Tips pa saker man kan gora pa Sicilien.

Av Ann85
18 maj 2013 18:52
Visningar: 2110
Hej.

Jag, min festman och hans familj ska till Sicilien mellan den 9 och 16 juni. Vi ska bo strax utanfor Mzara del Vallo. Undrar om det ar nagon som har varit dar och har tips pa saker man inte ska missa.

Uppskattar aven tips pa andra saker man ska se nar man ar pa Sicilien, vi kommer att ha bil sa det kommer inte att vara nagot problem att ta sig till olika stallen.

Tack pa forhand.

Mvh,
Ann
Av Desires
19 maj 2013 16:35
Här på Reseguiden ligger massor med tips om Sicilien, lägg in Sicilien som sökord och du kommer att hitta tips både via tidigare diskussioner och guider.

Vet ej riktigt var Mzara del Vallo ligger och Sicilien är ju en väldigt stor ö, men tipsar nedan om platser vi besökte när vi bodde i Cefalu.

- Etna
- Taormina, missa inte där att åka till bergsbyn Castelmola - som ligger ovanför Taormina. Byn "hänger" över bergskanten och man har en vidunderlig utsikt över Taormina!
- Är ni på västra Sicilien ska ni heller INTE missa den underbara medeltida staden Erice, staden ligger högst upp på ett berg med makalös utsikt!
- Flera små riktigt genuina byar finns vid nationaparken Madonie (ligger en bit utanför Cefalu), där det känns som om tiden stått stilla. Byn Savoca är väl den som är mest kändav dem, och har lockat många besökare pga byn varit inspelningsplats för många scener i Gudfadern-filmerna
- Båtutflykt till Lipari - vacker ö, med Lipari hamn och den mysiga stadsmiljön!
- eller båtutflykt till Stromboli som är en ständigt aktiv vulkan - så att se vulkanutbrott härifrån ska vara riktigt häftigt!

Här mina tips o foton http://www.desires.se/#post90
Av Ann85
19 maj 2013 21:54
Tack for tipsen ska vidarebefodra detta till dom andra.
Av Ann85
20 maj 2013 12:06
Forresten, vet ni har lang tid det tar att kora fran Marsala till andra sidan av Sicilien? vi har hittat en strand som heter Rabbit beach i Lampedusa och funderar pa att aka dit.

Tack for hjalpen.