Tips på vackra skrymslen i Montenegro?

21 jan. 2014 18:27
Visningar: 1605
Hej! Jag (21-årig kvinnlig student) och min kompis (30-årig man med jobb) funderar på att dra till Montenegro nu i augusti 2014. Dock känner vi oss smått osäkra då vi insåg att vi behöver byta i Kroatien för att ta oss dit. Dessutom kommer det inte upp några förslag när vi slår in "Montenegro" på Google. För att förtydliga: inga förslag, dock kommer det upp resultat.

Är Montenegro ett ovanligt ställe att resa till? Om det är någon som har varit där så får du/ni gärna ge oss tips och råd på vilken stad+vilka platser vi ska besöka! Vi lutar även åt just Kroatien, men vi är osäkra.

Lite kort om oss..
Jag: kulturnördig fotograf men som vill ha "charterresa" inbakat i ett kulturellt paket. Är lite trött på bara kultur, vill ha värme, solstrand och drink i min hand! ;) SAMT vacker skog, berg och vattenfall. Om möjligt!
Han: kulturnördig författare som vill ha liknande men som var lite inne på Bosnien ett tag. Han föredrar kultur framför sol men älskar naturen, alltså skog, berg och vattenfall. ;)

Vi har inte körkort någon utav oss. Vår budget ligger per person på cirka 6000-7000 kronor för flyg+hotell och helst även frukost.

Tack! :)
22 jan. 2014 19:57
Montenegro är jättetrevligt att åka till. Lite som Kroatien fast billigare och färre turister. Mycket trevlig och gäst vänlig befolkning.
På minussidan att maten inte är speciellt bra...

Kotor kan jag verkligen rekommendera, samt Durmitor NP för vandring.

Kolla gärna min reseblogg för inspiration:
http://www.4000mil.se/?p=181
Av Brassen
23 jan. 2014 09:22
Hej Doktorvinter! Jag vandrade i bergen mellan Bosnien o Montenegro i höstas för att sen åka ner till värmen i Kroatien. En super lyckad kombination. Är det av intresse har jag mer info och kartor. Lycka till!
9 feb. 2014 00:32
Tack för alla svar! Jag och min vän bestämde oss istället för Grekland, Kreta. PlataniasChaniakusten! Jag hoppas på att vi har valt rätt. Vi valde hotellet Majestic relativt nära stranden. Vi har även bestämt oss för att försöka oss på "Samariá gorge", Samariáklyftan/ravinen. Vi får se hur detta går! Ha en trevlig fortsatt vår allihopa.