Tips på vår första resa till Florida i Jan!

Av Saraaht
25 sep. 2012 11:05
Visningar: 1624
Hej alla!

Har varit inne här en del för att ta del av alla era tips. Kände dock nu att jag själv var tvungen att ta lite hjälp av er. Jag, min sambo och våra två barn (3 respektive 4 år) samt min sambos familj (han har en syster som är 14 år) ska åka till Florida över nyår och två veckor in i Januari. Vi är iväg i 16 hela dagar om vi bortser från resedagarna och vill gärna uppleva det bästa av Florida. Vi kommer att ha hyrbil under hela resan.

Det jag nu undrar är var man ska hålla till? Vi har förstått att vädret kan vara lite halvbra, speciellt uppåt mot orlando. Vi kommer att landa och flyga hem från Orlando. Så först kommer vi att vara där i ca 3 dagar och besöka Disney World samt Sea World. Vilka parker är bäst att besöka? Vi vill gärna hålla ihop, men vi har en ganska bred ålderskara. Från 3-55 år, så vi vill ha något som passar alla.

Sen till ett annan sak. Jag har läst att västkusten ska vara väldigt fin och vill gärna ha några dagar där, men har läst att det kan vara några grader kallare. Ska man hålla sig så långt söder ut som möjligt för bästa väder, eller gör det ingen stor skillnad? Jag tänker skillnaden mellan Fort Myers och Siesta Key? Hur är Marco Island? Ska man stanna där en hel vecka? Eller är det bättre att hålla sig på östkusten majoriteten av dagarna. Det gör inget att vattnet är kallare, men vill gärna ha fint väder.. Resten av dagarna har vi tänkt att spendera i Key Largo (5-7 dagar beroende på hur länge vi stannar på västkusten). Samt någon dag i ft.Lauderdale i sluten för att sedan åka upp till Orlando samma dag som vi åker hem.
25 sep. 2012 11:52
Ja, var man ska hålla till är ju en smaksak, rent personligt tycker jag att orterna på västkusten är lite för tråkiga för mer än en 3-4 dagar men det beror helt på vad man är ute efter.

Vädret skiljer inte så mycket, det är några grader varmare i söder om man ser på statistiken men vädret kan man aldrig veta i förväg som Du säger kan det bli lite ostadigt och rent av kallt i Orlando om vinden skulle komma från norr, inte så ofta och det blir oftast inte så långvarigt.
Vattentempen är också varmare (mindre kallt) i söder och hyggligt varmt i the Keys och södra delen av Ostkusten. Någon regnskur får man räkna med men det är i alla fall den torraste perioden under året.

SeaWorld och Magic Kingdom är nog ett bra val, även vuxna hittar en det att se även på MK och det är ju en park man gärna vill ha sett. Alla parker är fantastiska och har mer eller mindre att erbjuda alla åldrar, beror ju också en del på intressen. Tänk på att det kan bli segt att gå i parker direkt efter ankomst, tidsomställningen gör en ofta riktigt sliten framåt kvällarna de första dagarna, räkna med att stupa i säng ;-)

Ni missar min favoritstad, Miami Beach vilket är lite synd (om ni nu vill uppleva "det bästa av Florida") och 5-7 dagar i Key Largo känns lite länge men som sagt, allt är frågan om personligt tycke och smak.

Ett besök i Everglades Nationalpark är en sak ni inte bör missa.

Hur dags går planet från Orlando? Ni bör nog köra ifrån Ft. Lauderdale i alla fall en 7 timmar innan för att ha lite marginal. Ska man resa in och ut från samma flygplats, vilket egentligen ofta är lite opraktiskt så är det i mitt tycke bättre att se till så man landar i rimlig tid och tar en körning direkt på några timmar och tar stället (i ert fall Orlando) man reser hem ifrån sist.
Av Saraaht
25 sep. 2012 12:36
Tack för dina tips! Då vi har två små barn vill vi ha ett lite längre stopp där man "varva" ner lite och bara njuta. Därför tänker vi att Key Largo är det bästa stället. Då kan man dessutom åke in en dag till Key West bara för att uppleva det. Vi har tänkt att åka under en (eller fler) heldag(ar) in till Miami och speciellt Miami Beach (south har jag hört är bäst?) under tiden vi bor i Key largo. Är det möjligt? Hinner man uppleva Miami Beach då? Samtidigt som vi vill uppleva det, vill vi inte spendera tiden i en stressig storstad med två småbarn. Vi är mer för att hitta lite mindre städer där allt är mindre stressigt..

