tips.

Bokade ni er trip till San Blas på plats i Panama? Vilket är lämpligast - att boka i förväg hemifrån eller att göra det när man kommer fram? Om rekomendationen är att göra det när man kommit till panama - tips på bästa stället att boka denna tripen??
Vi bokade på plats och var inga problem. Första gången visste vi inte vart vi skulle åka men killen på Lunas Castle (hostel) hjälpte oss. Har mailadress till killen som fixade allt åt oss genom Lunas samt kontaktuppgifter till en av familjerna på Isla Diablo.

Var noga med att skriva vilken typ av boende (privat, dorm, tält) du vill ha, annars är nog risken stor att det är slut. Vi valde att bo på tält på Diablol och det fungerade utmärkt för oss.
Vi hade nämligen ingen reservation när vi kom till Chichime men det löste sig iaf till slut.

Bara att hojta om du vill ha kontaktuppgifter så ska jag leta fram dem.
Av Annex_
21 mars 2015 17:37
Vi är med inne på att åka dit.
Är det dyrt där? mat, taxi mm ?
Av Eval61
24 mars 2015 13:30
vi kom hem i söndags kväll efter två riktigt bra veckor i Panama. Panama City, San Blas och Bocas del Toro.
Prismässigt skulel jag vilja påstå att det är ungefär som här hemma - kanske lite billigare. Vi åkte ganska mycket taxi - från flygplatsen in till stan betalade vi 30 USD ( vi var två personer).
Vi bodde ganska centralt på hotell Double Tree by Hilton. Därifrån till "gamla stan" Casco Viejo betalade vi mellan 10 och 20 USD, Priserna ligger där runt för en taxiresa runt om kring stan, priserna varierar med tiden på dygnet och vilken chaffis man lyckas få tag på. Man ska bestämma priser innan man hoppar in i taxin.