Tips på sevärdigheter och måsten i NZ & Australien

6 sep. 2014 10:57
Visningar: 478
Hej!

Min bästa vän och jag skall i januari flyga till Nya Zeeland. Vi har bokat en enkelbiljett för att backpacka runt i båda länderna (eventuellt Sydostasien också) på obestämd tid vilket även kommer att inkludera arbete i Australien. Vad får man absolut inte missa i NZ? Vi vill besöka båda öarna och har börjat kika på vad som finns att göra (vilket är ofantligt mycket).
Hur tar man sig runt på bästa sätt om man vill leva så billigt som möjligt? Vi är inne på att hyra bil då vi har hört att det är det mest flexibla sättet att ta sig runt på. Är det någon som har erfarenhet av att även sova i bilen? Samt hur mycket pengar man ungefär spenderar på en månad, om man verkligen lever så billigt som det bara går?

Många frågor, men är väldigt tacksam för svar! :-)

Kevin
8 sep. 2014 09:43
Kort:

1) Strandliv i Sydney - Manly, Maroubra, Coogee (Bondi också för den delen),
2) Blue Mountains m trekking och adventure tourism,
3) Vindistrikten i NSW,
4) Whitsundays m Whitehaven Beach,
5) Barriärrevet,
6) White Water Rafting på Tully River.

Bil eller Greyhound är billigt. Dock 20 kg max per bagage om Greyhound.

Hostel billigt $20-30/natt, men innebär att ni kommer umgås mycket med svenskar o andra besökare och få australier.

Sova i bilen... Tja... För några år sedan rekommenderade inte myndigheterna det. Dessutom kan QLD bli extremt hett - även på morgonen - och öppna fönster ej att rekommendera.
8 sep. 2014 15:01
Tack så mycket för tipsen!! Befann du dig mestadels i östra Australien? Även västkusten skall vara mycket intressant vad jag har hört. Du råkar inte ha några tips därifrån?
17 sep. 2014 22:00
I NZ finns otroligt mycket att göra! Jag listar en del, du har säkert redan sett många..
-Hot water beach, gräv ditt eget lilla spabad
-Tongariro crossing, en vandring i vulkaniskt landskap
-Cape reinga, fantastiskt vackert!
-Milford sounds, men har du rest i norge kan man faktiskt hoppa över detta, väldigt liknande.
-Punakaiki rocks
-Abel tasman national park, enligt mig en av de vackraste platserna i NZ och Aus
-Rotorua, en stad med mycket geotermisk aktivitet, och ett bra ställe att se maurikulturen
-Hobbiton, otroligt kul om du gillar sagan om ringen-filmerna
-Wellington, gå till Te pappa museet, gratis och roligt museum! Finns även Sagan om ringen-turer som utgår härifrån

Sist men inte minst queenstown, fantastiskt ställe! Prova bungyjump, 134 meter, wow! prova luge, om det finns ett barn i dig ;)

Lägg inte för mycket tid i Auckland, jag tyckte att det var ett tråkigt ställe, finns inte mycket att hitta på. Är du en sån som älskar fest kanske det finns något för dig där. Christchurch kan du också strunta i, åk dit i så fall för att se hur mycket skada en stad och befolkningen tar av en naturkatastrof, men visa respekt.
Vi åkte med kiwi-bussarna, väldigt klassiskt, men det var också enkelt, och enkelt att få kontakt med andra backpackers. Har ni mer tid så köp en bil och kör runt själva, det hade nog jag gjort så här i efterhand. Nyazeeländarna är väldigt trevliga och hjälpsamma (oftast), så tveka inte att prata med folk.

Nu blev det väldigt mycket här.. Många härliga minnen fick jag från NZ!
18 sep. 2014 00:09
Bara så ni vet kommer ni inte in i Nya Zeeland om ni inte har en biljett ut ur landet (undantag för alla som har visum till NZ). Så köp en biljett till Australien (eller vart ni nu ska) innan ni åker.
18 sep. 2014 09:35
Citerat från Kevinochmaja:
Tack så mycket för tipsen!! Befann du dig mestadels i östra Australien? Även västkusten skall vara mycket intressant vad jag har hört. Du råkar inte ha några tips därifrån?
Jag bodde på östkusten i fyra år så jag har mest förstahandsinfo därifrån. Men har vänner lokalt i Hospitality-branschen över hela Oz om det är något specifikt.