Tips på saker att göra i Dublin

29 sep. 2011 20:32
Visningar: 7840
Jag har just bokat en resa till Dublin i mitten på November. Är det någon som kan ge mig lite tips på sevärdheter? En hederlig Irländsk pub? Restauranger?

tips mottags tacksamt!
30 sep. 2011 10:12
Vi var i Dublin nu i juli och bästa tipset är att köpa Lonely Planets reseguide - där kan du läsa om alla gamla go'a pubar! I området Temple Bar finns flera pubar som har livemusik redan på eftermiddagen - dock är området turistigt och en pint kostar kring 5 Euro. En pint Bulmers cider ca 4,50 Euro.

Ett besök på Guiness museum är väl närmast ett måste när man besöker Dublin, men det är ett rätt "kliniskt" museum och en smula tråkigt där man själv vandrar runt och läser sig till hur ölen framställs. Avslutas med en "gratis" pint Guiness på takbaren (i glas) med utsikt över hela Dublin.

Det finns turistbussar som man kan köpa en 24-timmars biljett till och man hoppar av och på som man vill. Bussen stannar vid bl a just Guiness museumet och vid Temple Bar.

Dublins äldsta pub med traditionell pubmat (ta turistbussen dit!) http://www.brazenhead.com/

Annan trevlig pub lite mer centralt men lite lurig att hitta: http://www.louisfitzgerald.com/stagshead

Bra pub/sportsbar centralt http://www.sinnotts.ie/

1 nov. 2011 14:25
Har just varit i Dublin och kan verkligen rekommendera en resa dit. Staden har oerhört mycket att erbjuda. Men det som gjorde tydligast intryck på mig var vår utflykt till Connemara, ett område i västligaste delen av Irland. Små vägar i oländig terräng, berg, vattenfall från naturliga källor i uppe i bergen och inte minst Killary fjord (Irlands enda fjord) som var så vacker så man blir alldeles tagen. En båttur på Killary fjord är närmast ett måste om man är i krokarna...
Det går dagsutflykter från Dublin Tourist Center till Connemara med buss dagligen, där även en båttur på en och en halv timme på Killary fjord ingår... Kostnaden är ca 500 SEK... Resan är värd varenda öre!

/M
Av Ewasun
1 nov. 2011 16:17
Hej!

Dublin är en jättemysig stad. Ett besök på något ölbryggeri eller whiskey destilleri är alltid roligt. Det finns guidade båt turer som kostar knappt 100 kronor som är klart prisvärda om man vill få lite allmänn överblick.

Vi hittade många bra pub´ar runt om i stan men mest folk, levande musik och varierat utbud fann vi i Tempelbar området.

Trevlig resa!
Mvh Ewa