Vårt flyg från Orlando går 18.30 så det borde ju räcka att man börjar köra från ft.lauderdale kring 11.00?
Tanken har även slagit oss att man tar Orlando och parkerna i slutet på vår resa istället. Man kanske orkar mer då.. Vi landar 17.25 i Orlando, orkar man köra ner mot västkusten då? Sen en till fundering...Vi ska boka upp boende (hyra villa/lägenhet) under en del av vår resa. Men funderar på att ha några öppna dagar när det gäller boende. Där man får hitta sitt eget "smultronställe". Vågar man göra så? Vi har inga problem med att leta oss fram till ett boende, men vi vill ju inte att kostnaderna ska skena iväg. Sen vill vi inte bo på något sunkigt motell vid en motorväg..

Everglades Nationalpark är redan uppbokat! =)
25 sep. 2012 14:05
Ja det funkar säkert, räkna 1 1/2 timme till Miami och drygt 2 till Key West. Tänk på att det inte finns mycket till stränder på Key Largo om ens någon värd namnet.

Man hinner kanske inte uppleva en stad på ett par dagsbesök men man hinner ju i alla fall se lite.
Fördelen med Miami Beach (South Beach) är att man har allt där och på nära håll, både stan och den otroliga stranden, man kan både ha lata dagar och lugnt om man vill, men även motsatsen om man vill det. Har ännu inte stött på någon bättre semesterdestination.
Själv föredrar vi att bo där och göra utfärder därifrån till andra ställen, Miami/Ft Lauderdaleområdet har obegränsat med möjligheter att fördriva tiden på vilket sätt man önskar.

Kör ni 11.00 så har ni gott om tid att stanna några gånger på vägen, lämna bilen o.s.v. samt marginal om något skulle hända.

Personligen brukar jag ta slut vid 21, 22 tiden första och andra kvällen. Landar Ni 17.25 så har ni nog inte kommit iväg med hyrbilen innan 19.00 om allt flyter på. Ni har en körning på 2 - 3 1/2 timme beroende på vart ni ska på västkusten, själv hade jag nog tvekat. antagligen säkrare att ta en natt på ett billigt motell strax söder om Orlando i t.ex. Kissimmee, ta en tidig frukost på någon av de billiga restaurangerna där och köra vidare sen.

Visst kan man bestämma boende under resans gång, v igör det inte om vi inte måste då det är mycket bättre att kunna välja ett riktigt bra och prisvärt boende hemifrån som man vet vad det kostar. Är det vid storhelger och liknande är det inte alltid lätt att hitta något prisvärt i en hast, tar också lite onödig tid att jaga. Sen är ju faktiskt 16 dagar väldigt kort tid i Florida så planera väl och gör det bästa av tiden :-)

Det är lite större avstånd än man kanske är van vid mellan saker och det finns så enormt mycket man vill hinna se, lata dagar brukar vi aldrig få tid till, blir några timmar då och då ;-)
Jag gjorde en liten jämförelse mellan Miami/Ft Lauderdaleområdet och Stockholmsområdet genom att lägga två satellitbilder bredvid varandra, känner man till Stockholm så är det ganska slående. Längst ner på denna sida http://www.floridasidan.se/FlTra.php

Har ni inte bokat hus/lägenhet redan så se till att jaga nu, jag vet att det är uppbokat över perioden, jul och nyår sen länge på många håll. Ni är sent ute i.s.f. ;-)
Av Annl
25 sep. 2012 16:59
Tänk inte tanken på att sätta er i hyrbilen för att köra någon längre sträcka samma dag som ni landat; det misstaget gjorde vi första gången vi kom till USA och Florida och det var helt galet - och trafikfarligt. Ni kommer att ha en lång flygresa i kroppen, ni kommer troligen att ha rest ut tidigt på morgonen från Europa och det är en tidsomställning på sex timmar. Nä, gör som Floridasidan skriver och boka ett hotell i nära anslutning till där ni landar, antingen kan man ju bo på något hotell på flygplatsen och hämta ut bilen morgonen därpå eller så kan ni hämta bilen och sen köra till något närliggande hotell/motell.

Sea World kommer att passa hela ert resesällskap och Magic Kingdom är ju kul att ha sett som Floridasidan skriver.

Tänk på att det kan vara kallt i Orlando vid den tiden; för några år sedan bodde en familj som vi känner i Orlando över jullovet och de var tvugna att ge sig ut och handla varma kläder eftersom det var knappt 10 grader där. Samma jullov var en anna familj i Key West och de hade enligt egen uppgift 25 grader och sol.

