Tips på resrutt mm

Av Gonka
22 juli 2014 10:36
Visningar: 393
Ligger ryggoperarad och har inget annat för mig än att drömma mig bort och planera resor. Försöker få till en resa under ett jullov ca2 v där vi åker fr Arlanda och vill besöka krugerpark och kapstaden. Någon som har förslag på rese rutt?
Av Desires
23 juli 2014 22:37
Trist att vara ryggopererad, hoppas på snar bättring för dig!
Det kan nog kännas lite bättre ja, att drömma sig bort o planera resor. Och Sydafrika är vårt favoritresmål, det är så fantastiskt där, vi har varit där 2 ggr, båda gånger bilat runt själva men låtit en resebyrå boka boendet på mysiga B&B i underbar miljö, samt fantastiska safarilodger där det ingått 2 safarin a 3 timmar per dygn - Ja Sydafrika är underbart! Människorna, miljön, naturen, bergiga och gröna landskap, de vilda djuren, vackra stränderna, supergoda maten o vinerna - Och att det mesta är mycket billigare där än i Sverige är ju heller inte någon nackdel precis....
Denna rutt gjorde vi första gången där:
Flög till Johannesburg, därifrån hyrbil mot Krugerparken; stannade i Sabie samt en natt i Moholohole (Ya Mati vid Blyde river). I Krugerparken bodde vi på Mohlabetsi i 2 dygn, sedan bilen tillbaka till Johannesburg o flyg till Port Elisabeth. Hyrbil från PE till Hermanus, vidare till Knysna (Stannards Lodge), Stellenbosch samt Kapstaden de sista 3 dagarna före avresan till Sverige.
Port Elisabeth kan du skippa, det var inget speciellt, annars var denna rutt perfekt, körde ca 225 mil på 2 veckor, men även inrikesflygningar som du ser. Kapstaden kan man också stanna längre i tycker jag, vi avslutade med Kapstaden sist också, då 5 dagar.
Här kan du läsa om Sydafrika, Kapstaden o se många foton från dessa resor: http://www.desires.se/#post0
här är berättelse från vår senaste resa i Sydafrika, nov 2013 http://www.desires.se/#post174
Kapstaden, nov 2013 http://www.desires.se/#post175
.
Av Gonka
30 juli 2014 09:30
Hej och tack för svar och underbart att få ta del av era resor!
Er första tripp på 2veckor låter perfekt för oss, hur mycket gick hela resan på ?
Förhoppningsvis är vi 4 st så antar att vi lär börja spara ;)
Med vänlig hälsning/ Veronica