Tips på saker å göra i Granada och Malaga

20 juni 2015 12:50
Visningar: 3754
Hej
Har någon tips på saker man kan göra i Granada förutom Alhambra då?
Tips på bra boende i Malaga samt saker att göra där?
Finns det några fina Badstränder eller klipp bad i Malaga?
20 juni 2015 13:18
I Granada finns det ett par vackra kloster man kan besöka. Gamla stadsdelen Albaicin är jättemysig och där finns en utsiktspunkt som heter Mirador de San Nicolas varifrån man har fin utsikt över Alhambra.
Gå även längs floden Rio Darro. Det finns ett vackert torg precis nedanför Alhambra.
20 juni 2015 16:06
Om ni har möjlighet så hyr en bil och åk runt småvägarna och upp till Sierra Nevada. En kul upplevelse och vackert! Nerja finns ju också i närheten med sina fina droppstensgrottor. Marbella och Puerto Banus om man vill uppleva lite lyx. Ronda som ligger uppe på klippor med sina häftiga bilvägar och Spanien äldsta tjurfäktningsarena och museum.
Har man bil är det ju inte heller långt ner till att besöka Gibraltar vilket också är kul speciellt när man kunde åka bil långt upp på berget själv (vet ej om det är tillåtet nu men då kunde man det) Där finns bl.a. Europa sista vilda apor, men se upp de kan bitas!
Och glöm inte mysiga Mijas.
Mvh
Av Ales
20 juni 2015 20:06
Hej,
Vi älskar Andalucia, massvis att göra där..
Granada har superbra shopping!!
Malaga har en stor fin strand, inte så långt från gågatan... Vi hyrde en lägenhet mitt i stan ( gågatan) via booking och gick till stranden, tog max 20 min...
Och precis som någon nämnde, Nerja som är fantastisk! Nerja grottan som är värt ett besök... Om man vill köra kan man uppleva mycket, vi besökte Mijas en vit andalucian by....
Lycka till med planeringen..
20 juni 2015 21:58
Malaga har en jättefin park/trädgård den är långsmal som en linjal om du tänker. Den löper längs mef marinan.Dessutom en jättelik saluhall där du kan äta gott.
Av Soller
22 juni 2015 18:42
Cordoba, trevlig stad, besök Moskén La Mezquita.
Vi tog buss från Malaga till Granada där vi stannade ett par dagar för att sedan ta bussen till Cordoba.
Av Desires
24 juni 2015 12:47
Kan bara hålla med övriga, mycket att se och uppleva här! Men just kring Malaga vet jag inte så mycket, men kan ge lite tips om annat att göra i dessa omgivningar...

- Fin gammal stadsdel i Granada
- Nerja (45 min bilresa från Malaga) är en väldigt charmig liten stad med låga vitkalkade hus, trånga gränder och branta klippor med små stränder. Vi bodde i denna stad men hade hyrbil en vecka o åkte på olika utflykter därifrån.
- Friglianabyn är otroligt gullig och pittoresk, gå runt i denna idyll, ät en lunch med fantastisk utsikt över Nerja o havet.
- En strand som ska vara fin i detta område (utanför Nerja) är Maro beach. År 2013 blev stranden utnämnd som den bästa i Andalusien. Stranden består av en blandning av grus och grov sand, ca 500 m lång. Maro gränsar till Los Acantilados de Maro - Cerro Gordo, ett naturområde eller en kustremsa som rigoröst bevaras och skyddas i en zon som sträcker sig ut till havs.
- Teleférico de Benalmádena
Här kan du åka linbana. Från sin högsta punkt 769 meter över havet (Eiffeltornet x 2) kan du vid klart väder se Afrikas kust och Sierra Nevada. Totalt åker du 2.646 meter från start till mål. Fint att vandra där uppe, titta på fågeluppvisningar, hästshower eller bara ta en fika. www.telefericobenalmadena.com
- Även staden Ronda var sevärt!

Massor med foton och mer tips, om du tittar in här http://www.desires.se/#post164
30 juni 2015 21:44
Hej tack för alla svaren! Nu har jag lite mera koll på vad man kan göra där :)