Tips på roadtrip kring Chicago

11 juli 2012 08:40
Visningar: 963
Hej!
Vi är ett par i 45-års åldern som planerar en resa till USA nästa sommar. Vi funderar på att flyga till Chicago och göra en roadtrip därifrån. Att köra Route 66 är förstås drömmen, men eftersom vi bara räknar med att vara borta lite drygt två veckor är jag rädd att tiden blir för knapp.
Finns det någon som har något tips på en bra resväg? Besöka Minneapolis och sedan?
Alla tips är välkomna!
Av Tilly80
29 aug. 2012 16:13
Black Hills (Mount Rushmore) skulle ni kunna hinna med om ni vill åka längre västerut. I Minneapolis finns det mängder att se och göra. Ett tips är iaf att äta en hamburgare på The Nook i St. Paul http://www.crnook.com/ En Nookie Supreme burger är nog bland det mest Amerikanska man kan äta och vansinnigt gott om man gillar den typen av mat. Mall of America är ett annat tips om man vill shoppa lite. I Minnesota har de ingen skatt på kläder.
Mill District i Minneapolis är trevligt att gå runt i och kolla på de gamla byggnaderna, och ta gångbron över Mississippi.

Lindstrom i Minnesota är ju ett annat kul ställe med mycket svensk anknytning. Och Taylor falls ligger ju i närheten med. Stillwater ligger inte heller långt bort från Minneapolis och är en av de äldre "städerna" i Minnesota. Och sedan finns ju alltid Duluth och områdena runt Lake Superior. Wisconsin har jag inte varit i, men Nord Dakota, Nebraska och Iowa kan jag inte direkt rekomendera. Visst finns det pärlor där med, men i ärlighetens namn så finns det inte mycket mer än majsfält i de två sistnämnda.

2 veckor är lite tight med tid, men vill ni längre västerut så har ni Little Bighorn, Yellowstone och en massa vacker natur i Montana. Det beror ju lite på vad ni vill se och göra när ni är där.