Tips på platser att besöka och saker att göra i Nya Zeeland

30 aug. 2015 10:13
Visningar: 350
Hej,

Jag och två andra vill åka till Nya Zeeland men har ingen direkt plan ännu vad vi vill se eller göra utan mer njuta av den vackra naturen där och se båda öarna. Planen är att vara borta i ungefär två veckor.

Har ni några tips som man måste se eller göra när man väl besöker Nya Zeeland?

Vad är det bästa transportmedlet? Är det buss eller att hyra en bil?

Alla tips är mycket tacksamma!
Av Trea
30 aug. 2015 10:31
Nya Zeeland är fantastiskt vackert! Två veckor är väldigt kort tid om ni vill se båda öarna. Vi hade tre veckor på oss och reste runt med husbil. Vi hade ett späckat schema och tre veckor kändes lite kort... Vi fick hoppa över södra delen på sydön... Det är några år sedan vi var där, men vi har samlat våra tips på ställen att besöka här:
http://www.freedomtravel.se/restips/nya-zeeland/
Av Emolis
30 aug. 2015 15:56
Nya Zeeland är ett helt fantastiskt land så två veckor låter väldigt snålt med tid. Många snålar in på tiden på Nordön, men där finns fantastiskt mycket att se, t ex en rundtur runt East Cape ner mot Gisborne, vidare till Mahia Peninsula och Napier. En fantastisk kust med underbara stränder. Sjön Taupo och Tongariro National Park med sitt vulkanlandskap är en annan fantastisk rutt, med ett självklart besök i Rotorua med sina heta källor och gejsrar. Waitomo Caves med lysmaskarna är också värt ett besök, likaså spetsen Cape Reinga där de två haven möts. Sydön med sin fantastiska natur går inte heller att missa när man ändå är "down-under" så har ni möjlighet att få loss mer tid så är det att rekommendera. Annars hade jag nog valt att satsa på en av öarna.
Av Desires
30 aug. 2015 19:18
Håller med övriga, 2 veckor är lite kort för att uppleva fantastiska Nya Zeeland!
Vi hade hyrbil, vilket vi tyckte var perfekt, lätt att köra där, inte så mycket trafik, och vacker, skiftande miljö!
Vi hade 10 dagar att spendera där, valde då att bara se Nordön, som vi tyckte var väldigt sevärd! Får ta Sydön en annan gång...några tips nedan
- Taupo-området klart värt ett besök!
- Även Routurua samt Cape Reinga (däremot tyckte vi inte Waitomo Caves var så speciellt)
- Bay of Islands kan ni också stanna till vid, väldigt vackert och är man här under sommaren ska man definitivt ta sig ut med båt för att kunna simma med delfiner, ägna sig åt snorkling, fiske eller bad.
- Onemana beach för det vackra landskapet där och den ljuvliga stranden.
- En av de vackraste stränderna på nordön är definitivt "Cathedral Cove", Man vandrar dit på stigar i regnskogsmiljö, fantastiskt vackert!
Här kan du titta in för att få mer inspiration om nordön http://www.desires.se/#post74