Vi var på västkusten i Florida ett jullov och hade gott och varmt så att man kunde sola men inte bada i havet förutom då det smällde till och blev hur kallt som helst en dag - tidningarna kallade det för cold war - och då gick det ned till nollan. Man vet aldrig med vädret är väl en bra sammanfattning...

Om ni väljer att bo på South Beach i Miami behöver ni inte oroa er för en hektisk storstad - det får man inte där utan nere i downtown. Stränderna är fantastiska och ni kan slappa och vila er precis som ni tänkt.
Av Saraaht
25 sep. 2012 21:53
Nu blev det lite ändrade planer. Resesällskapet som vi åker med kommer att åka hem tre dagar innan oss. Så för det bästa tar vi ändå Orlando i början av vår resa då vi gärna vill uppleva detta tillsammans. Men kommer spendera första heldagen i Orlando med att bara se oss omkring och vila upp oss efter den långa resan.

Just nu lutar det iallafall åt att vi riktar in oss på Key Largo samt Miami, South Beach. Ni lyckades övertala oss! =) Och vi vill ha både värme, strand, bad samt tillfälle till shopping osv, och då känns Miami Beach mer rätt. I Key Largo kommer vi att vara mer inriktade på djur och natur livet. Vill gärna få chansen att "simma" (interagera) med delfiner. Någon som har testat det? Är det värt pengarna?
Av Annl
26 sep. 2012 05:22
Ni gör i klokt som lät er övertalas om Miami och South Beach - där kommer ni att få det kanon och shoppingen kommer ni inte heller att vara ledsna över (finns massor av fina grejer och det är billigt).

Bo gärna på ett hotell som ligger granne med havet så får barnen enkelt tillgång till en fantastisk strand.
Av V
28 sep. 2012 23:19
Hej!
Vi var första gången på östkusten då vårt äldsta barn var 1,5, sedan 2,5 år gången därpå. Första gången bodde vi i Fort Lauderdale, på Avalon Waterfront Inn som ligger direkt vid stranden. Lite tråkigt rum, men pentryt var helt ok då vi endast värmde barnmat. Trevlig enkel frukost som ingick i priset.

Resan året senare bodde vi i hus i Boca Raton, norr om FL. samt sista natten innan hemresan på Sheraton i Fort Lauderdale. Det hotellet var jättefint, med direkt läge på stranden. Dock stort minus för den rumsparfym som användes i lobbyn/entren. Det var som om de hade tappat en flaska med herrparfym där. Jag hade huvudvärk hela ankomstdagen, så inget att kommendera för allergiker!

Stranden i Fort Lauderdale erbjuder både jättfina lekplatser med gungor och klätterställningar samt picknickbord med grillar. Fantastiskt bra!

Key West var roligt att ha sett, men med så höga färväntningar som vi hade på denna lilla stad så blev intrycket lite platt. Vi flög dit n och bilade upp. Ganska tråkig och lång bilfärd upp till Boca Raton. Hotellet Travelodge Suites rekommenderas dock varmt! Stor lägenhet med två rum, kök, tvättmaskin mm. samt gratis
frukost.

Boca Raton är en lite "finare" ort, lugn , pedantiskt skött samt bra shopping.

Se upp med de blålila maneterna som vid vissa vindar spolas upp på stranden. De tappar trådar i vattnet och de syns inte då man badar, däremot känns de...Barnen brände sig bara av att stå i vattenbrynet. Blåsor på fötterna. Vi vuxna då vi skulle hämta upp vatten att hälla i den medtagna babypoolen...

Disneyworld vid jul var fantastiskt! Julshower, fyverkerier vid midnatt och alla "gamla bekanta". Jag blev som barn på nytt och höll på att vinka ihjäl mig åt Askungen som passerade förbi i sin vagn...;)

Seaworld var också fint! Dock ville inte späckhuggarna uppträda, så efter 40 min köande samt lång väntan på läktaren var det bara att gå ut från den igen.

Hyr en stor bil! Alla kör stora bilar där och även i en normal suv känner man sig lite liten.

Trevlig resa!
Av Elof16
5 okt. 2012 14:59
med 2 barn er ålder är västkusten helt perfekt, under förutsättning att man gillar beachen alltså.

Vår familj har rest med småbarn i flera delar av världen och inget har varit i närheten av Floridas västkust!

/Elof
Av Evertg
5 okt. 2012 22:28
Ni har fått bra svår så det räcker, så jag ska inte krångla till det med fler synpunkter. Måste bara passa på att ge Floridasidan en eloge för kartbilderna. Jag är van att röra mig i området (sydöstra Florida alltså), men jämförelsen med Stor-Stockholm sätter in Stor-Miami i ett annat perspektiv. Intressant.
EG