Tips på ställen kring Negros-cebu

Av Nennizz
1 aug. 2017 19:20
Visningar: 279
Hej, Dags för en ny resa till Filippinerna, men efter att ha valt Siquijor denna gång så blir jag inte klok på vad vi ska se mer. Var inne på Malapasqua men vi dyker inte och har hört från andra att det är rätt skitigt på stränderna. Var även inne på sugar beach på Negros eller kanske Doljo på Panglao men oj så svårt att välja! Tidigare besökte vi Camotes, Alona, Anda och Bantayan. Alona passade oss inte alls då det var för rörigt/stökigt och bara en strand nedanför alla restauranger. Kanske missade vi mycket då vi bara åkte på en båttur ut till en fin ö och så fort som möjligt lämnade Alona. Vi tyckte om Bantayan där det var fina stränder, gick att åka moppe runt ön för att se sig om men viktigast av allt: Bo i en bungalow som ligger på stranden och kunna gå långa promenader på en fin strand med så lite turister som möjligt för att ändå kunna få mat och en frukost som inte bara består av ris. Är det någon som har några tips ni vill dela med er av vore jag så tacksam. Vi åker i februari 2018. Hälsningar Nennizz
5 aug. 2017 12:16
Det är ju visserligen inte runt cebu men ni har kanske inte bokat flyget?
Annars gillade jag Moalboal, men där är rätt mycket turister.
Av Nennizz
5 aug. 2017 22:29
Tack, har du varit på Malapascua? Osäkra på om tiden blir knapp eftersom vi har 5 nätter på Siquijor och då bara 8 nätter kvar. Rekommenderar du flyg till PP då eller Coron och båt därifrån till El Nido. Fortsätter läsa på Lonely planet.
13 sep. 2017 13:11
Jag har varit på Malapascua två gånger, där är trevligt, men kanske tråkigt för icke dykare.
När jag var i el nido flög jag till puerto princessa, Coron verkar vara fint, men det blir nog lite väl bökigt att ta den vägen för så få dagar.
Från pp till el nido tar det 5 timmar med bil och kostar 200-300kr per person.